ewak 12.01.2004 12:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2004 Do mojego mieszkania prowadzi wewnętrzna klatka schodowa. Schody pokryłam sosną, poręcze też są sosnowe. Już dwa razy je odnawiałam, ale po kilku tygodniach stopnie są "zmasakrowane". Zastanawiam się nad położeniem czegoś na stopniach zostawiając podstopnie i poręcze drewniane.Co to mogło by być? A może są jakieś wspaniałe środki które zabezpieczyłyby schody na dłużej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Snowdwarf 04.02.2004 05:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2004 zmasakrowane????znaczy jakie? porysowane? popękane?-----podaj więcej szczegółów-----Ps. czy sosna nie jest drewnem zbyt miękkim na schody???szczególnie jeśli są one często używane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Olsen 05.02.2004 23:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2004 Sosna nie bardzo nadaje się na schody lepiej moze nakladki przyklej lub przykreć na schody z bardziej twardego drewna np: debu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewak 07.02.2004 13:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2004 Nakładki na schody (dywanowe) nie wchodzą w rachubę. Ale czy mogłabym wymienić tylko stopnie, zostawiając podstopnie i balustradę? Czy będzie to dobrze wyglądało? Elementy balustrady są zabejcowane na orzech. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts