maciej-lang 19.12.2009 08:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2009 Dzien dobry Prosze o pomoc w nastepujacej sprawie. Po odebraniu mieszkania pokrylem dwukrotnie sciany srodkiem gruntujacym, nastepnie nalozone zostaly dwie warstwy megaronu professional. Na scianach znajdowal sie tynk gipsowy 3-ciej kategorii. Moj wykonawca zalecil aby po szlifowaniu pomalowac powierzchnie biala emulsja akrylowa rozcienczona z gruntem, co tez uczynilem. Moj problem polega na tym iz po koncowym pomalowaniu scian farba Tikurilla zostaje wiele miejsc nierownomiernie pokrytych, sa przebicia, widac miejsca w ktorych nanoszone byly poprawki po szlifowaniu. Niektore pomieszczenia malowane byly nawet 4-krotnie !!!!! a efekt ten sam. Prosze o pomoc co moze byc przyczyna takiego zjawiska i co moge zrobic aby wreszcie osiagnac nalezyty wyglad. Serdecznie dziekuje za udzielone wskazowki. L&M Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
LukaEgon 19.12.2009 10:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2009 Przed użyciem farby zaleca się czytanie tego, co jest napisane na opakowaniu i postępowanie zgodnie z instrukcją. Twój wykonawca tynków tak zalecił? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomek 70 19.12.2009 16:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2009 Dzien dobry Prosze o pomoc w nastepujacej sprawie. Po odebraniu mieszkania pokrylem dwukrotnie sciany srodkiem gruntujacym, nastepnie nalozone zostaly dwie warstwy megaronu professional. Na scianach znajdowal sie tynk gipsowy 3-ciej kategorii. Moj wykonawca zalecil aby po szlifowaniu pomalowac powierzchnie biala emulsja akrylowa rozcienczona z gruntem, co tez uczynilem. Moj problem polega na tym iz po koncowym pomalowaniu scian farba Tikurilla zostaje wiele miejsc nierownomiernie pokrytych, sa przebicia, widac miejsca w ktorych nanoszone byly poprawki po szlifowaniu. Niektore pomieszczenia malowane byly nawet 4-krotnie !!!!! a efekt ten sam. Prosze o pomoc co moze byc przyczyna takiego zjawiska i co moge zrobic aby wreszcie osiagnac nalezyty wyglad. Serdecznie dziekuje za udzielone wskazowki. L&M Sprawdź, czy Twoi wykonawcy malują odpowiednimi wałkami ( zapewne malujesz farbą lateksową ), czy w pomieszczeniach nie jest zbyt suche powietrze, jeżeli jest, to przy malowaniu powstają różne pasy, niedomalowania. ( należy trochę przykręcić ogrzewanie i przewietrzyć pomieszczenie ) Tak na marginesie, nigdy nie uważałem farby tikurilla za dobrą farbę, co nie zmienia faktu, że po czterokrotnym malowaniu powinno być super pomalowane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 19.12.2009 16:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2009 Obecnie malują u mnie Tikkurillą , ale na podkładzie gruntującym Tikkurilli i w zasadzie wystarczyłoby raz pomalować farbą i jest git. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 19.12.2009 17:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2009 Obecnie malują u mnie Tikkurillą , ale na podkładzie gruntującym Tikkurilli i w zasadzie wystarczyłoby raz pomalować farbą i jest git. no moze gdyby podpigmetowali grunt odrobine pod wierzchni kolor to, poszla by na raz. Na razie idzie na to "ciepły biały" więc biała podkładówka spełnia swoją rolę Mam tynki c-w więc zabicie tej szarości na razie się sprawdza na 100%. Zobaczę jak się zacznie krwisto czerwony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tacim 19.12.2009 20:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2009 Nefer lubi czerwone klimaty hehe. (super kuchnia) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 19.12.2009 20:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2009 Nefer lubi czerwone klimaty hehe. (super kuchnia) Lubi, lubi, ale TA czerwień będzie na życzenie młodszego dziecka - ma charakterek po mamusi :) (dzięki ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
erpatre 25.12.2009 21:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Grudnia 2009 Obecnie malują u mnie Tikkurillą , ale na podkładzie gruntującym Tikkurilli i w zasadzie wystarczyłoby raz pomalować farbą i jest git. .. Na razie idzie na to "ciepły biały" więc biała podkładówka spełnia swoją rolę Mam tynki c-w więc zabicie tej szarości na razie się sprawdza na 100%. Zobaczę jak się zacznie krwisto czerwony Ja też na tynkach c-w i lekkie beże jakbym zrobił porządnie od razu to tez by starczył 1 raz. Ale mam kawałek ściany w graficie i tu już 2 mazania mimo podkładu w kolorze. Może to kwestia tynku, bo z ręki był więc tam trochę wapna więcej a tam cementu i już chłonność inna.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
prezes69 26.12.2009 11:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2009 Nie spotkałem sie jeszcze z farba która przy jednokrotnym malowaniu scian wygladałaby tak samo jak przy dwukrotnym malowaniu.Standardowo maluje 2 razy i musi byc git,jezeli nie to z farba cos nie halo:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts