Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Pękniecia ściany lub tynku po dziewiczym paleniu w kominku:(

Recommended Posts

Jak zbudować bezpieczny ogniotrwały komin z cegły napisałem w wątku j.w.

Jest to moim zdaniem w stosunku do kominów systemowych rozwiązanie bezpieczniejsze i tańsze, ale wiadomo, taki komin trzebaby zbudować od zera.

Pozdrawiam

Właśnie o to mi chodziło!

Wątek 26 stron :-? trzeba się zabrać do czytania.

• Odpowiedzi 63
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• 2 months później...

Aleście tam chopaki zahajcowali, łoł.

Kiedyś z kumplami jeździliśmy chlać na działeczkę. Była tam taka mała koza, że się nad nią znęcaliśmy to mało powiedziane. Hajcowaliśmy w niej tak, że świeciła na czerwono jaskrawym światłem(nie koloryzując od połowy w górę), a mimo temperatur ujemnych było tak gorąco, że nie dało się wytrzymać w nieocieplonej chatce działkowej, ale przy pijackim pokrzykiwaniu dawaaaj, dawaaaj aż się drewko w rękach paliło. Kominowi to nie przeszkadzało!!!

Teraz już wiesz co Ci Panowie zrobili twojemu kominowi.

• 9 months później...

Witam ,

Miejsca , w których są pęknięcia stropu są nie dozbrojone , a pęknięcia wynikają z błędów wykonawczych . Sytuacja ta jest na tyle groźna , że w przyszłości może zakończyć się katastrofą . Sprawy pękniętego styku ściany z kominem są marginalne w stosunku do pękającego stropu . Za taki stan rzeczy jest odpowiedzialny kierownik i to on zawalił sprawę . Naprawdę dziwię się , że nikt wcześniej nie zwrócił na to uwagi .

Pozdrawiam