statysta 21.12.2009 14:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2009 czy tu można się poradzić się w tej sprawie? Dziecko (już dojrzałe) zrobiło prawko, ale w rodzinie jest tylko 1 autko (kiedyś na pewno trafi w ręce dojrzałego). Jakie najlepsze rozwiązania (ubezpieczyciel twierdzi, że powinno być wpisane do dowodu rejestracyjnego, a więc współwłaściciel i darowizna części auta?)? Co, jak, gdzie i kiedy, jakie formalności, aby ONO już nabywało staż ubezpieczeniowy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arecki1338 21.12.2009 14:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2009 mozesz dopisac jako wspolwlasciciela, wtedy nabywa twoje znizki, ale jest tez minus, jesli (odpukac) bedzie jakas stluczka to ty tracisz znizki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mirek_Lewandowski 21.12.2009 14:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2009 Niemniej jest to jedyne rozwiązanie.Inaczej wydasz duuuuużo pieniązków.Skarbówka- darowizna do 9 tys i coś tam bez podatku- załatwić można od ręki, oczywiście trochę się naużerać, gotowego druku nie ma, trzeba napisać.Wydział komunikacji też od ręki, jak normalni ludzie tam są. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzabij 22.12.2009 15:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2009 Ja zrobiłem to w ten sposób, że mój pierwszy samochód został zarejestrowany na mojego Tatę a ja zostałem współwłaścicielem (oczywiście wpisanym do dow. rejstr). Ubezpieczyciel zastosował zniżki mojego Taty. Na wszelki wypadek mój samochód został ubezpieczony w innym TU niż Taty (ubezpieczyciele chyba nie wymieniają się do dziś dnia informacjami o "szkodowości" poszczególnych osób, miał to chyba zmienić CEPIK ale nie wiem czy to już działa na pełen gwizdek). Kolejny samochód kupiłem już wyłącznie na siebie, kożystając z nabytych zniżek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts