Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

projekt JOANNA pracownia MG PROJEKT

Recommended Posts

Witam, ciesze się że nie tylko mnie podoba sie ten domek. Dzwoniłam we wrześniu do pracownii i powiedziano mi że póki co, ten projekt kupiła 1 osoba. Chyba z Warszawy lub okolic.Oczywiście nie podadzą namiarów na włascicieli.

Ja mieszkam na peryferiach Krakowa. Zastanawiam sie także nad Hornówkiem,(nawiązałam kontakt z osoba budujaca ten dom w Krakowie). Gdyby Pani znalazła namiary na budujących,prosze o kontakt. ada. pozdrawiam

• 4 months później...
ja też bardzo chętnie zobaczyłabym ten projekt,.Jestem z okolic Warszawy i zastanawiam się między Joanną, a Jesionem z tym,ze najpierw chciałabym zobaczyć oba w realu i porównać różnice w kosztach i dopiero zdecydować.Jakby ktoś coś znalazł proszę o info na [email protected]

• 4 weeks później...
  • 3 weeks później...
projekt już mam. wiec po ptakach ;) ale tak naprawde to planujemy dosunąc bok od strony garażu max do płota żeby stworzyc miejsce na spory ogrod od strony tarasu i zacienienia. dzialke mam taka kiszkowata podluzna wiec idealnie sie wpasowal. planuje w przyszlym roku start ALE mam do ciecie AGULA78 juz pytanie jako do jedynej osoby co rowniez kupila projekt. co uwazasz na temat scianki zewnetrznej w salonie przy miejscu wypoczynkowym (ta wysunieta poza obreb budynku, przeszklona) ona na rzucie w projekcie jest cienka zbudowana z kartongipsu i styropian do tego. bez cegły!!! tak moim zdaniem wynika to z rys- przekroju. nie wiem co autor mial na mysli ogrod zimowy na przyszłośc?!! dla mnie to mostek termiczny jak cholera przy porownaniu z reszta scian, a poza tym jak taki dom z taka sciana ubezpieczyc jak ja mozesz przebic barkiem. wydaje mi sie to niedorzeczne nie wiem co o tym myslisz? napisalem w tej sprawie maila do mgprojekt i czekam na odp.

• 2 weeks później...

Witam,

stawiamy teraz wieźbę wiec już coś widać :)

nie mam kłopotu realizacja projektu,mam dobrego murarza wiec samo się buduje:)

zdjęcia jakieś mogę podesłać tylko co chcesz zobaczyć?

Problem jest z oknami w salonie,projektant sobie narysował bez wiedzy technologicznej co można wyprodukować ,chodzi przede wszystkim o wysokość okien tarasowych i odrzuciłam schody lane

• 3 weeks później...
Witam po przerwie. Co do zdjęć to bym bardzo prosił jakie masz jakbys mogla podeslac- środek, salon i takie tam interesuje mnie wszystko :) . jak masz widok tych okiem tarasowych to tez.- zaintrygowalo mnie to aczkolwiek jeszcze nie wgryzalem sie w szczegoly. Moj adres to [email protected], albo [email protected]. dzieki

• 2 weeks później...
Nareszcie pojawi się grupa ,,od Joanny'' co było moim marzeniem .PaniAgulo a może założy Pani kronike budowy? Przepiękne są na stronie budujących Hornówek . No i gdzie Pani buduje.ada Edytowane przez ZACHARIASZANKA
bład

• 2 weeks później...
  • 1 year później...

My ciągniemy ściany . Projekt został trochę przerobiony. Poszerzyliśmy garaż o 1,5 mi wydłużyliśmy do przodu o 1m , w salonie zrobiliśmy drugie okno tarasowe w tej wysuniętej części a taras w elkę, przysunęliśmy komin bo robimy kominek trójstronny aby było go widać zarówno wchodząc do domu ,z kuchni i oczywiście w salonie, usunęliśmy okna w spiżarce ,w kotłowni i w łazienkach na dole. Z łazienki zaraz przy wejściu robimy garderobę.

okna tarasowe musieliśmy obniżyć do 250 bo jak wiadomo poniosło projektanta wiec aby linia okien i tarasowych była jedna trzeba było również obniżyć te w kuchni.Budujemy z ceramiki 24. Na parterze obniżyliśmy jednego pustaka a dodaliśmy jeden na kolankowej. Dlatego na górze będziemy mieli więcej powierzchni.

uważamy z żona ,że nie ma lepszego projektu z takim praktycznym rozkładem a 2 miesiące szukaliśmy.

ogólnie wszystkim jak pokazujemy projekt to są zachwyceni.

POzdrawiam

• 1 month później...