Bellucci 17.12.2009 22:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2009 Mam zagwożdżkę, mianowicie, teraz jak jest ten mróz, zauważyłam na drzwiach zewnetrznych (drewniane z przeszkleniem), że cieknie woda po przeszkleniu, a do tego wkladka od zamka jest zamarznieta, cala w szronie i to od środka. Coś mi sie wydaje, że nie jest to dobry objaw, mam rację? Mam nadzieje, że rozumiecie o co mi chodzi bo dośc chaotycznie to opisałam, ale o tej porze padam już ze zmeczenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sql 17.12.2009 22:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2009 metale w większości przypadków dość dobrze przewodzą ciepło, a więc czemu wkładka nie miała by przemarznąć? to chyba normalka (przynajmniej u mnie) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
M K 18.12.2009 00:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2009 Mam zagwożdżkę, mianowicie, teraz jak jest ten mróz, zauważyłam na drzwiach zewnetrznych (drewniane z przeszkleniem), że cieknie woda po przeszkleniu, a do tego wkladka od zamka jest zamarznieta, cala w szronie i to od środka. Coś mi sie wydaje, że nie jest to dobry objaw, mam rację? Mam nadzieje, że rozumiecie o co mi chodzi bo dośc chaotycznie to opisałam, ale o tej porze padam już ze zmeczenia Między szybą a drzwiami, tak samo z wkładką, jest luka. Wystarczy niewielka szczelinka i będzie widoczny szron.Trzeba potraktować silikonem np.: szklarskim,dobrze uszczelnić i problem zniknie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 18.12.2009 11:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2009 Mam zagwożdżkę, mianowicie, teraz jak jest ten mróz, zauważyłam na drzwiach zewnetrznych (drewniane z przeszkleniem), że cieknie woda po przeszkleniu, a do tego wkladka od zamka jest zamarznieta, cala w szronie i to od środka. Coś mi sie wydaje, że nie jest to dobry objaw, mam rację? A niepokoi Cię zamaraznie zamka czy woda lejąca się po drzwiach?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zulus1 18.12.2009 15:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2009 A to przypadkiem nie jest Twoj pierwszy sezon grzewczy? U mnie rok temu jak pierwszy raz grzalem (swiezo zrobione tynki gipsowe) bylo w domu tyle wilgoci, ze szron osadzal sie na kazdym zimnym elemencie (wkladki zamkow, rura komina od pieca gazowego, itp). W tym roku mimo podobnych temperatur na zewnarz i dodatkowo wiekszej temperatury w srodku nic takiego sie juz nie pojawia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hardy50 18.12.2009 16:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2009 u mnie cały dzień -16 c i mam szron na oknach, od spodu . Drzwi wejściowe bez szrony, ale wiatrołap ogrzewany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bladyy78 18.12.2009 17:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2009 Nie przejmuj się ja mam podobnie drzwi to mi się zrobiły jak w lodówce środek takie oszronione, a okna też mi na dole szyby marzną. Mam za dużo wigoci i to ona to powoduje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bellucci 18.12.2009 19:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2009 Czyli wszystko jasne U mnie to jest pierwszy sezon grzewczy, wiatrołap ogrzewany podłogówką. Martwiłam się, że z drzwiami jest cos nie tak, ale jeśli nie którzy maja tak samo to jestem spokojniejsza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts