reno1980 19.12.2009 13:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2009 mam zamontowany piec gazowy z zbiornikiem wodnym do tego grzeiniki instalator napelnil wszystko wodą a przyszly mrozy wiec wczoraj wypompowywal wode zdjał wszystkie grzeiniki ale jakies resztki wody w nich jeszcze są do tego mam w lazienkach i kuchni ogrzewanie podlogowe .troszke mu sie udalo wypompowac wode ale napewno wszystkiego nie wympopowal .czekam na podlaczenie gazu powinno sie udac to jeszcze w tym roku.instalator kazal przepalac w kominku (kominek bez rozprowadzenia) i grzac piecykiem elektrycznym to troszke kosztowna sprawa musialbym zakupic z piec takich piecykow i non stop grzac obawiam sie zeby instalacja ogrzewania podlogowego nie rozsadzila .Jakie jest zagrozenie jesli pozostalo troszke wody w instalaci ???????????tez uwazam ze blad byl instalatora napelniajac miesiac temu wszystko woda .z gory dziekuje za odpowiedzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
irreality 19.12.2009 13:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2009 Jeżeli woda spuszczona, wypompowana a pozostało troszkę wody to nie ma dużego ryzyka, że Ci rozsadzi instalację bo do tego potrzebne jest ciśnienie. Woda zamarzając ma gdzie zwiększyć swoją objętość. Pytanie czy masz zamknięty i szczelny budynek (okna i drzwi)? Czy masz izolację poddasza? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mynia_pynia 19.12.2009 13:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2009 Miałam napełnianą instalacje z 4 razy w ciągu roku, raz była próba ciśnieniowa, drugi raz też już po zalaniu wszystkiego bet. i przeschnięciu, później napełnienie kolejne do grzania na zimmę 2009 i obecnie znowu napełnienie na zimę 2010 r.Ja bym wolała stracić tyś, zł na ogrzewanie prądem przez te kilka dni - a właściwie to już za późno na to, co miało zamarznąć już zamarzło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
FlashBack 19.12.2009 13:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2009 mam zamontowany piec gazowy z zbiornikiem wodnym do tego grzeiniki instalator napelnil wszystko wodą a przyszly mrozy wiec wczoraj wypompowywal wode zdjał wszystkie grzeiniki ale jakies resztki wody w nich jeszcze są do tego mam w lazienkach i kuchni ogrzewanie podlogowe .troszke mu sie udalo wypompowac wode ale napewno wszystkiego nie wympopowal .czekam na podlaczenie gazu powinno sie udac to jeszcze w tym roku.instalator kazal przepalac w kominku (kominek bez rozprowadzenia) i grzac piecykiem elektrycznym to troszke kosztowna sprawa musialbym zakupic z piec takich piecykow i non stop grzac obawiam sie zeby instalacja ogrzewania podlogowego nie rozsadzila .Jakie jest zagrozenie jesli pozostalo troszke wody w instalaci ???????????tez uwazam ze blad byl instalatora napelniajac miesiac temu wszystko woda .z gory dziekuje za odpowiedzi brak gazu to, w jakim celu instalacja zostala napelniona? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reno1980 19.12.2009 13:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2009 tak mam ocieplone poddasze .okna i drzwi rowniez sa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
orko 19.12.2009 19:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2009 [ brak gazu to, w jakim celu instalacja zostala napelniona? No przecież trzeba zapłacić hydraulikowi. Prawda? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edde 19.12.2009 20:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2009 tak mam ocieplone poddasze .okna i drzwi rowniez sa jeśli chcesz spoać spokojnie to kup kilka zwykłych termomtrów, porozstawiaj na posadzkach w całym domu, w najzimniejszych miejscach, pootwieraj wszyskie drzwi wewnąrzne i pal w kominku, tyle ile trzeba żeby mrozu nie było, a sądzę że wcale dużo nie trzeba (i raczej bez piecyków elektrycznych powinno się obejść), jeżeli moja badziewna koza budowlana da radę to dobry kominek powinien tym bardziej sobie poradzić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts