Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

walka z operatorem - ENERGIA

Recommended Posts

Z tego co pamiętam...

A co mi tam! Spartanka w Twoim imieniu pozwalam sobie zuchwale wkleić całą wypowiedź:

No wlasnie licze na to, ze ktos mial podobna sytuacje... Szlak juz mnie trafia.

Wcale sie nie dziwie temu co piszesz, bo u nas na te dzialke tez wjazdu nie bylo, kupilismy dzialke bez wjazdu...Dlaczego? Bo okazalo sie, ze ostatnie 40m2 drogi gminnej ( ulicy ) nalezy do osoby prywatnej...Gmina jakos nie zauwazyla, ze miedzy innymi dzialkami ktos ma 40m2 dzialki. Gmina juz dawno powinna to odkupic bo to czesc drogi gminnej. Starajac sie o pozwolenie wl tej dzialkii napisal nam zgode, ze mozemy na jego dzialce zlokalizowac wjazd. I boje sie, ze mi w energi powiedza, ze jak oni skrzynke stawiali to wjazdu tam nie bylo...a, ze to jedyny sposob aby na dzialke dojechac to coz...

Zobaczcie jak to wyglada:

http://img137.imageshack.us/img137/7052/zdjcie109q.jpg

i teraz legenda:

- czerwone to dzialki sasiadow - wielkosc i proporcje przypadkowe

- niebieskie to nasze dwie dzialki

- droga o ktora mi chodzi to ta zolta pozioma

- droga pionowa po prawej stronie do dojazd na druga dzialke

Wg mnie skrzynka stoi na koncu czarnej strzalki a nie na granicy dzialek czyli tam gdzie wskazuje strzalka fioletowa

Wiec chyba ewidentnie widac, ze dojazd na te niebieska dzialke po lewej, ta mniejsza jest mozliwy tylko poprzez ta pozioma zolta droge.

Jakby bylo tego malo ten zielony pasek na tej drodze to rabatka sasiadki. Wg mnie owa rabatka jest zrobiona na drodze co rowniez zweza nasz wjazd na dzialke.

Dlaczego uzywam stwierdzenia "wg mnie". Poniewaz nie widac tam, a ja nie potrafie tego okreslic, granic tej drogi. Bedziemy wznawiac granice i wtedy bedzie wszystko wiadomo na 100%. Czy skrzynka na granicy dzialek i czy rabatka na drodze.

Uf....sie napisalam :-)

Sam rysunek może nie być poprawnie zrozumiany...

walcz z nimi nie słuchaj tych co odradzają. Miałem podobną sytuację z TP S.A. po wymianie korespondencji zdecydowali się przenieść urządzenie na swój koszt. Pozdrowienia

Bedziemy walczyc! Musze tylko miec pewnosc jak szeroka jest ta droga, musimy wznowic granice do tego.

Beata

Ustal co to za skrzynka? czy służy tylko Tobie (twoim nieruchomościom) czy również dla innych odbiorców energii? Czy urządzenie zaznaczone jest na mapach (powinno być na mapie do celów projektowych).

Staraj się nie stawiać sprawy na ostrzu noża tylko negocjować. Nie zniechęcaj się pierwszymi odmowami to ich stała taktyka.

Jak chcesz daj mi na priv namiary na swojego maila to wyślę Ci historię mojej korespondencji z TP S.A

Powodzenia.

• 1 month później...

Doradzono nam aby po prostu ktos z energi zalatwil to "na fuche". Jestem umowiona z Panem juz aby wycenil ale czekam az troszke sniegi odpuszcza, bo teraz to nic tam nie bedzie widac nawet. Zobaczymy na ile ow Pan wyceni te robote i pewnie sie zdecydujemy, bo nie bedzie za bardzo czasu aby droczyc sie z enegia.

Let you know :-)

Beata