darpol 18.12.2009 09:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2009 WitamProszę o kompetentną pomoc. W linku poniżej zamieściłem fragment projektu fundamentów domu, który został zbudowany zgodnie z nim i w którym mieszkam. http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/69e15ae471f0b2c0.html Czy przerwanie ciągłości ściany fundamentowej jest błędem ?Pytanie pojawiło się wraz z nastaniem zimy i pojawieniem się wilgoci w narożach pomieszczenia. Jest to garaż i wilgoć pojawiła się od wewnętrznej strony przy drzwiach garażowych (tam gdzie są słupy). Wylewka w garażu jest na wysokości połowy ściany fundamnetowej. Ocieplenie i izolacja przeciwwilgociowa jest tak jak na projekcie. Wydaje mi się, że możliwe jest podchodzenie wilgoci przez przerwę w fundamencie. Ani kierownik budowy ani murarz nie zgłaszali żadnych uwag jednak na logikę wydaje mi się, że jest to błąd. Jeśli tak to co powinienem zrobić ? Proszę o pomoc.[/img] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts