Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Avatar - najnowsze dziecko Camerona

maysee

Recommended Posts

No ja też tej fabuły nie mogę przeboleć. Przeszczęśliwa bym była gdyby była taka jak w gwiezdnych wojnach - idąca w stronę baśni, mówiąc w sposób prosty, ale nie wprost, zamiast tej propgandy w Avatarze. Nowy piękny świat, ludzie tam żyjący i sposób w jaki żyją, miłość - super, ale to ekologizowanie i nie realna korporacja dla mnie jest za ciężka. To już bym chyba wolała jakiś bojowników o wolność, złe imperium cokolwiek,a nie korporację, która morduje dla wyników kwartalnych. No przecież każdy taki pocisk kosztuje kupę kasy. Która korporacja, by nie wykorzystała każdej szansy, żeby to pokojowo rozwiązać - szczególnie jak proszą o kilka godzin. Mi to rozwala cały sens po złej stronie. Po dobrej stronie się nie czepiam motywacji, bo jest zrozumiała, chciałabym tylko, żeby przesłanie ekologiczne nie było tak kawa na ławę wyłożone - subtelniej byłoby fajniej.

• Odpowiedzi 77
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

własnie wróciłem. oboziu jakie cudo. A fabuła mnie w ogóle nie obchodzi. Obrazy i ujęcia wynagradzają mi niebieską Pocahontas i tego ładnego żołnierzyka co na koniec, jak Shrekowa Fiona, świadomie chce przestać być ładny i od tej pory jako przywódca niebieskich będzie papą smerfem we wiosce Omaticaya.

Wszystkim polecam i tylko w 3D.

O tym filmie nie może mówić nikt kto nie widział go w trójwymiarze. Obejrzenie go "późniejnakompie" zwyczajnie będzie stratą czasu. Dla mnie jeśli idzie o efekty, film stulecia, o dobrą zabawę zresztą też.

• 2 weeks później...

Byłam , zobaczyłam i raczej nie wrócę :D Treść bajkowa, ale te klimaty nie dla mnie :D Mąż się śmiał się że po połowie filmu zaczęłam wzdychć, kręcić się a mnie po prostu się dłużyło. jak dla mnie za dużo dziwnych stworzeń z czterema oczami, sześcioma nogami obciekające sluzem i Efekty mnie nie powaliły, praktycznie ostatnie wszystkie filmy są w 3 D ale to nie taka technologia jak w typowym kinie trójwymiarowym, ale tam filmiki krótkie są :( ale uwielbiam te elementy wylatujące z ekranu, bardziej realne . Za to dzień wczesniej byłam na Parnassusie i wyszłam zachwycona z nadzieją że małzonek da się namówić na jeszcze raz. Zachwycił mnie surrealistyczny świat żywcem ściągniety z Salvadora Dali też fantazja ale dla mnie bardziej czarowna niż praktycznie treść gry komputerowj Avatar

Jest jeszcze jeden film fantazy na który już przebieram nóżkami, w marcu wchodzi Alicja w krainie czarów, po zwiastunach już jest dla mnie cudny :D

Na Parnsusie nie byłam. Kiedyś się zapaliłam, bo spodobały mi się surrealistyczne obrazki w zajawkach, ale recenzje mnie zniechęciły. Właściwie pierwszy raz przeczytałam, że ktoś poleca ten film. Może jeszcze się zastanowię... jeżeli będę w ogóle miała okazję...

• 4 weeks później...

Poczytałam.. I co z tego, że to niemożliwe? Ja i tak chcę zobaczyć Pandorę! I w nosie mam, czy jest możliwa, czy też nie :wink:

W czasie wojny krasnoarmiejec wpadł do chałupki na wsi i krzyczy od progu: - dawać mleko! - i zobaczywszy gospodynię pyta łagodniej: - jest mleko?

Przestraszona gospodyni odpowiada drżącym głosem:

- jeeeestttt... ale... niedojone...

- dawaj niedojone!!! - przerywa jej krasnoarmiejec.

Tylko 3 oskary - mowia, ze najwiekszy przegrany a ja sie pytam jakim niby cudem mial on byc najlepszym filmem jak on jest smieszny i dla dzieci?

No! W sumie tak :lol:

A za co dostał? Na pewno za scenografię, bo powalająca i za efekty specjalne. I tyle przewidziałem. Trzeci mnie zaskoczył. Za co trzeci Oskar? Wie ktoś?

Ja dopiero wczoraj go obejrzałam w 3D i w sumie za bardzo nie miałam ochoty iść, bo nie lubię filmów wokół których jest dużo szumu, może dlatego żeby potem się nie rozczarować. Choć na pewno nie jestem krytykiem filmowym, to dla mnie ten film jest rewelacyjny :D. Ani przez moment mnie nie nudził, nie chodzi tylko o efekty, które zapewne były najlepsze jakie dotąd widziałam , ale z fabułą Cameron dokładnie trafił w mój gust :D :D :D. może i prosta ale niosąca z sobą wiele ciekawych prawd o człowieku :).