Ewunia 21.12.2009 18:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2009 kto to przechodził? o praktyczne porady proszę bo wycięli i na pojutrze do domu wywalili z instrukcją, żeby sobie rehabilitację w bliżej nieokreślonym czasie łatwić a kiedy można zacząć nogę zginać i ile? a kiedy obciążać? i kiedy można zaczynać się rehabilitować? normalnie same "kiedy" a i tak całować po nogach będę tego, co poważnie do tematu podszedł i umożliwił operację bo przecież limity wyczerpane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 22.12.2009 00:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2009 No wycieli,ale którą, jaka metodą, kiedy ?? ja poważnie,zdecydowanie poważnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ewunia 22.12.2009 15:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2009 przyśrodkowąartroskopowotydzień temu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 22.12.2009 15:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2009 to jeszcze mi powiedz, jak z wyprostem kolana - w pełnym zakresie ?odczuwasz ból przy np schodzeniu po schodach ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ewunia 23.12.2009 15:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2009 to nie o mnie chodzi wyprostu nie ma, bo bardzo boli zginania nie ma, bo bardzo boli chodzenia po schodach jak na razie nie ma, bo nie ma potrzeby obrzęk ciągle jest na razie uczymy się instrukcji obsługi ze stron medycznych w necie ale po świętach pewnie do jakiegoś lekarza trzeba będzie uderzyć chciałabym od tych co przeszli jakieś praktyczne rady usłyszeć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 24.12.2009 01:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Grudnia 2009 dobra, nie ważne czyje kolano moja propozycja - po pierwsze ochładzać - lód, krioterapia, przyniesię ulgę w bólu, po drugie, ćwiczyć nogę , narazie zginać i prostować, do granicy bólu (najlepiej zaraz po schłodzeniu. Po trzecie - noga w górze, no nie u sufitu, ale na poduszkach na przykład Po czwarte - napięcia izometryczne mieśni uda (to takie napięcie bez ruchu jakprzy mięśniach Kegla ) No i myślę,że bez wizyty u fizjoterapeuty się njie obędzie ...nie da się leczyć, choćby bez zdjęcia z usg A i prośbe mam, powiedz proszę gdzie był wykonywany zabieg , to sakndal,że wypuścili pacjenta bez podstawowych informacji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts