panfotograf 11.08.2010 13:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2010 Zastanawia mnie to jak za pomocą tego kleju zamocować ościeżnice gdy odstęp do muru ma ok 1 cm - przyklejasz tylko jeden bok ościeżnicy (ten z zawiasami). Pod drugi bok dajesz podkładki (kliny) w miejscu przykręcania śrubą. Ja akurat mam ościeżnice na styk i smarowałem klejem wszędzie. Drzwi i ościeżnice mam sosnowe, miejsca po śrubach zakołkowałem i wyszlifowałem na gładko. Drzwi kupiłem surowe (nielakierowane) więc ostateczne lakierowanie po kołkowaniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 11.08.2010 13:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2010 Tak, to była zwykła piana. Ja też słyszałem o tej pracującej partii, ale.. do tej pory tylko słyszałem. Zobaczę co powiedzą moi panowie jak pojedziemy to poprawiać, ale.. mam swoje teorie. Nie mniej jednak, gdyby była przykręcona, to żaden ciort by tego nie ruszył Pantograf, w Twojej metodzie widzę wady (brak miejsca na pracę drzwi) - surowe drewno też się będzie rozszerzać, szczególnie teraz, przy tej cholernej wilgotności powyżej 70stopni.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bwojtek 11.08.2010 14:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2010 Tak, to była zwykła piana. Ja też słyszałem o tej pracującej partii, ale.. do tej pory tylko słyszałem. Czy to była piana S....l? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 11.08.2010 14:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2010 Ooo.. juz nie pamiętam. Faktem jest, że w ub. r. jej jeszcze używałem, ale kiedy mi się skończyła to nie wiem?.. S. odszedł w zapomnienie - był zbyt płynący, zbyt duże bańki się robiły. Wróciłem do I. w wersi pro i jestem zadowolony. Póki co. Piana prężąca o której słyszałem była kilka lat temu produkowana/ sprzedawana przez firmę okuciową. Z innych przypadków słyszałem o pianie która strzelała w murze, tzn. wydawała efekty dzwiękowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jareko 11.08.2010 14:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2010 I wersja Pro jest the best Bwojtku - to był S przynajmniej w moim wypadku, skończył się I na robocie i na szybko kupiłem karton - niech to szlag - wszystko z lenistwa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
panfotograf 12.08.2010 05:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2010 w Twojej metodzie widzę wady (brak miejsca na pracę drzwi) - surowe drewno też się będzie rozszerzać, szczególnie teraz, przy tej cholernej wilgotności powyżej 70stopni. Drewno rozszerza się w poprzek włókien, na długość wymiar praktycznie nie zmienia się. Drewniane drzwi (tak jak parkiet) montujemy po zakończeniu prac mokrych i wysuszeniu wnętrza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
blokno 12.08.2010 07:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2010 Witam wszystkich Temat był już poruszany ale ciężko doszukać się jednoznacznej odpowiedzi. Czy drzwi wewnętrzne 70 (lekkie, w środku "plaster miodu") można montować na samej piance czy jednak przykręcać? z góry dzięki za odpowiedź Do każdej ościeznicy dołaczona jest (powinna być!) instrukcja montażu zalecana przez Producenta. Zrób dokładnie tak, jak tam jest napisane.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
panfotograf 12.08.2010 13:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2010 Zrób dokładnie tak, jak tam jest napisane.. ... a w terenie zabudowanym nie przekraczaj 50tki - TEORETYCZNIE masz rację. Ale to praktyka pokaże kto zrobił słusznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts