arturocz 31.12.2009 08:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2009 Ale mam też takich kumpli co się w głowę pukają i wolą gotowca(...) Poprostu niektórzy traktują dom jak lodówkę, odkurzacz, samochód. (...) Jutro mogą go sprzedać, zmienić go na inny, przeprowadzić się, są mobilni. I tu takze sie zgadzam...dla mnie dom jawi sie jako swoista wartosc, od dziecka uczono mnie szacunku dla domu, rodziny itd. Dlatego teraz budowe domu traktuje jako dzieło.. jako coś bardzo osobistego..intymnego nawet. Ale sa ludzie ktorych to nie rusza. Wola kupic i mieszkac. I ja to rozumiem. Oni po prostu wychowali sie w innych rodzinach, byc moze wiekszosc czasu spedzali poza domem i nie czuja do niego jakiegos specjalnego sentymentu. Szanuje ich zdanie, ale szukajac wsparcia dla swojego pomyslu kupna domu powinni poszukac innego forum... tutaj prawie wszyscy buduja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pierwek 31.12.2009 09:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2009 Jeżeli ktoś ma sporo kasy to kupić a najlepiej zapłacić firmie za zbudowanie domu do wprowadzenia w przeciągu 0,5 roku. nie kupiłbym domu zbudowanego w 0,5 r - toż to będzie bubel do kwadratu BTW: a tu domek pod Warszawą do kupienia 370m2 cena 3,3 mln - a na taki raczej by mnie nie było stać http://j.luxlux.pl/l1002/c87d49ad0002f8ba4b3bd5c8/233552.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bombel79 31.12.2009 09:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2009 nie brzydki... ale tylko 1 bawole oko? i nie widze magnolii posadzonych przed wjazdem... nie mowiaz juz o ciasnocie panujacej na dzialce... ech... jak tak mozna mieszac??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gurek 01.01.2010 12:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2010 Ja z kolei będę głosem ZA.Pół roku temu kupiony dom oddany do użytku 3 lata temu.Sprzedany przez rozwodzące się małżeństwo z długami.Postawione przez ojca właściciela - budowlańca (starannie, fachowo wykonany).Cena była taka, że co najwyżej stan deweloperski bym za to kupił; wszystkie media (kanalizacja, gaz ziemny etc).Powiem krótko- Bozia nad nami czuwała, bośmy trafili jak ślepa kura ziarno. Jednym słowem- szukajcie a znajdziecie. ps. A załatwialiśmy już papiery do budowy na działce budowlanej którą wcześniej kupiliśmy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts