michalp 17.12.2009 14:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2009 Witajcie... A dokładnie chodzi mi o to: mam sterownik Euroster, który steruje pompą CO (piec olejowy). Utrzymuje zadaną temperaturę - np. 21 stopni. Przy 20.6 uruchamia pompę, a przy 21 ją wyłącza. I tak w kółko. Tak mała różnica (0.4 st.) stąd, że mam podpięty czujnik zewnętrzny temperatury i Euroster traktuje to jako podłogówkę. Efekt - dość często włączają się kaloryfery / pompa CO, ale nie ma w ogóle w domu odczuwalnych różnic temperatur. Wcześniej - w poprzednim domu - miałem bodaj 1 st. różnicy i to było dość odczuwalne, ale za to grzejniki włączały się nieco rzadziej, ale na dłużej. Co jest efektywniejsze / tańsze? I czy nie ma żadnej różnicy? Michał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aadamuss24 17.12.2009 17:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2009 Lepiej jak jest mniejsza różnica temp. Większy komfort. pozdr adam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts