martadela 20.12.2009 11:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2009 Witam, kupiłam sobie podlicznik trójfazowy taki do tablicy rozdzielczej. Ma on z założenia monitorować zużycie prądu przez pompę ciepła. Schemat samego podłączenia kabelków do licznika jest bardzo czytelny i jasny, i tu nie mam żadnych pytań. Na logikę podlicznik powinien być przed bezpiecznikiem pompy, czyli kable z rozdzielnicy > podlicznik > bezpiecznik > pompa tak jest przecież ułożona cała instalacja w domu... ale czy na pewno? Powiedzcie proszę bo chciałabym go dzisiaj założyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martadela 20.12.2009 13:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2009 I co nikt nie wie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edde 20.12.2009 13:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2009 na logikę wewnętrzny podicznik możesz wpiąć tam gdzie Ci jest wygodnie funkcjonalności to nie zmieni jeżeli porównujemy do licznika głównego to tam zarówno przed jak i za są bezpieczniki (wyłączniki czy rozłączniki), z rozdzielnicy wychodzi przewód raczej z jakiegoś wyłącznika, prawda? czyli ja bym tu dał licznik, potem ten "bezpiecznik" PC i sama PC no ale elektrykiem ja nie jestem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomkii 20.12.2009 15:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2009 Lepiej za bezpiecznikiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts