Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Avatar - najnowsze dziecko Camerona

maysee

Recommended Posts

• Odpowiedzi 77
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Byłam, widziałam :D Co do ostrości, to nie będę się wypowiadać, bo to mój pierwszy film w 3D :oops: Dla mnie było za ciemno. Nie wiem, czy tak jest zawsze w tych okularach, czy to był jakiś feler.

Robi wrażenie. Co do fabuły, to nie wiem czego sie czepiacie. Film z tyloma efektami i na dodatek ze skomplikowaną fabułą byłby mało strawny, bo co za dużo, to niezdrowo. Tym bardziej, że jest adresowany nie do koneserów kina, ale do wszystkich.

Do końca życia będę marzyć o takim latającym stworzeniu, którego sobie trzeba wybrać, aby na nim latać, ale nazwy którego nie pamiętam :( Coś na literę "i" chyba... Pamięta ktoś jak sie to stworzenie nazywało? :wink:

Do końca życia będę marzyć o takim latającym stworzeniu, którego sobie trzeba wybrać, aby na nim latać, ale nazwy którego nie pamiętam :( Coś na literę "i" chyba... :wink:

Niestety kolejny raz potwierdzila sie najstarsza prawda stosunkow damsko/meskich. Naszego glownego bohatera dotyka ostracyzm ze strony autochtonow ale gdy tylko zjawia sie na czerwonym "pterodaktylu" (czytaj: nowej-czerwonej furze) staje sie ulubiencem spolecznosci. Jego panienka wraca do niego w te pedy i wszystko jest na powrot cacy. Czyli co, panowie - skora, FURA i komora wiecznie zywe ;)

Do końca życia będę marzyć o takim latającym stworzeniu, którego sobie trzeba wybrać, aby na nim latać, ale nazwy którego nie pamiętam :( Coś na literę "i" chyba... :wink:

Niestety kolejny raz potwierdzila sie najstarsza prawda stosunkow damsko/meskich. Naszego glownego bohatera dotyka ostracyzm ze strony autochtonow ale gdy tylko zjawia sie na czerwonym "pterodaktylu" (czytaj: nowej-czerwonej furze) staje sie ulubiencem spolecznosci. Dziewczyny piszcza a jego panienka tuli sie do niego i znowu staje sie dla niej kims wyjatkowym. Czyli co, panowie - skora, FURA i komora wiecznie zywe ;)

Mam swoją furę :lol: Chodziło mi o tego mniejszego pterodaktylka :oops:

moim zdaniem jeden z najlepszych filmów, jeśli nie najlepszy :) oglądałem w 3d a jedyna wadą są napisy nieprzystosowane do oglądania w 3d, trzeba skupić wzrok tylko na nich żeby odczytać i po pewnym czasie bolą oczy. Zachęcam wszystkich do obejrzenia :)

Byłem,widziałem szczeny pod fotelem poszukałem - po prostu SUPER!!! .

Krakowski IMAX jest super,ktoś zgłaszał problem z ostrością (to chyba od czegoś innego ta ostrość siadła i to u oglądającego.)

Ja zgłaszałem...

Na co dzień nie mam problemów z ostrością, a w przypadku IMaxa krakowskiego miałem. Albo jestem jakiś ułomny jeśli chodzi o oglądanie w 3D albo oni coś pochrzanili, albo dostały mi się scentrowane okulary ;-)

Było nieostro...

Byłem,widziałem szczeny pod fotelem poszukałem - po prostu SUPER!!! .

Krakowski IMAX jest super,ktoś zgłaszał problem z ostrością (to chyba od czegoś innego ta ostrość siadła i to u oglądającego.)

Ja zgłaszałem...

Na co dzień nie mam problemów z ostrością, a w przypadku IMaxa krakowskiego miałem. Albo jestem jakiś ułomny jeśli chodzi o oglądanie w 3D albo oni coś pochrzanili, albo dostały mi się scentrowane okulary ;-)

Było nieostro...

Żartowałem oczywiście :lol: ,a okulary to faktycznie maja trochę zjechane

Film jest przepiekny.

Robi wrażenie. Co do fabuły, to nie wiem czego sie czepiacie. Film z tyloma efektami i na dodatek ze skomplikowaną fabułą byłby mało strawny, bo co za dużo, to niezdrowo. Tym bardziej, że jest adresowany nie do koneserów kina, ale do wszystkich.

Brawo amalfi! Uprzedziłaś mnie :lol: . Na ten film nie idzie się dla fabyły. Ten film miał czarować i czaruje obrazem. I tyle! Skomplikowana fabuła mogłaby w tym przypadku tylko zaszkodzić.

A Trudy jest świetna :wink: Michelle Rodriguez. Pamietam ją jeszcze z Resident Evil :oops: . Ale najbardziej fascynująca postać to Neytri. I tu wszystko. Oczy, głos, mimika twarzy i emocje które się na niej rysują - wszystko. Najlepiej moim zdaniem dopracowana w szczegółach postać. Zoe Saldana i filmowcy przyłozyli się tutaj i zrobili kawał dobrej roboty.

Film o powstawaniu Avatara. 5 części dobrej jakości. Można oglądać na pełnym ekranie.

http://www.youtube.com/watch?v=o47vlm603QM

http://www.youtube.com/watch?v=11DLOVLj8xo

http://www.youtube.com/watch?v=uXX_yaDVLk8

http://www.youtube.com/watch?v=Gf-D66t2AjM

http://www.youtube.com/watch?v=n7D8mtVjaG8

Cudowna bajka. Aż chce się tam być :D

Jak już pisał Vafel - "ani efekty ani specjalne" - ale można utonąć w fantastycznym świecie, oderwać się od rzeczywistości. Trochę tak, jakby snić na jawie.

Co do fabuły - ja bym się nie czepiała. Przepraszam wszystkich fanów ;-) ale dla mnie "Gwiezdne wojny" mają fabułę jeszcze prostszą, a wszyscy pieją nad nimi z zachwytu ;-)

Moja Lepsza Połowa postanowił, że w ramach oglądnie Avatar minimum 10 razy 8)

Naprawde nikt nie pamięta nazwy mniejszego pterodaktylka? :(

Ikran

Google nie boli

Dzięki, ale jak Cie tak bolało, to nie musiałeś.

Szukałam i ciągle mi sie wyświetlała jakaś legenda awatara... Pewnie masz większe IQ i wiedziałeś jak wpisać.

Nie ma sprawy. Przecież napisałem, że nie boli :-)

A co do szukania, to wystarczy zastanowić się w jakim kontekście może pojawić się ta nazwa (np. gdybyś Ty pisała recenzję, to w jakim kontekście umieściłabyś tą nazwę) i wpisywać słowa z tego kontekstu. W końcu się znajdzie odpowiednie :-)