maysee 17.12.2009 14:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2009 Bylem, widzialem i ...Tak krotko zeby nie przynudzac i zeby nie zdradzac za duzo. Plusy filmu:+ wyborna uczta dla oczu, to bez dwoch zdan+ nalezy docenic wyobraznie tworcow jesli chodzi o wykreowanie nowego swiata Minusy filmu:- fabula, no niestety sprawdzily sie przepowiednie niektorych krytykow po prapremierze filmu. Avatar bardzo przypomina Pocahontas i to wlasnie podobienstwo sprowadza ten film do miana takiej po prostu bajki. Dobre to na niedzielne popoludnie z rodzinka. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Vafel 17.12.2009 14:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2009 Widziałeś w 2d czy 3d? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maysee 17.12.2009 14:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2009 3D i zareczam - totalna wypierdoza! (fajne zanczy sie). Widzialem w "zwyklym" kinie. Podejrzewam, ze w iMaXie bedzie 2 x lepiej!. Moje oczy ciagle sa wdzieczne , ze mogly na cos takiego popatrzec! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Vafel 17.12.2009 15:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2009 No to trzeba się będzie wybrać. Może nawet do iMaxa, bo nigdy jeszcze nie byłem. Jakoś nie ciągnęły mnie filmy typu "Podwodna przygoda 3D" itp. Ale Avatarka można by pooglądać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoShi 17.12.2009 15:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2009 Minusy filmu: - fabula, no niestety sprawdzily sie przepowiednie niektorych krytykow po prapremierze filmu. Avatar bardzo przypomina Pocahontas i to wlasnie podobienstwo sprowadza ten film do miana takiej po prostu bajki. Dobre to na niedzielne popoludnie z rodzinka. Pozdrawiam. Czyli co? Kolejny film za miliony, naćkany efektami specjalnymi ale bez ciekawej fabuły? To poczekam aż będzie leciał na C+ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daggulka 17.12.2009 15:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2009 mnie małż zaprosił na Avatar w wersji 3D .... a co se mam żałować - jak zaprasza , to pójdę ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Vafel 17.12.2009 15:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2009 Jak film tylko "wygląda" to dobrze go oglądać w kinie, bo tam zrobi największe wrażenie (będzie się najbardziej podobał). Jeżeli jego atutem jest fabuła, to już ma mniejsze znaczenie czy oglądasz go w kinie czy w domu - i tak będzie ciekawy. Dlatego jeżeli mam oglądać "tylko widowiskowy" film, to wolę jego zobaczyć w kinie (a i szelest chipsów nie przeszkadza tak bardzo w tym przypadku), a coś głębszego mogę spokojnie sobie pooglądać w domu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoShi 17.12.2009 16:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2009 Jak film tylko "wygląda" to dobrze go oglądać w kinie, bo tam zrobi największe wrażenie (będzie się najbardziej podobał). Sęk w tym, że efekty specjalne to ostatnia rzecz w filmie, jaka robi na mnie wrażenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Vafel 17.12.2009 16:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2009 Jak film tylko "wygląda" to dobrze go oglądać w kinie, bo tam zrobi największe wrażenie (będzie się najbardziej podobał). Sęk w tym, że efekty specjalne to ostatnia rzecz w filmie, jaka robi na mnie wrażenie Nie chodzi o efekty specjalne, bo ani to efekty ani specjalne. Nie nazwałbym efektem specjalnym czegoś, co non stop jest widoczne na ekranie. To raczej sposób kreacji świata przedstawionego. Ja to tak rozumiem, że w tego typu produkcjach chodzi o obraz, plastyczną wizję świata, o zobaczenie czegoś ładnego, czego na co dzień się nie ogląda (bo nie istnieje). To jest trochę tak jak z filmami Tima Burtona (nikt mi chyba nie powie, że mają super fabułę, ale nie dla fabuły się je ogląda). Film składa się z szeregu elementów. Nie tylko z fabuły, ale i obrazu, muzyki, dźwięku, montażu, pracy kamery, gry aktorów itp. Czasami fabuła jest najważniejsza, a czasami wręcz odwrotnie - jest jedynie pretekstem, tłem do pokazania innych elementów, które grają główną rolę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maysee 17.12.2009 17:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2009 Ja to tak rozumiem, że w tego typu produkcjach chodzi o obraz, plastyczną wizję świata, o zobaczenie czegoś ładnego, czego na co dzień się nie ogląda (bo nie istnieje). To jest trochę tak jak z filmami Tima Burtona (nikt mi chyba nie powie, że mają super fabułę, ale nie dla fabuły się je ogląda). Widzialem trailera do nanjowszej produkcji Burtona z Johnem Deepem - "Alicja w krainie czarow". Wyglada co najmniej smakowicie. Na pewno sie wybiore. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piterazim 18.12.2009 07:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2009 a gdzie już grają Avatara? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maysee 18.12.2009 09:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2009 Ja przepraszam ale ja z zagranicy nadaje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piterazim 22.12.2009 07:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2009 aaaaaaaaa liczyłem na jakąś pra premierę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daggulka 26.12.2009 08:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2009 idę dzisiaj wieczorkiem ..... aże normalnie nogami przebieram ...same superlatywy słyszałam .... sie zdecydowałam na opcję oglądatwa w 3D ... podzielę się wrażeniami jak już po filmie pozbieram szczękę z podłogi ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maysee 26.12.2009 11:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2009 W takim razie czekamy. I taka mała rada techniczna żeby w miarę możliwości usiąść na środku albo blisko środka sali kinowej. Miłego seansu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daggulka 26.12.2009 12:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2009 W takim razie czekamy. I taka mała rada techniczna żeby w miarę możliwości usiąść na środku albo blisko środka sali kinowej. Miłego seansu. miejsca już mam zarezerwowane ... miałam możliwość przez internet ... obleganie każdego seansu takie, ze masakra jakaś no ale udało mi się w miarę blisko środka bardziej na górze niż na dole odległości od ekranu .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daggulka 26.12.2009 23:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2009 byłam, łobejrzałam ...... efekty w 3D - zajebioza , wywala z zandałów ..... fabuła - pocahontas w nowszym wydaniu .... ale tragedii nie było .... ogół .... jestem w szoku, że mój małż jest w takim szoku .... mało co Go rusza .... acha - jeśli chcecie iść do kina - koniecznie obejrzyjcie w opcji 3D .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mcmagda 28.12.2009 18:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2009 Polecasz nawt jak się nie ma dzieci? Nie będą się ze mnie kasjerki nabijać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daggulka 28.12.2009 20:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2009 Polecasz nawt jak się nie ma dzieci? Nie będą się ze mnie kasjerki nabijać? a coś Ty .... idź śmiało .... cała sala starych koni była - i młodzież powyżej 17 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ziaba 28.12.2009 20:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2009 Byliśmy dziś całą zgrają na 3 D, same stare pryki No....wymietło mnie z butów faktycznie Wszyscy po wyjściu z kina ogłosiliśmy jednym głosem : chcemy tam mieszkać !!!! W wątku muzycznym znalazłam identyczny motyw jak w "Willow" - co mnie niezmiernie uradowało Film jest przecudny. I to nie chodzi o perfekcyjność komputerową, o złudzenia - ale o przesłanie , o wrażliwość, którą ten film porusza. Oj, pójdę jeszcze raz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts