henri 16.12.2009 11:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2009 Witam, potrzebuje porady od mądrych głów. Mam działkę(do wydzielenia) która ma szerokość około 18m, i długość około 40. Przez działkę przechodzi nieprzekraczalna linia zabudowy wychodząca z drogi dojazdowej, która zawęża pas zabudowy do 10m. Czyli stawiając dom na linii zabudowy zostaje mi 6m na dom lub 7m ze ślepą ścianą. Czytałem o przepisie który pozwala budować nawet do 1,5m od granicy działki. Wtedy mógłbym wybrać jakiś sensowny projekt o szerokości domu do 8,5m. Nie mam jeszcze ani projektu ani wydzielonej działki, ponieważ szukam sensownego rozwiązania. Czytałem również o tym że, żeby skorzystać z przepisów o zmniejszonej odległości budynku od granicy działki, szerokość działki nie może być większa od 16m, więc wstrzymałem się z wydzielaniem działki szukając jak najlepszego rozwiązania. Mam już totalny mętlik. Jakie kroki podjąć? Zapomniałem dodać, iż w pobliżu stoją już budynki które przekraczają aktualną linię zabudowy a w mpzp widnieje wpis:"W przypadku uzupełniania zabudowy, w terenach zainwestowanych - lukach budowlanych, można nawiązać do istniejącej lini zabudowy wyłącznie za zgodą zarządcy drogi" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts