Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Tylko profesjonalizm czy jeszcze coś?

zielony_listek

Recommended Posts

Ech...

Dziewczyny, po co my się skupiamy na tym buraku. No zachował jak się zachował, mniejsza o to... Mnie to naprawde wisi.

Wolę wspominać te miłe doswiadczenia.

Miałyście takie przyjemne sytuacje? Że ktos sie postarał bardziej, niż wynikało to z jego obowiązków?

Święta zaraz, powspominajmy co miłe...

chyba opacznie mnie zrozumiałaś ....

Pan który ubezpieczał samochód Twojej mamy według mnie zachował się niekompetentnie ..... agent ubezpieczeniowy nie powinien spoufalać się z klientem aż tak bardzo - a ten wspólnie pity alkohol to już przegięcie ....

Nie za ostro? Zaznaczam, że nie byłem na kursach profesjonalizmu dla agentów ubezpieczeniowych, ale kwestia relacji jest chyba ustalana indywidualnie w każdym przypadku.

Oczekiwania klientów, zwyczaje ludzi też są różne. Miałem w rodzinie osoby, które były zdania, że jak ktoś przyszedł, to bez przynajmniej herbaty z domu wyjść nie powinien, a jak pora była odpowiednia, to i bez obiadu, kolacji itp. Taka dziwaczność starszej pani. Jak przyszedł inkasent i nie chciał herbaty, to był uważany za człeka niekulturalnego. Co do wspólnie pitego alkoholu, to zrozumiałem, może nieopatrznie, że chodziło raczej o symbol, niż rzeczywiste picie. Z tym bywa różnie, odmawianie czasem jest niezręczne.

Agent ubezpieczeniowy który ubezpieczał u Ciebie zachował się jak najbardziej ok - pewnie dlatego, ze Go tak nauczono i wyszkolono .... dba o swoje owieczki i to profesjonalnie - być może nie tylko dlatego, ze jest fajnym człowiekiem jak to odebrałaś .... ale po prostu dba , bo wie że jak nie zadba to sobie zamknie furtkę na przyszłość ....

Może jest cynicznym draniem, którego na kursie nauczono, jak ten fakt maskować, a może jest fajnym człowiekiem, którego wychowano i nauczono od dzieciństwa do ostatnich kursów jakie kończył, jak być fajnym człowiekiem i profesjonalistą zarazem.

i tyle ....

:wink: