Małgośka 19.02.2004 19:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2004 Cześć ! Nie znam szczegółów, ale znajomy przesłał mi taką wiadomość że: "W regionie łódzkim bank PKO BP począwszy od tego tygodnia będzie prowadził specjalna kampanię promocyjna w zakresie kredytów mieszkaniowych polegająca na:- odstąpieniu od pobierania prowizji za udzielenie kredytu mieszkaniowego, pożyczki hipotecznej dla klientów, którzy w dniach 19-22 lutego 2004 roku podczas trwania Targów Budownictwa i Nieruchomości w Łodzi zgłoszą się na stoisko banku i wpiszą się na specjalną listę oraz pobiorą wniosek o udzielenie kredytu- pobieraniu niższej prowizji, tj. 0,8% od kwoty kredytu / pożyczki od osób, które wpiszą się na specjalną listę podczas sobotnio – niedzielnych imprez wystawienniczych organizowanych w dużych hurtowniach, składach budowlanych i hipermarketach w dniach od 20.03.2004 r. do 11. 04.2004r. i pobiorą wnioski kredytowe oznaczone hasłem:” Impreza Wstawiennicza." Dla mnie jest za późno bo kredyt już spłacam od ponad roku, ale może ktoś skorzysta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
terrenia 20.02.2004 08:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2004 Terrenia - mam prośbę, czy mogłabyś podpowiedzieć mi jakich argumentów użyłaś w piśmie do Dyrekcji Banku - byłbym wdzięczny. Pozdrawiam Andrzej W rzeczy samej to Pani z banku powiedziała mi co trzeba napisać, tym bardziej upewniając mnie, że to tylko formalność. A więc, że przecież biorę "TYLKO" na 15 lat, i to "AŻ" 200tys i mam "Taa...ki duży" wkład własny (46%), i przecież otworzę u nich rachunek. A pozatym jeseśmy z mężem bardzo "bezpiezcnym" klientem bo pracujemy w dobrych branżach, w dobrych firmach i takie tam... Ogólnie rzecz biorąc nic nowego czego bank już by nie wiedział. Niepokojące jest to co napisał Setnik, w kwestii zmian zasad. POWIODZENIA. Napisz jak Ci poszło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anna99 20.02.2004 08:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2004 Nie wiem, czy teraz jest mozliwe w PKO BP aż tak duże obniżenie. Marża wzrosła od poniedziałku 16 lutego. Minimalna to 1,2 %. Czy da się to jeszcze negocjować - nie wiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ArtM 20.02.2004 09:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2004 Bilbo napisał: ArtM, niestety nie mam pojęcia, jak Ci pomóc. Ciekawi mnie natomiast jaki kredyt zmieniasz na PKO BP i dlaczego. Może Twoje doświadczenie pozwoli innym uniknąć błędów i pułapek. Podejrzewam że nikt z was przez to że w większośći bierzecie kredyty na budowę domu nie zetknął się z kredytem termomodernizacyjnym. W skrócie największą jego zaletą jest umorzenie 25% kwoty zaciągniętego kredytu przy czym udział własny nie może być niższy niż 20%. Ponieważ oboje z żoną nie mieliśmy wymaganej zdolności kredytowej postanowiliśmy wziąść teściów do pomocy. I tu zaczęły się schody tzn BOŚ nie uznaje współkredytobiorców, a jedyny bank który udzielał takich pożyczek dla osób fizycznych to Bank Pocztowy. Całej gehenny nie będe nawet opisywał, w każdym razie dałem się wpuścić w stawkę bazową (do dziś nie wiem ile wynosiła) Dodatkowo w sądzie też nie potraktowali tego kredytu jako mieszkaniowego- sam nie wiem czy mieli prawo ale wtedy myślałem że w sądach nie oszukują W każdym razie dostałem w PKO BP najwyższą marżę 2% a i tak wyszedłem 1,5% do przodu i przynajmniej wiem od czego ją naliczają. Jak narazie na PKO BP nie narzekam chociaż rewelacji też nie ma... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ArtM 20.02.2004 09:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2004 Sorry ten cytat w poprzednim poście za długi mi wyszedł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BK 24.02.2004 13:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2004 Dziwi mnie bardzo brak w tej dyskusji głosu tych którzy wzieli kredyt denominowany w walucie obcej, jedynie BK próbuje niesmiało propagować taką opcję. Z drugiej strony wiem , ze jest wielu zwolenników takich kredytów , interesowała by mnie opinia ,merytorycznie uzasadniona że być może w tej chwili mając do wyboru 3,2% CHF w GE lub 6,5 PLN w PKO BP warto wybrać ten pierwszy, rozważając wszystkie za i przeciw.Co o tym sądzicie drodzy forumowiczowie? Moim argumentem jest to, żeby sobie przeliczyć ile kasy fizycznie wpłynie do banku przy opcji PLN i CHF, wychodzi zawsze na korzyść CHF. Nie opłaca się brać w walutach żeby spłacić za dwa lata. Ale przy opcji powolnego spłacania myślę że walutowe są lepsze, no i można mieć wyższą zdolność kredytową. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BK 24.02.2004 13:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2004 Załączam link:równolegle toczona dyskusja: http://www.murator.com.pl/forum/viewtopic.php?t=12076&postdays=0&postorder=asc&start=60 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts