Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Nasza rozbudowa i przebudowa starego domu

lea1719506104

Recommended Posts

• Odpowiedzi 555
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Czeeeeść Lea, ja zwiedziona tytułem "przebudowa..." wpadłam patrzę, a tu nieeezła rozpierducha starego domku była i niezły projekcik nowego wyszedł:) na prawdę, pełen szacun;) i pełen podziw i hak w d...umę tego elektryka ;) serdecznie pozdraweiam i życzę dalszych sukcesów na niełatwym polu walki o wlasną hawirrcię no i zdrówka dla mamuci i dzidziusia :)

:hug:

• 4 weeks później...

Oj, nie zazdroszczę remontu prowadzonego z ire. Sama probowalam i wiem, że nie jest latwo. Z drugiej strony po powrocie do PL, wiem ze remont na miejscu nie jest latwiejszy. Wczesniej utrudniala odleglość a teraz notoryczny brak kasy ;( az zaczynam tesknic za wyspą (4 lata wygodnie mi sie tam żyło ale na starosc czlowiek glupi i sentymentalny sie robi i tesknic zaczyna. I co robi? Wraca przed koncem remontu. Wielki błąd :) :) )

Powodzenia z remontem zycze i cierpliwosci do wykonawcow :)

Zapomniałam dodac, ze macie SWIETNY projekt przebudowy. Brawo dla architekta :) Będę zaglądać i kibicowac

Witamy żebyś wiedział ze masz racje ze nie jest łatwo budowac na odległośc domu tylko mi się udało tak ze poleciałem na 4 miesiące do Polski na budowę i bylem aż prawie do samego dachu chociaż tyle a później wszystko przez telefon ale powiedziałem sobie, że jak skończą dach to nie będziemy nic więcej robic na telefon bardzo dużo nerwów mnie i moją żonę kosztowało .Jak będziemy w Polsce na miejscu to dopiero zaczniemy pełną parą robic domek. :yes: Dziękujemy ze ci się podoba i pozdrawiamy

Edytowane przez lea**

Witam serdecznie!

Jestem pod wrażeniem jak z takiej małej starej chatki można wyczarować takie CUDO! Gratuluję

Mam jednak pytanie w kwestii finansów.

Razem z mężem tez chcemy się podjąć remontu starej chałupki, jednak bez przebudowy i konieczna jest zmiana stropu. Moje pytanie brzmi - jaki jest (w waszym przypadku) koszt wykonania całego zbrojenia+beton+robocizna. Nasz dom jest sporo mniejszy, ale chociaż pi razy oko będę wiedziała.

Pozdrawiam

Witam serdecznie!

Jestem pod wrażeniem jak z takiej małej starej chatki można wyczarować takie CUDO! Gratuluję

Mam jednak pytanie w kwestii finansów.

Razem z mężem tez chcemy się podjąć remontu starej chałupki, jednak bez przebudowy i konieczna jest zmiana stropu. Moje pytanie brzmi - jaki jest (w waszym przypadku) koszt wykonania całego zbrojenia+beton+robocizna. Nasz dom jest sporo mniejszy, ale chociaż pi razy oko będę wiedziała.

Pozdrawiam

Dziękuje za miłe słowa zawsze trzeba doliczyc do remontu 30%więcej pieniędzy niz się przewiduje . Poszło na priva

Edytowane przez lea**

Dzięki!

Bardzo się przydał ten krótki kosztorys, to pomoże mniej więcej określić, czy "bawić się" w remont starej chałupki, bo budżet naprawdę niewielki. W takiej sytuacji nawet przekonanie, że stary dom ma duszę itd. nie pomaga, jeśli dom miałby być dla mnie finansowym utrapieniem do końca życia. Tym bardziej, że coraz częściej słyszę głosy z forum, że gdyby wiedzieli jak jest ze starymi domami to nigdy by się w to nie wpakowali. Z jednej strony wiem, że za 150 tyś domu wykończonego nie postawię, ale...

To takie dylematy moralne...Czekamy do poniedziałku na rzeczoznawcę i budowlańca, którzy pomogą nam podjęć ewentualną decyzję.

Mam coraz więcej wątpliwości:(, że koszta nas zeżrą - wiadomo różne paskudztwa mogą czaić się w środku, których nikt nie przewidział.

Pozdrawiam

:welcome:

Ale masz fajna chatę, super projekt i kawał podwórka będzie dla syneczka :)

Napisz mi jakie macie plany na nastepne miesiące.

Pozdrawiam

Dzięki ze projekt Ci się podoba.Tak to prawda będziemy mieli duuuuże podwórko i to nas bardzo cieszy.

Kompletujemy powoli wyprawke dla dzidziusia.A w Pl to będziemy w przyszłym roku i napewno zrobimy swiatło.:)

Pozdrowionka :rolleyes:

http://forum.muratordom.pl/showthread.php?150997-Nasza-rozbudowa-i-przebudowa-starego-domu

• 2 weeks później...

Ja też jestem oczarowana Waszą przebudową. Nie sądziłam, że można tak oryginalnie przerobić stary dom!

My właściwie wykończeniówkę mamy za sobą, więc życzę ogromnej cierpliwości i dystansu do majstrów, elektryków:), terminów, pogody, i wielu wielu innych...podczas Waszej budowy. Niektórych spraw (i osób) niestety się "nie przeskoczy", więc szkoda nerwów.

No i gratuluję Maleństwa!:)