mcmagda 17.01.2010 12:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2010 No ja też tej fabuły nie mogę przeboleć. Przeszczęśliwa bym była gdyby była taka jak w gwiezdnych wojnach - idąca w stronę baśni, mówiąc w sposób prosty, ale nie wprost, zamiast tej propgandy w Avatarze. Nowy piękny świat, ludzie tam żyjący i sposób w jaki żyją, miłość - super, ale to ekologizowanie i nie realna korporacja dla mnie jest za ciężka. To już bym chyba wolała jakiś bojowników o wolność, złe imperium cokolwiek,a nie korporację, która morduje dla wyników kwartalnych. No przecież każdy taki pocisk kosztuje kupę kasy. Która korporacja, by nie wykorzystała każdej szansy, żeby to pokojowo rozwiązać - szczególnie jak proszą o kilka godzin. Mi to rozwala cały sens po złej stronie. Po dobrej stronie się nie czepiam motywacji, bo jest zrozumiała, chciałabym tylko, żeby przesłanie ekologiczne nie było tak kawa na ławę wyłożone - subtelniej byłoby fajniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mały Mariusz 18.01.2010 18:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2010 Fabuła hmm bajkowa efekty specjalne mi i córce się podobało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iza mama gabora 18.01.2010 23:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2010 A mnie ten film...rozczarował Za taką kasę mógłby być już w 4D.Choć zdaję sobie sprawę,że nie mielibyśmy jeszcze do niego dostępu w Polsce .Eh Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maysee 18.01.2010 23:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2010 A co mialoby byc tym czwartym wymiarem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iza mama gabora 18.01.2010 23:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2010 Twój oddech Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dandi3 24.01.2010 19:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2010 własnie wróciłem. oboziu jakie cudo. A fabuła mnie w ogóle nie obchodzi. Obrazy i ujęcia wynagradzają mi niebieską Pocahontas i tego ładnego żołnierzyka co na koniec, jak Shrekowa Fiona, świadomie chce przestać być ładny i od tej pory jako przywódca niebieskich będzie papą smerfem we wiosce Omaticaya. Wszystkim polecam i tylko w 3D. O tym filmie nie może mówić nikt kto nie widział go w trójwymiarze. Obejrzenie go "późniejnakompie" zwyczajnie będzie stratą czasu. Dla mnie jeśli idzie o efekty, film stulecia, o dobrą zabawę zresztą też. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tedii 24.01.2010 21:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2010 Na pewno film przełomowy.Technicznie znakomity. A i myślę ,że może gdzieś "ludzie" fruwają na smokach. Skoro u nas jeździ się na koniach,wielbłądach,strusiach..... Wystarczy ptaszysko trawożerne o niesmacznym mięsie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
retrofood 05.02.2010 16:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2010 http://www.polityka.pl/nauka/1502849,1,oszukany-awatar.read Poczytajcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 08.02.2010 13:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2010 http://www.polityka.pl/nauka/1502849,1,oszukany-awatar.read Poczytajcie. Poczytałam.. I co z tego, że to niemożliwe? Ja i tak chcę zobaczyć Pandorę! I w nosie mam, czy jest możliwa, czy też nie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maysee 08.02.2010 13:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2010 Poczytałam.. I co z tego, że to niemożliwe? Ja i tak chcę zobaczyć Pandorę! I w nosie mam, czy jest możliwa, czy też nie Jak to niemozliwe?! Ja juz tam zabukowalem wakacje w tym sezonie... Czyzby Cameron robil nas w konia ukazujac nieistniejacy swiat? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasiorek 08.02.2010 15:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2010 Byłam , zobaczyłam i raczej nie wrócę Treść bajkowa, ale te klimaty nie dla mnie Mąż się śmiał się że po połowie filmu zaczęłam wzdychć, kręcić się a mnie po prostu się dłużyło. jak dla mnie za dużo dziwnych stworzeń z czterema oczami, sześcioma nogami obciekające sluzem i Efekty mnie nie powaliły, praktycznie ostatnie wszystkie filmy są w 3 D ale to nie taka technologia jak w typowym kinie trójwymiarowym, ale tam filmiki krótkie są ale uwielbiam te elementy wylatujące z ekranu, bardziej realne . Za to dzień wczesniej byłam na Parnassusie i wyszłam zachwycona z nadzieją że małzonek da się namówić na jeszcze raz. Zachwycił mnie surrealistyczny świat żywcem ściągniety z Salvadora Dali też fantazja ale dla mnie bardziej czarowna niż praktycznie treść gry komputerowj Avatar Jest jeszcze jeden film fantazy na który już przebieram nóżkami, w marcu wchodzi Alicja w krainie czarów, po zwiastunach już jest dla mnie cudny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 08.02.2010 20:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2010 Na Parnsusie nie byłam. Kiedyś się zapaliłam, bo spodobały mi się surrealistyczne obrazki w zajawkach, ale recenzje mnie zniechęciły. Właściwie pierwszy raz przeczytałam, że ktoś poleca ten film. Może jeszcze się zastanowię... jeżeli będę w ogóle miała okazję... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maysee 08.03.2010 07:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2010 Tylko 3 oskary - mowia, ze najwiekszy przegrany a ja sie pytam jakim niby cudem mial on byc najlepszym filmem jak on jest smieszny i dla dzieci? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
retrofood 08.03.2010 07:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2010 http://www.polityka.pl/nauka/1502849,1,oszukany-awatar.read Poczytajcie. Poczytałam.. I co z tego, że to niemożliwe? Ja i tak chcę zobaczyć Pandorę! I w nosie mam, czy jest możliwa, czy też nie W czasie wojny krasnoarmiejec wpadł do chałupki na wsi i krzyczy od progu: - dawać mleko! - i zobaczywszy gospodynię pyta łagodniej: - jest mleko? Przestraszona gospodyni odpowiada drżącym głosem: - jeeeestttt... ale... niedojone... - dawaj niedojone!!! - przerywa jej krasnoarmiejec. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marekcmarecki 08.03.2010 14:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2010 Tylko 3 oskary - mowia, ze najwiekszy przegrany a ja sie pytam jakim niby cudem mial on byc najlepszym filmem jak on jest smieszny i dla dzieci? No! W sumie tak A za co dostał? Na pewno za scenografię, bo powalająca i za efekty specjalne. I tyle przewidziałem. Trzeci mnie zaskoczył. Za co trzeci Oskar? Wie ktoś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maysee 08.03.2010 14:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2010 A za co dostał? Na pewno za scenografię, bo powalająca i za efekty specjalne. I tyle przewidziałem. Trzeci mnie zaskoczył. Za co trzeci Oskar? Wie ktoś? Najlepsze zdjecia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marekcmarecki 08.03.2010 15:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2010 Aaaaaaaa! No chyba że tak! Jakbym wiedział, że jest taka kategoria, to bym i na nią obstawał. czyli Avatar dostał to co mu się należało. Film jest naprawdę świetny, ale bez przesady. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mareczek7 14.03.2010 09:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2010 Ja dopiero wczoraj go obejrzałam w 3D i w sumie za bardzo nie miałam ochoty iść, bo nie lubię filmów wokół których jest dużo szumu, może dlatego żeby potem się nie rozczarować. Choć na pewno nie jestem krytykiem filmowym, to dla mnie ten film jest rewelacyjny . Ani przez moment mnie nie nudził, nie chodzi tylko o efekty, które zapewne były najlepsze jakie dotąd widziałam , ale z fabułą Cameron dokładnie trafił w mój gust . może i prosta ale niosąca z sobą wiele ciekawych prawd o człowieku . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts