rudi2891 19.12.2009 11:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2009 Witam.Potrzebuje pomocy.Mieszkam w bloku jeszcze powojennym ale w bardzo dobrym stanie.Mam mieszkanie na parterze narozne i tylko moja czesc mieszkania jest ocieplona od zewnatrz a w srodku jest po remoncie.Na scianach wychodzi ogroma wilgoc a z okien leje sie woda.Okna to plastiki ale mam zamontowane wywietrzniki okienne a w lazience kratke wentylacyjna.Mam dwa pochlaniacze wilgoci w kturych zbiera sie woda.Pod moim mieszkaniem jest piwnica a mieszkanie nad moim jest niezamieszkane.A sąsiad z boku nie ogrzewa swojego mieszkania.Mieszkanie ma 48m2,dwa pokoje,kuchnia,przedpokój i lazieka.Prosze o rade bo juz nie wiem co robic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mia123 30.12.2009 10:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2009 Obowiązujące przepisy zmuszają aby w mieszkaniu w bloku panowała jakaś minimalna temperatura (chyba 15 lub 16 st), nawet w tych niezamieszkałych. Możesz wymusić na Spółdzielni lub wspólnocie aby zmusili sąsiadów aby zaczęli grzać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mia123 30.12.2009 10:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2009 A tutaj masz jeszcze linka do wątku o wilgotności w mieszkaniu - tez się z tym borykam http://forum.muratordom.pl/70-wilgotnosci-w-mieszkaniu,t175907.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts