Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Jaki obrus do nowoczesnego wnetrza?

mia123

Recommended Posts

• 6 months później...
  • Odpowiedzi 58
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

a tam nie chce

kupilam w scandidecor.pl ale to byla ostatnia sztuka i więcej nie będzie to co to za namiar

ale.....

ktoś znalazł je chyba w simple living jeśli dobrze pamiętam

anika

nie wiem, ale maylandzia szuka, może udało jej się coś namierzyć

P.S. znalazłam

http://www.simpleliving.pl/pl,product,81,obrus-literkowy.html

ale pisze że niedostępny :(

P.P.S.

szkoda że jak kupowałam to nie było tego: :)

http://www.simpleliving.pl/upload/images/product_260_big.jpg

Edytowane przez efilo

• 4 weeks później...
  • 1 month później...
Na Wigilię zdecydowanie obrus, prosty, biały, naturalny - np. lniany - ale do zaprezentowanego wnętrza wg mnie zdecydowanie nie z koronką!!! Mnie osobiście podobaja się takie ''za duże'', leżące na podłodze. A na obrusie koniecznie proste serwetki i świece pieńkowe, nowoczesny stroik świateczny z żywych kwiatów...pozdrawiam

Jeśli masz świąteczne bordowe dodatki, to ładnie współgrać będzie kremowy/waniliowy obrus, najlepiej monochromatyczny.

Co do długich obrusów do samej ziemi to bym się bała- bo nawet przy siadaniu, jeden z gości mocniej szarpnie nogą i po zastawie. Chyba że każdy siedzi 30 cm od stołu.

Słuchajcie - w ikea są fajne lniane obrusy (m.in.biały) oraz bardzo tanie lniane serwetki (również szare !!!)- szukałam w wielu sklepach i na allegro i cena ok.13 zł za 2 szt. to naprawdę mało. Wypatrzyłam na str. ikea, teraz pozostaje obejrzeć w realu.

... a odnośnie ''za duzego'' obrusu- dziecku łatwiej pociągnąć za zwisający obrus niż taki leżący na podłodze SPRAWDZONE wielokrotnie - mam małe dziecko :)

• 1 month później...

jaksie - tak jak napisałam - śnieżnobiały ;) (wiem że na zdjęciu wygląda podejrzanie :D szkoda że nie zrobiłam zdjęcia w realu)

specjalnie do nich pisałam czy biały jest biały czy off-white. pani mnie zapewniała że obrus jest biały jak śnieg. nie myliła się.