Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Stolbud Włoszczowa są.

Czy tu można coś zdziałać? i jak wymusić wymianę drzwi.

Okres gwarancyjny niedawno miną.

Po wprowadzeniu okazało się że drzwi drewniane zewnętrzne są zwichrowane, przybrały kształt księżyca lub banana :-).

Nie ma mowy o jakiejkolwiek regulacji trzeba wymienić na nowe.

Odchodzą od futryny górą, środkiem dochodzą do futryny a dołem znowu odchodzą.

Zamka górnego niemożna zamknąć trzeba pchać drzwi górą do futryny, koszmar.

Czy mam szanse na wygranie sprawy, kto kupuje drzwi co 2 lata?

Na zgłoszenie reklamacyjne nikt nie przyjechał tylko dostałem fax z odpowiedzią. http://img27.imageshack.us/i/stolbudwoszczowas.jpg/

• 2 weeks później...

a montowałeś sam czy jakaś ekipa?

rękojmia w budownictwie to chyba 3 lata.

może tą drogą coś się da zrobić.

bo gwarancja rzeyczwiście już nie działa i nic na to nie poradzisz

z drugiej strony może wezwać tych ludków do regulacji i może im się uda a jak się nie uda wyregulować, to i tak nie zapłacisz ;)

z drugiej strony może wezwać tych ludków do regulacji i może im się uda a jak się nie uda wyregulować, to i tak nie zapłacisz ;)

Masz rację.

Wzywam ich do regulacji i poproszę o protokół w którym opiszą dlaczego niemożna wyregulować drzwi. (bo są pokrzywione).

Czy z takim pismem mam szanse wygrać sprawę lub jakiś biegły by zrobił odpowiedni protokół.

Drzwi kupiłem z montażem.

Czekałem na nie prawie rok, ponieważ są wyższe od standardu dla zachowanie linii z oknami które znajdują się po bokach drzwi. I po 2 latach drzwi w piec?, noż ku.. mać.

Masz rację.

Wzywam ich do regulacji i poproszę o protokół w którym opiszą dlaczego niemożna wyregulować drzwi. (bo są pokrzywione).

Czy z takim pismem mam szanse wygrać sprawę lub jakiś biegły by zrobił odpowiedni protokół.

Drzwi kupiłem z montażem.

Czekałem na nie prawie rok, ponieważ są wyższe od standardu dla zachowanie linii z oknami które znajdują się po bokach drzwi. I po 2 latach drzwi w piec?, noż ku.. mać.

Gdybyś udowodnił, że błąd był w technologii produkcji (powodzenia) to widziałbym światełko w tunelu. Próbowałeś skorzystać z gwarancji, która się już skończyła. Jaki ona miałaby sens jeśli nic by nie ograniczała? Można spróbować uderzyć do solidności firmy, ale naprawdę szczerze życzę powodzenia.

a montowałeś sam czy jakaś ekipa?

rękojmia w budownictwie to chyba 3 lata.

może tą drogą coś się da zrobić.

bo gwarancja rzeyczwiście już nie działa i nic na to nie poradzisz

Po gwarancji zapłaci bo za darmo nie przyjeżdżają.To po pierwsze.Skoro ich wzywa to znaczy ,że podpisuje się obiema rękami to co jest napisane w faksie.To po drugie.Po trzecie jest jeszcze prawo konsumenckie na które bym się powołał jak im się regulacja nie powiedzie.Skoro skwitowali to i zasłonili gwarancja i nie podjęli jakiejkolwiek próby negocjacji to delikatnie bym ich opisał w gazecisku i grzecznie ich poinformował np. ku przestrodze dla innych chcących nabyć ten produkt.Ot taka zerowa satysfakcja gdyby nie poszło po naszej myśli.