lump praski 18.12.2009 14:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2009 Spokojnych , zdrowych, pogodnych świąt Bożego Narodzenia - składam wszystkim . Już teraz bo nagle czas zaczyna biec nieco szybciej - jak to przed każdymi świętami . Mam nadzieję. że nikt nie bedzie czuł samotny w te dni ........... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewuniamiii 18.12.2009 20:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2009 ŻYCZĘ WESOŁYCH ŚWIĄT I SZCZĘŚLIWEGO NOWEGO ROKU 2010 .Dużo śniegu i pysznego karpia ...pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lump praski 18.12.2009 20:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2009 Karp bęedzie jak ta lala jak co roku wg przepisu pana Makłowicza dlatego nazywam go ' po krakowsku ' Do Siego Roku 2010 ! - co za kosmiczna cyfra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewuniamiii 18.12.2009 20:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2009 to zdradz przepisik bo ja sie zadeklarowałam ze do tesciowej zrobie a pojecia nie mam od czego zaczac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lump praski 18.12.2009 21:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2009 Proszę bardzo . Przepis jest genialny w swojej prostocie a jednocześnie co najważniejsze po prostu smaczny Bierzesz karpia - średniego, wypatroszonego i na dodtek bez głowy - bo te wielkie są niejadalne - i to starcza tak na około 3-4 osoby - zależy też czy masz w rodzinie amatorów karpia czy tylko każdy dla tradycji ..... Wcierasz w karpia - od srodka - sporo soku z cytryny oraz sporo zmiażdżonego praską , czosnku - odstawisz na godzinkę - wkładasz w karpia pęczek zielonej pietruszki i spinasz gęsto wykalaczkami lub zaszywasz bawełnianą nicią . Polewasz bialym winem i wstawisz do piekarnika na ok 30-35 minut - zależy od wielkosci karpia - na jak tem nie podam bo nie pamiętam ...... Smacznego ! Pietruszka chyba wyciąga z tej ryby ten koszmarny , mulisty smak ryby jędzącej wszystko - brrrrr . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewuniamiii 18.12.2009 21:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2009 dziekuje ,będziem probować Brzmi wysmienicie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marek-B 19.12.2009 17:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2009 Żeby Świeta były syte,żeby rózgą były bite,By choinka w twojej chacie nie śmierdziała tak jak gacie,Tylko była kolorowa, a na dole stał se browar.Na pasterke ruszaj śmiało, ksiadz na tacy ma za mało.Daj złotówkę albo dwie ,niech i on ucieszy się ."[/i] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
taka_ja taki_on 21.12.2009 20:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2009 http://www.fotoszok.pl/albums/userpics/14937/obrazek_%B6wi%B1teczny_2.gif Wesołych Świąt! Bez zmartwień, z barszczem, z grzybami, z karpiem,z gościem, co niesie szczęście!Czeka nań przecież miejsce.Wesołych Świąt! W Święta, niech się snuje kolęda. I gałązki świerkowe niech Wam pachną na zdrowie. Wesołych Świąt!A z Gwiazdką! Pod świeczek łuną jasną życzcie sobie - najwięcej:zwykłego, ludzkiego szczęścia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lump praski 22.12.2009 03:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2009 No i wszystkim bywalcom Hyde - przyczajonym żeby sobie niezobowiązująco potrollować - wesołych świąt! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.