małgosia2005 21.12.2009 08:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2009 cześć, Jestem przed kładzeniem parkietu. Ponieważ robie kasting na fachowca-parkieciarza mam pytanie. Czy peknięcia na wylewce należy "potraktować" substancją epoksydową?- tak zasugerował jeden z potencjalnych wykonawców. Chce rozcinać to pęknięcie i wstawiać ten epoksydową substancje. Inni nic o tym nie mówili. Mam podejrzenia że to celowy "chwyt" na dodatkową kase bo w cenie robocizny za 1m2 to się nie bedzie mieścić. i jeszze jedno pytanie-czy konieczne są dylatacje (zaznaczam że takowe mam juz porobione przez fachowca od posadzek , ale parkieciarz chce mi robic dodatkowe w salonie -salon ma 37 m a dylatacje mam przy kazdym wejściu do pomieszczenia -również i do salonu?? Mam do położenia parkiet egzotyczny przemysłowy. pozdrawiam Małgośka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majki 21.12.2009 09:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2009 U mnie nie robiono nic z tego typu pęknięciami ( ze 3 może w całym domu były ... ). Tylko gruntowanie wylewki pod parkiet. Dylatacje są między pomieszczeniami. W salonie, gdzie parkietu jest sporo dylatacji nie ma. Jedynie na połączeniu z płytkami w kuchni i koło kominka. Zresztą można pooglądać w dzienniku. Jak na razie nie dzieje się nic z parkietem pozdrawiam, majki PS. Duchu - pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mario1976 21.12.2009 10:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2009 Dylatację pomiędzy pomieszczeniami oczywiście miałem. W kilku miejscach w domu (w tym w salonie) zdylatowało się jeszcze samo...znaczy się wylewka pekła. Przed parkietem niczym tego nie nacinałem, nie epoksydawałem nie miziałem.Wylewka gruntownie wymieciona, odkurzona, parkieciarz jeszcze po mnie poprawił, zagruntował i poszło. Parkiet leży kilka mc. W tych miejscach gdzie były te rysy/peknięcia nic się nie dzieje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
małgosia2005 21.12.2009 10:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2009 dzięki serdeczne czyli też nic nie robie . Fachowiec chciał mnie naciągnąc tak jak przypuszczałam . pozdrawiam i zycze Wesółych Świąt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
M K 21.12.2009 10:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2009 cześć, Jestem przed kładzeniem parkietu. Ponieważ robie kasting na fachowca-parkieciarza mam pytanie. Czy peknięcia na wylewce należy "potraktować" substancją epoksydową?- tak zasugerował jeden z potencjalnych wykonawców. Chce rozcinać to pęknięcie i wstawiać ten epoksydową substancje. Inni nic o tym nie mówili. Mam podejrzenia że to celowy "chwyt" na dodatkową kase bo w cenie robocizny za 1m2 to się nie bedzie mieścić. i jeszze jedno pytanie-czy konieczne są dylatacje (zaznaczam że takowe mam juz porobione przez fachowca od posadzek , ale parkieciarz chce mi robic dodatkowe w salonie -salon ma 37 m a dylatacje mam przy kazdym wejściu do pomieszczenia -również i do salonu?? Mam do położenia parkiet egzotyczny przemysłowy. pozdrawiam Małgośka W miejscu pęknięć trzeba trochę popukać np.: jakimś małym młotkiem. Jeżeli wylewka w tych miejscach, nie jest głucha to nic nie robić. Jeżeli jest głucha to wyciąć to głuche i uzupełnić jakąś zaprawą. Przy układaniu parkietu zastawia się lukę, przy ścianach, pod drzwiami, na połączeniach z terakotą i to ma wystarczyć. Potem maskuje się to listwami, progami lub kitem elastycznym do parkietu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kacper hauser 24.09.2018 10:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2018 Witam , mam ten sam problem tzn mam podłużne pęknięcie na wylewce samodylatacja można powiedzieć. A czy parkiet kładłeś wzdłuż czy w poprzek pęknięć?Czy dzieje się coś w miejscach pęknięć z parkietem? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarekkur 25.09.2018 20:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2018 Witam , mam ten sam problem tzn mam podłużne pęknięcie na wylewce samodylatacja można powiedzieć. A czy parkiet kładłeś wzdłuż czy w poprzek pęknięć? Czy dzieje się coś w miejscach pęknięć z parkietem? Pozdrawiam tak, dzieje się i to często bardzo dużo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts