Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

A może kupić zamiast budować?

Recommended Posts

Ale mam też takich kumpli co się w głowę pukają i wolą gotowca(...) Poprostu niektórzy traktują dom jak lodówkę, odkurzacz, samochód. (...) Jutro mogą go sprzedać, zmienić go na inny, przeprowadzić się, są mobilni.

I tu takze sie zgadzam...dla mnie dom jawi sie jako swoista wartosc, od dziecka uczono mnie szacunku dla domu, rodziny itd. Dlatego teraz budowe domu traktuje jako dzieło.. jako coś bardzo osobistego..intymnego nawet.

Ale sa ludzie ktorych to nie rusza. Wola kupic i mieszkac. I ja to rozumiem. Oni po prostu wychowali sie w innych rodzinach, byc moze wiekszosc czasu spedzali poza domem i nie czuja do niego jakiegos specjalnego sentymentu.

Szanuje ich zdanie, ale szukajac wsparcia dla swojego pomyslu kupna domu powinni poszukac innego forum... tutaj prawie wszyscy buduja :)

• Odpowiedzi 63
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Jeżeli ktoś ma sporo kasy to kupić a najlepiej zapłacić firmie za zbudowanie domu do wprowadzenia w przeciągu 0,5 roku.

nie kupiłbym domu zbudowanego w 0,5 r - toż to będzie bubel do kwadratu

BTW: a tu domek pod Warszawą do kupienia

370m2 cena 3,3 mln - a na taki raczej by mnie nie było stać :D

http://j.luxlux.pl/l1002/c87d49ad0002f8ba4b3bd5c8/233552.jpg

Ja z kolei będę głosem ZA.

Pół roku temu kupiony dom oddany do użytku 3 lata temu.

Sprzedany przez rozwodzące się małżeństwo z długami.

Postawione przez ojca właściciela - budowlańca (starannie, fachowo wykonany).

Cena była taka, że co najwyżej stan deweloperski bym za to kupił; wszystkie media (kanalizacja, gaz ziemny etc).

Powiem krótko- Bozia nad nami czuwała, bośmy trafili jak ślepa kura ziarno.

Jednym słowem- szukajcie a znajdziecie.

ps. A załatwialiśmy już papiery do budowy na działce budowlanej którą wcześniej kupiliśmy