forgetit 11.11.2013 16:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2013 Może naciąć? Jeśli możesz odmierzyć odległości pomiędzy rurkami na podstawie zdjęć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukasz860910 24.11.2013 08:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2013 Może naciąć? Jeśli możesz odmierzyć odległości pomiędzy rurkami na podstawie zdjęć. jeżeli jest ogrzewanie podłogowe dobrze zamiast nacięcia blichówką jest wstawić dylatacje 1cm wtedy każda płyta pracuje osobno dodatkowi jeżeli dylatacja przechodzi przez rurke od ogrzewania podłogowego w miejscu dylatacji kładziemy peszle na rurki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukasz860910 24.11.2013 08:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2013 jeżeli jest ogrzewanie podłogowe dobrze zamiast nacięcia blichówką jest wstawić dylatacje 1cm wtedy każda płyta pracuje osobno dodatkowi jeżeli dylatacja przechodzi przez rurke od ogrzewania podłogowego w miejscu dylatacji kładziemy peszle na rurki rurki od ogrzewania kładziemy w peszle plastykowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukasz860910 24.11.2013 19:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2013 dylatacja zrobiona prawidłowo pianka pod nią peszle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cangi80 20.06.2019 13:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2019 Witam. Remontuję kuchnię i chcę zrobić ogrzewanie podłogowe. Myślałem dać 3 cm styrodur i 7-8 cm wylewki z betoniarki. Problem z tym, że ma trochę nie foremny kształt a chciałbym uniknąć dylatacji. Czym wzmocnić ten jastrych aby nie było póżniej niespodzianek. Rurki będą co 10-12 cm w dwóch pętlach. Narysowany rysunek jest w skali i pokazuje właściwy wygląd podłogi. https://www.fotosik.pl/zdjecie/e0101926dc46a26b Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cangi80 02.10.2019 19:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2019 Może opiszę jak zrobiłem i co wyszło źle. Na stopie wyr ównanym półsuchym betonem ułożyłem styrodur 3cm, taśma dylatacyjna w koło pomieszczenia, folia i rurki co 10 cm. Jastrych około 7-8 cm grubości z betoniarki z dodatkiem włókien i plastyfikatora. Zbrojenie nad rurkami z siatki 15x15cm i druty żebrowane fi 8mm w kratownicę co około 40 cm.Przez 2 dni polewałem wodą aby nie wyschła i przykryłem folią na tydzień. Po zdjęciu folii schła sobie jeszcze 3 tygodnie. Przez 3 tygodnie od wyłania wyglądała ładnie a później zaczęły się pojawiać pęknięcia. Mimo że dałem tyle zbrojenia to jedno pęknięcie podzieliło płytę na dwie części a 4 inne postępują. Co teraz robić, czy czekać aż wszystko popęka co ma popękać czy kłaść już płytki ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jajmar 02.10.2019 21:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2019 Ze zbrojeniem zaszalales nie wiedzieć po co. Polewanie woda przez dwa dni też dziwne, pytanie ile dałeś wody do mieszanki po pęknięciach obstawiam że nie mało. A rzadką mieszankę łatwiej rozprowadzić. Mylę się? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cangi80 03.10.2019 06:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2019 W małej betoniarce 110l ciężko się miesza beton pół sychy. Mieszałem na tyle gęsty aby się po prostu wymieszał, żadszego i tak bym nie mógł zrobić bo bym nie mógł wyjechać taczkami po schodach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts