annecy 21.12.2009 10:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2009 zalało łazienkę - na szczęście niewykończoną ale jednak trochę sufitu zalało w pomieszczeniu niżej, hydraulik, który zakładał grzejniki zaraz przyjedzie na oględziny. jak się zachować? opcja jest taka , że był wadliwy montaż lub wada materiału z jakiego było wykonane kolanko. instalacja nawet roku nie ma. czy to normalne , że te kolanka tak szybko pękają ? kolanko kosztuje grosze ale problem jest po zalaniu znacznie droższy nie wiem czy budowa jest ubezpieczona od takich przypadków. i czy powinienem płacić hydraulikowi za wymianę kolanka czy raczej uznać to za reklamację? jak uważacie? pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
FlashBack 21.12.2009 12:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2009 grzejnik wisi, rura wychdzi () ze sciany, laczy to ze soba kolanko.kolanko peka i pytanie jakie i czy jest przesuniecie osiowe na peknietym kolanku? tzn. czy kolanko sie rozeszlo?tak? wada montazu zbyt duze naprezenia.nie? mozliwa wada materialu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
annecy 21.12.2009 12:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2009 otóż, wizyta była darmowa ale.... grzejnik został zdjęty, kolanko rozkręcone a tu zonk wszystko całe ! kolanko , gwinty przy grzejniku, uszczelki.... a jednak coś pociekło.... wszystko zostało złożone do kupy ponownie, kolanko jest zaciśnięte na pexie... i jest git - nie cieknie. instalator twierdzi , że mam pecha bo czasami na skutek zmian temperatur potrafi się coś tak rozszczelnić bez większego powodu , tak z raz na sto przypadków. co o tym sądzić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
FlashBack 21.12.2009 13:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2009 byla robiona wogole proba szczelnosci? czy jedynie napelnienie instalacji woda i sprawdzanie czy nie przecieka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pierwek 21.12.2009 13:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2009 mojej sąsiadce co mieszka nad moim mieszkaniem puścił lut na rurce miedzianej w ścianie... kiedy? Ano w sylwestra, kiedy ja byłem akurat na balu 100km od domu a ona gdzieś za granicą.... cała ściana zalana - aż plama wyszła na zewnątrz budynku (ściana z cegły pełnej - budynek poniemiecki). Instalacja robiona ze 2 lata wcześniej. Taki life... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aadamuss24 21.12.2009 17:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2009 zalało łazienkę - kolanko kosztuje grosze ale problem jest po zalaniu znacznie droższy jak uważacie? pozdr Tu jest pies pogrzebany gdyby kosztowało "złote" to i jakość byłaby lepsza. pozdr adam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts