wielton 17.12.2009 17:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2009 Jak zamontować prawidłowo balkon bez mostków termicznych?Czy jak na załączonym "obrazku" jest to technologicznie poprawne? przede wszystkim nie chce aby izolacja z wełny mineralnej została przerwana. Proszę o poradę. tutaj jest link do zdjęcia: http://w69.wrzuta.pl/obraz/85WKzUAiCcz/ciana1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbossa 17.12.2009 17:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2009 nie jest, to jest prosta droga do katastrofytu sobie popatrzi czytaj co masz pon nickiem napisane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mrozny 17.12.2009 20:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2009 Inż. ze mnie marny, więc proszę się nie śmiać - tylko taką małą wskazówkę przedstawię.Jak spojrzeć uważniej na zaprezentowany przez wielton rysunek, to można zobaczyć, ze balkon ma się wspierać na murze z max-a 28 cm. Zaprezentowane rozwiązanie z samymi tylko prętami przechodzącymy przez warstwę ocieplenia do stropu, to oczywiście prosta droga do widowiskowego zawalenia się balkonu zaraz po zdjęciu szalunków, ale żeby się to nie stało, to moim zdaniem wystarczy ten balkon oprzeć z drugiej strony (po przeciwnej stronie maxa - czyli tam gdzie nie jest niczym podparty) na odpowiednio zaprojetowanych i policzonych słupach (z grubościennych rur stalowych czy wylewanych kolumienkach - co kto tam uważa za "ładniejsze"). Sam mam tak u siebie to zrobione (dostawiany balkon do przedwojennego domu) - i 15 lat stoi i ma się dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edde 17.12.2009 21:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2009 Jak zamontować prawidłowo balkon bez mostków termicznych? ......... A) zrezygnować z balkonu (wyjście njlepsze z perspektywy mostków termicznych, z innych perspektyw już niekoniecznie ) B) zastosować to co pisze Barbossa (ale pewnie cena...) C) pójść na kompromis: wykonać tradycyjny balkon i dobrze go z zewnątrz ze wszystkich stron zaizolować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
langerob25 18.12.2009 05:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2009 lub balkon drewnianiany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sql 18.12.2009 09:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2009 a ja u siebie mam balkon wylany razem ze stropem i zaizolowany dookoła - od dołu wełną, od góry styropianem pod wylewką, po bokach wełną - nie widzę tu miejsca na mostki , Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edde 18.12.2009 21:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2009 mój dookoła pojechany ciepłym styro, oczywiście wylewka na balkonie od ściany budynku i drzwi balkonowych też oddzielona warstwą (8 czy 10cm) styropianu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dedert 13.03.2019 18:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2019 Link Barbossy już niedostępny ale czy tu chodziło o balkonowy łącznik termoizolacyjny jak ten? Orientuje się ktoś w cenie takiego łącznika? Czy jeśli w projekcie nie mam balkonów a z czasem chciałbym je mieć za kilka/naście lat to czy taki łącznik można zamontować już teraz? Problemem będą pewnie wystające pręty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grabskaa 15.03.2019 08:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2019 chyba tak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts