pm2000 20.12.2009 11:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2009 Witam, mam podtynkową spłuczkę Geberit. Nagle, bez ostrzeżenia , przestała działać. To znaczy sam mechanizm jest zdaje się ok, ale do spłuczki nie dochodzi woda. Ściągnąłem przedni panel i sprawdziłem, że ta plastikowa mechanika działa, ale po odkręceniu metalowego wężyka doprowadzającego wodę do zbiornika nie leci z niego woda. Niestety nie mam dojścia innego niż od frontu. Nie mam dostępu do wężyka dobrowadzającego wodę do samego Geberitu (jest zdaje się z tyłu?). Obok miski mam bidet i tam dochodzi woda bez problemu. Co może spowodować taki nagły brak ciśnienia (nie leci nawet kropla)? Całość działała sprawnie przez 2 lata i nic przy tym nie było robione Help. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stefan12 20.12.2009 11:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2009 Może woda w wężyku zamarzła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
FlashBack 20.12.2009 12:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2009 Witam, mam podtynkową spłuczkę Geberit. Nagle, bez ostrzeżenia , przestała działać. To znaczy sam mechanizm jest zdaje się ok, ale do spłuczki nie dochodzi woda. Ściągnąłem przedni panel i sprawdziłem, że ta plastikowa mechanika działa, ale po odkręceniu metalowego wężyka doprowadzającego wodę do zbiornika nie leci z niego woda. Niestety nie mam dojścia innego niż od frontu. Nie mam dostępu do wężyka dobrowadzającego wodę do samego Geberitu (jest zdaje się z tyłu?). Obok miski mam bidet i tam dochodzi woda bez problemu. Co może spowodować taki nagły brak ciśnienia (nie leci nawet kropla)? Całość działała sprawnie przez 2 lata i nic przy tym nie było robione Help. tam nie moze byc wezyka a sztywne polaczenie z zaworem w gebericie. rozebrac zawor sprawdzic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pm2000 20.12.2009 20:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2009 tam nie moze byc wezyka a sztywne polaczenie z zaworem w gebericie. rozebrac zawor sprawdzic. Dobrze wiedzieć. Jeśli konstrukcja z każdej strony poza przednim panelem jest obudowana płytkami, czy to oznacza "małą" rozbiórkę? Co mogło zapchać tą rurkę? Nowa instalacja i akurat to połączenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
FlashBack 20.12.2009 20:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2009 tam nie moze byc wezyka a sztywne polaczenie z zaworem w gebericie. rozebrac zawor sprawdzic. Dobrze wiedzieć. Jeśli konstrukcja z każdej strony poza przednim panelem jest obudowana płytkami, czy to oznacza "małą" rozbiórkę? Co mogło zapchać tą rurkę? Nowa instalacja i akurat to połączenie zdejmij przycisk, odkrec rure zasilajca rezerwuar od zaworu (wczesniej zakrec wode), podstaw naczynie odkrec zawor jak woda poleci to, sprawdz czy w wezyk jest drozny - przeczysc. jezeli nie poleci z zaworu, trzeba dobrac sie do niego i sprawdzic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts