Basia_KRK 08.01.2010 10:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2010 Przybywam z rewizytą. Kawał dobrej roboty! To mi dodaje otuchy, że takie przebudowy są możliwe i to wszystko ma sens Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 08.01.2010 16:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2010 i ja z rewizytą jestem i przyznam,że Basia ma racje - kawał dobrej roboty i trochę Wam zazdroszczę, ze od początku ta demolka była zamierzona - powodzenia życzę i będę czekać na efekty tego szaleństwa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 08.01.2010 18:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2010 Noooo, niezle, niezle. No to teraz wykonczeniowka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
polo555 11.01.2010 20:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2010 czesc lea patrzac na wasze efekty co zrobiliscie z starym dmkiem to tylko pogratulowac bedzie fajnie wygladal. co naszej elewacji to dokonca nie wiemy narazie koncetracja skierowana jest na wnetrza domu pozdrawiam i powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kuczem 18.01.2010 21:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2010 Naprawdę kawał dobrej roboty. Nieźle się narobiliście ale efekt widać niesamowity. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lea1719506104 19.01.2010 18:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2010 No tak napracowalismy sie przy naszym domku.Ale jak widac na powyższych fotkach WARTO BYŁO. Pozdrawiamy wszystkich czytających nasz dziennik i dodajacych komentarze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewex18 20.01.2010 16:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2010 Ja też muszę się dołączyc do zachwytów bo bardzo mi się pomysł projektu spodobał.Też posiadam taki domek do remontu tylko jeszcze w gorszym stanie i tylko częśc jest wybudowana z cegły a reszta to drewno którego nie jestem w stanie wykorzystac bo niestety już sie nie nadaje.Chciałam zapytac czy robiliście inwentaryzację bo czytalam gdzie na forum,że coś takiego jest wymagane przy takich starych domkach.Od czego zaczęliście załatwianie formalności,pozdrawiam i życzę powodzenia i szybkich postępów w budowie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szordyczka 21.01.2010 09:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2010 Inwentaryzacja koniecznie to podstawa. Ja też przebudowuję zaczełam od projektu . Przyszedł projektant ocenić budynek i zrobić inwentaryzację.Póżniej wszystkie przyłącza . Gotowy projekt składam w starostwie i czekam . Obecnie mam już projekt i czekam na wiosnę by zacząć budowę.Powodzenia życzę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lea1719506104 21.01.2010 13:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2010 Ja też muszę się dołączyc do zachwytów bo bardzo mi się pomysł projektu spodobał.Też posiadam taki domek do remontu tylko jeszcze w gorszym stanie i tylko częśc jest wybudowana z cegły a reszta to drewno którego nie jestem w stanie wykorzystac bo niestety już sie nie nadaje.Chciałam zapytac czy robiliście inwentaryzację bo czytalam gdzie na forum,że coś takiego jest wymagane przy takich starych domkach.Od czego zaczęliście załatwianie formalności,pozdrawiam i życzę powodzenia i szybkich postępów w budowie. Dzięki ewex18.Tak jak napisała poprzedniczka powinnas na samym początku wybrac projektanta i w tym projekcie budowy znajduje się inwentaryzacja.My załatwialismy jeszcze mapke do celów projektowych oraz geodete poniewaz doszły nowe ławy fundamentowe.Projektant wysyła ten projekt domu do starostwa i wówczas czekasz na pozwolenie na budowe.Jeżeli dostaniesz pozwolenie na budowe to wtedy załatwiasz kierownika budowy.Dokładnie nie pamiętamy wszystkich formalności gdyz byliśmy za granicą.Pozdrawiamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Basia_KRK 28.01.2010 17:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2010 Inwentaryzacja koniecznie to podstawa. Ja też przebudowuję zaczełam od projektu . Przyszedł projektant ocenić budynek i zrobić inwentaryzację.Póżniej wszystkie przyłącza . Gotowy projekt składam w starostwie i czekam . Obecnie mam już projekt i czekam na wiosnę by zacząć budowę.Powodzenia życzę. U nas dokładnie tak samo było... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneta s 29.01.2010 20:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2010 Witaj Lea! U mnie było podobnie, na szczęście jesteśmy blisko konca Trzymam kciuki za Waszą rozbudowę i będę apadać od czasu do czasu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agaj1975 01.02.2010 13:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2010 Gratuluje domu - samozaparcia i efektu:-)) jednocześnie Was i ten watek odwiedzajacych proszę o pomoc.Jest w przeddzień podobnego przedsięwzięcia, ruszam na wiosnę (, projekt, pozwolenia i wszystko już jest). Mam tylko problem z oceną wyceny murarzy i tu prośba o Wasz komentarz: Rozbudowa wiąże się (z grubasza) z następującymi etapami:- robiórka garząu 50m2, który stoi "przyklejony" do budynku mieszkalnego. Będą nowe fundamenty zbrojone + na nowo postawiony "taki sam" garaż.Garaż jest z pustaka i cegły, dach blacha nieocieplona i nic poza tym....