Lukasz Bobi 18.12.2009 19:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2009 Na początku chciałbym przywitać się z wszystkim forumowiczami. Jestem na 3 roku budownictwa i czeka mnie wybór profilu dyplomowania, a w zasadzie już wstępnie wybrałem, ale do 5 stycznie mam możliwość zmian. Mam dylemat między trzema profilami, ponieważ każdy z nich ma swoje zalety. Wiem że to tylko dyplom, a nie wybór specjalizacji studiów magisterskich,ale w jakimś sensie też ma wpływ na późniejszą decyzję. Zastanawiam się na wyborem budowy dróg i autostrad, konstrukcjami betonowymi, oraz technologią i organizacją robót budowlanych. Każda z nich bardzo mnie interesuje, aczkolwiek patrzę w przyszłość i zastanawiam się która z nich najbardziej przyszłościowa, patrząc w perspektywie specjalizacji, oraz przyszłej pracy. Co do dróg i konstrukcji betonowych są to odrębne sprawy i nie będę się rozpisywał. Natomiast patrząc na tą technologię to najbardziej przygotowuje do sprawowania funkcji kierownika budowy zastanawiam się czy nie jest to najlepszy wybór. Choć patrząc na to z perspektywy projektowania to w tej chwili najczęściej buduje się konstrukcje monolityczne. Moje pytanie brzmi, który profil jest najbardziej pomocny patrząc z perspektywy dalszej kariery zawodowej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pjr 18.12.2009 22:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2009 Nieważne dlatego, że http://www.joemonster.org/filmy/7124/Czy_wiesz_ze_polska_wersja_ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Miras 28.12.2009 20:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2009 Piękne... Rozwaliłeś mnie tymi informacjami super Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mhk 29.12.2009 22:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2009 Idz na technologie - konstrukcje to ciezki kawalek chleba - a po technologii i tak mozesz zostac projketantem, kierownikiem itdpzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PiotrMaruszak 30.12.2009 00:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2009 Jaki kierunek wybierzesz to i tak nie ma zadnego znaczenia. Specializacja jedno praca dyplomowa drugie a zycie i dosiwadczenie trzecie. Sam jestem inzynierem budownictwa, i u mnie wahalo sie to pomiedzy mostami a konstrukcjiami. Wybralem to drugie, jako konstruktor mozna projektowac mosty tez. Wszystko i tak zalezy gdzie sie dostaniesz do pracy po studaich. Jestes z duzej miejscowosci czy z malej, i gdzie bedizesz mial wieksze mozliwosci. Nauka i teoria jedno a praktyka drugie. W zyciu to wyglada calkiem inaczej i doswiadczenie to podstawa. Jak masz zdolnosci konstrukcyjne, lubisz rozwiazywac problemy, kombinowac to polecam konstrukcje. Jak bedziez robil uprawnienia to i tak musisz spedzic 2 lata w biurze i rok na budowie zeby miec uprawnienia projektowe, a w przypadki uprawnien jako kierownik budowy to musisz miec 2 lata na budowie tylko. Jeszcze dodam tyle ze moi koledzy po studiach, po roznych specialnosciach robia czasami to samo. Niektorzy wybrali najlatwiejsze specjialnosci i najlatwiejsze tematy ptac dyplomowych. Jeszcze raz powiem ze najwazniejsze jest pozniejsze dosiwadczenie jakie zdobedziesz. POzdrawiam i zycze powodzienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mhk 30.12.2009 06:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2009 Jeszcze dodam tyle ze moi koledzy po studiach, po roznych specialnosciach robia czasami to samo. Niektorzy wybrali najlatwiejsze specjialnosci i najlatwiejsze tematy ptac dyplomowych. Jeszcze raz powiem ze najwazniejsze jest pozniejsze dosiwadczenie jakie zdobedziesz. POzdrawiam i zycze powodzienia I popd tym podpisuje sie obydwiema rekami!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
retrofood 04.01.2010 07:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2010 http://statichg.demotywatory.pl/uploads/1262310512_by_raphaello91_500.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts