Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

problem z cieknącymi rurami miedzianymi w instalacji wodnej

dorota198

Recommended Posts

Mam powazny problem z cieknacymi rurami miedzianymi w instalacji wodnej w domku jednorodzinnym. Instalacja wykonana 2 lata temu , cała na miedzi , rury są w otulinach i pytanie skad tak bardzo przyspieszony proces korozji rur. Dziury sa na calych odcinkach rury tak jakby je ktos ponaklowal , albo zrobione przez kornika. I tak sobie ciekly w posadzce az wyszly pecherze na scianach i odpadl tynk. obecnie mam rozkopana posadzke w kuchni i kolejny wyciek tym razem na korytarzu i tez wlasnie jest rozkopany korztarz. I gdzie to reklamowac i jak napisac reklamacje. Musze wyremontowac sciany tzn. wysmarowac preparatem przeciw grzybowi odczekac aby wilgoc wyszla i dopiero polozyc tynk i farbe, wylac beton w miejscach wykopania , przykleic kafelki - poniesc ogromne koszty.Prosze o pomoc jak i gdzie to reklamowac bo ja jestem zalamana, moze ktos byl w podobnej sytuacji albo ma wiedze w takich sprawach.

Ale pytanie dlaczego tak szybko rury poddały sie korozji, w czym jest problem. Jesli nawet woda okaże sie koszmarna to miedz tak krótko wytrzymuje?

Widocznie nie są to rury miedziane... Albo jakaś chińska "miedź"... Zresztą żaden materiał na rury do wody nie powinny wytrzymywać tylko 2 lat... Temat nadaje się na artykuł do "Muratura" jesli tylko jest jak faktycznie piszesz... Można prosić fotkę takiej przeżartej rury..??