- następnie, nad garażem powstaną pomieszczenia mieszkalne, ok. 50m2, które "zrównają się" z I-szym pietrem istniejącego budynku.- II-gie pietro to będzie juz lekka konstrukcja stalowa + konstrukcja stalowa dachu + pokrycie dachowe, czyli robota murarzy już się własciwie skończyła jesli nie liczyć jednej ściany ogniowej, po jednej stronie budynku, która osiagnie wysokość II-go pietra, bo na niej oprze się dach. - całość fundamentów całego budynku ma być "odkopana" i ocieplona. m Za całość, czyli roboty przygotowawcze i robiórkowe garażu i dachu nad I-szym pietrem + ocieplenie fundamentów + postawienie tej niewilekiej ilóści murów, murarze "zaśpiewali sobie" 66.000 zł... (to same rozbiórki _ mury, bez konstrukcji II-go pietra, bez dachu, nawet bez ocieplenia ścian budynku...). Oczywiscie w związku z tym, ze to troche tez "przeróbka", sa jakies roboty do wykonania w środku, typu zburzenie ściany, postawienie schodów, ścianek działowych itd. I teraz nie wiem... bo jakby to był nowy dom, to wydawałoby mi się do strasznie drogo.... Ale nie wiem, jak z tą rozbiórką.... Niby "szefowa się nie marwti", robimy na czysto z wywozem wszystkieg itd itp, wiec moje pytanie brzmi: CZY TO DUŻO??? jESLI PODZIELE TO NA ILOŚĆ NOWOpowstałych metrów (130m2), to wychodzi 507 zł za 1 m2...Ale własciwie nie powinnam tak robic, bo całe drugie pietro to kontrukcja stalowa i to juz nie ich robota... Skomentujcie proszę - czy to dużo??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lea1719506104 01.02.2010 15:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2010 Witaj! Odpisaliśmy Ci na priva. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DorciaIQ 12.02.2010 12:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2010 O kurka niezla "przebudowa" - w zasadzie to budowa prawie od zera Bardzo fajny projekt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agiszon 15.02.2010 09:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2010 Lea jestem pod ogromnym wrażeniem ) Jak zobaczyłam wasz projekt a potem dom to myslałam, ze to niemozliwe. A tu niespodzianka! Czy wasz domek jest w poblizu drogi do Ogrodzieńca, bo jakiś mi taki znajomy... A tak w ogóle to Twój temat dał mi siły do realizacji naszych celów a jesteśmy na etapie projektu nadbudowy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mr6319 15.02.2010 10:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2010 Agiszon pisze: A tak w ogóle to Twój temat dał mi siły do realizacji naszych celów a jesteśmy na etapie projektu nadbudowy... Sił trzeba dużo ale i dobrych konkretnych wykonawców. Remonty, dobudowy i nadbudowy to nie to samo co budowanie od podstaw. Wiara i dużo samozaparcia. Pozdrawiam i czekam na załozenie dziennika ze swoją nadbudową. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lea1719506104 15.02.2010 18:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2010 Lea jestem pod ogromnym wrażeniem ) Jak zobaczyłam wasz projekt a potem dom to myslałam, ze to niemozliwe. A tu niespodzianka! Czy wasz domek jest w poblizu drogi do Ogrodzieńca, bo jakiś mi taki znajomy... A tak w ogóle to Twój temat dał mi siły do realizacji naszych celów a jesteśmy na etapie projektu nadbudowy... Dziękujemy za miłe słowa.Niestety nie, nasz domek jest w całkowicie innym rejonie ale na Śląsku.Cieszymy sie bardzo że nasz temat dał Ci więcej siły i samozaparcia do przebudowy Twojego domku.Życzymy ci wytrwałoci w budowie i przebudowie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sloneczko 19.02.2010 19:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2010 Lea**, podoba mi się i to bardzo, że uratowaliście kawałek starego domu, że została część jego duszy. Będzie Wam się szczęśliwie mieszkało A w ogóle uwielbiam takie metamorfozy i bardzo jestem ciekawa dalszych zdjęć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
87anam87 22.02.2010 20:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2010 wow jestem zaskoczona że z takiego domu można zrobić taki piękny domek życzę powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lea1719506104 22.02.2010 21:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2010 Słoneczko Bardzo nam miło że podoba Ci się nasz domek.My też myślimy że będzie nam się szczęśliwie mieszkało w domku po prababci. Juz nie możemy się doczekać przeprowadzki !!! Dalsze zdjęcia będę potem dlatego że mieszkamy zagranicą. 87anam87 dziękujemy http://forum.muratordom.pl/nasza-rozbudowa-i-przebudowa-starego-domu,t176550.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts