dorota198 16.12.2009 20:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2009 Mam powazny problem z cieknacymi rurami miedzianymi w instalacji wodnej w domku jednorodzinnym. Instalacja wykonana 2 lata temu , cała na miedzi , rury są w otulinach i pytanie skad tak bardzo przyspieszony proces korozji rur. Dziury sa na calych odcinkach rury tak jakby je ktos ponaklowal , albo zrobione przez kornika. I tak sobie ciekly w posadzce az wyszly pecherze na scianach i odpadl tynk. obecnie mam rozkopana posadzke w kuchni i kolejny wyciek tym razem na korytarzu i tez wlasnie jest rozkopany korztarz. I gdzie to reklamowac i jak napisac reklamacje. Musze wyremontowac sciany tzn. wysmarowac preparatem przeciw grzybowi odczekac aby wilgoc wyszla i dopiero polozyc tynk i farbe, wylac beton w miejscach wykopania , przykleic kafelki - poniesc ogromne koszty.Prosze o pomoc jak i gdzie to reklamowac bo ja jestem zalamana, moze ktos byl w podobnej sytuacji albo ma wiedze w takich sprawach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
19501719500414 16.12.2009 20:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2009 gwarancja na roboty budowlane, wynosi 3 lata,mam nadzieję, że miałaś podpisaną umowę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorota198 16.12.2009 20:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2009 tak umowa zostala zawarta, ale to problem jakosci towaru , bo istalacja zostala prawidlowo wykonana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomkii 16.12.2009 21:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2009 Jaką masz twardość wody? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorota198 16.12.2009 21:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2009 nie wiem bo nigdy nie sprawdzalismy. czyli od tego zaczac i czym to sprawdzic , czy dac gdzies do analizy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
19501719500414 16.12.2009 21:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2009 gwarancja obejmuje też jakość zastosowanych materiałów,jeżeli instalacja została wykonana, to wcale nie znaczy, że prawidłowo,jakość zastosowanego materiału, też leży po stronie instalatora,no chyba, że Ty kupowałaś materiał, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorota198 16.12.2009 21:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2009 nie materiał dostarczał instalator. Ale pytanie dlaczego tak szybko rury poddały sie korozji, w czym jest problem. Jesli nawet woda okaże sie koszmarna to miedz tak krótko wytrzymuje? ale przeciez nie tyko ja mieszkam i mam taka wode. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorota198 16.12.2009 21:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2009 moze mi Pan podpowiedziec: czy reklamować te wycięte rury do hurtowni w której zkupił te nasz instalator, i co prosic czy rządac od takiej Firmy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
revalidon 16.12.2009 22:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2009 Ale pytanie dlaczego tak szybko rury poddały sie korozji, w czym jest problem. Jesli nawet woda okaże sie koszmarna to miedz tak krótko wytrzymuje? Widocznie nie są to rury miedziane... Albo jakaś chińska "miedź"... Zresztą żaden materiał na rury do wody nie powinny wytrzymywać tylko 2 lat... Temat nadaje się na artykuł do "Muratura" jesli tylko jest jak faktycznie piszesz... Można prosić fotkę takiej przeżartej rury..?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aadamuss24 16.12.2009 23:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2009 Na rury też powinien być jakiś atest/papier. Może faktycznie brak otulin ? Moim zdaniem coś przeżarło od zewnątrz a nie od środka. pozd adam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marek13 17.12.2009 08:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2009 http://www.instalator.pl/_TekstyPosz/Miedz.html Kiedyś natknąłem się na ten artukuł - polecam. Opisuje on jak powinna być wykonana instalacja z miedzi. Konkluzja jest niezbyt optymistyczna - mało jest dobrze wykonanych instalacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
revalidon 17.12.2009 08:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2009 Można prosić fotkę takiej przeżartej rury..?? Ponawiam prośbę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbigmor 17.12.2009 09:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2009 Opisz jaką masz instalację tzn. czy jest ona częściowo, czy całkowicie z miedzi? Czy te otworki są na całości, czy na jednym odcinku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorota198 17.12.2009 13:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2009 wszystkie rury są w otulinach, cała instalacja wykonana jest na miedzi nie ma łączeń z innymi metalami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robert.k 17.12.2009 13:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2009 Może warto zbadać wodę w kierunku związków żelaza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorota198 17.12.2009 13:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2009 fotke wyślę wieczorem , te dziurki wyglądaja jakby je zrobił kornik.a jutro wiczorem bedzie mój mąż to wszystko fachowo opisze i odpowie na każde pytanie pewnie lepiej niż ja. chciałabym byc przygotowana na spotkanie z sprzedajacym taki materiał. Nie wiem co napisac w reklamacji?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorota198 17.12.2009 13:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2009 a gdzie robi sie taki test? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 17.12.2009 13:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2009 wydaje mi sie, ze mogą być prądy błądzące /lub jednak korozja elektrolityczna -wstawka innego metalu o którym nie wiesz/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorota198 17.12.2009 13:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2009 na rurze zimnej wody(15-stka) w kuchni na jednym odcinku były 4 dziurki, a teraz doszliśmy do kolejnej wadliwej rury(18-stki) na korytarzu i na 3-metrowym odcinku jest jedna ale większa dziurka. ona zalała nam cały korytarz tzn .ściany całe namokły i sa w pęcherzach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorota198 17.12.2009 13:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2009 wydaje mi sie, ze mogą być prądy błądzące /lub jednak korozja elektrolityczna -wstawka innego metalu o którym nie wiesz/ ale co to jest i dlaczego tak sie dzieje??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts