fenix2 28.01.2010 15:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2010 Jak zbudować bezpieczny ogniotrwały komin z cegły napisałem w wątku j.w. Jest to moim zdaniem w stosunku do kominów systemowych rozwiązanie bezpieczniejsze i tańsze, ale wiadomo, taki komin trzebaby zbudować od zera. Pozdrawiam Właśnie o to mi chodziło! Wątek 26 stron trzeba się zabrać do czytania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojtek_796 28.01.2010 15:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2010 Jeżeli chodzi tylko o opisany przeze mnie komin, to wystarczy ostatni mój post. Ale oczywiście zapraszam do czytania całości i pisania. Pozdrawiam P.S.Przepraszam, ostatni to określenie względne - pierwszy na 26. stronie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
herakles 28.04.2010 00:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2010 Aleście tam chopaki zahajcowali, łoł. Kiedyś z kumplami jeździliśmy chlać na działeczkę. Była tam taka mała koza, że się nad nią znęcaliśmy to mało powiedziane. Hajcowaliśmy w niej tak, że świeciła na czerwono jaskrawym światłem(nie koloryzując od połowy w górę), a mimo temperatur ujemnych było tak gorąco, że nie dało się wytrzymać w nieocieplonej chatce działkowej, ale przy pijackim pokrzykiwaniu dawaaaj, dawaaaj aż się drewko w rękach paliło. Kominowi to nie przeszkadzało!!! Teraz już wiesz co Ci Panowie zrobili twojemu kominowi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elektromonter2 10.02.2011 23:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2011 Witam , Miejsca , w których są pęknięcia stropu są nie dozbrojone , a pęknięcia wynikają z błędów wykonawczych . Sytuacja ta jest na tyle groźna , że w przyszłości może zakończyć się katastrofą . Sprawy pękniętego styku ściany z kominem są marginalne w stosunku do pękającego stropu . Za taki stan rzeczy jest odpowiedzialny kierownik i to on zawalił sprawę . Naprawdę dziwię się , że nikt wcześniej nie zwrócił na to uwagi . Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts