Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Ania i Michał budują WERBENY - Komentarze

Recommended Posts

• 4 weeks później...

Witaj Niaka.

Nie pamiętam jak jest w projekcie, nie mam go przed sobą - aktualnie jest u speca od podłogówki. Ale z tego co pamiętam poszły 4 porothermy czyli 96 cm + około 10 cm zaprawy czyli razem około 105. Nie chcieliśmy podnosić ścianki żeby dach nie wyglądał jak by uniesiony do góry. Murarz stwierdził, że metr w zupełności wystarczy. Ja też mam do Ciebie pytanie - jaki masz pomysł na otwór między salonem a holem przy schodach na górę? Konkretnie chodzi mi o to:

http://images8.fotosik.pl/171/8daa171e97fe68e4.jpeg

Jeśli chodzi o przestrzeń, którą zakreśliłeś, to ja ją zostawiłam, tzn. niczym nie zabudowałam, bo stwierdzilam, że byłoby zdecydowanie za ciemno gdybym to nawet przysłoniła tylko luksferami ( tak jak w projekcie). Troche zamotałam, ale podsumowując to: nic tam nie mam-zwykłe przejście.

U mnie też będzie w tym miejscu też będzie lodówka SbyS. :D Ja tam mam wnękę na 60 cm (wchodzi tam tylko jeden model). może to i dobrze, bo przynajmniej tutaj się nie muszę zastanawiać jakie agd wybrać :D . Te 60 cm głębokości jest zgodne z porojektem, zmieniałeś coś, czy też tam ustawisz SByS na gł. 60 cm?

Najpłytszą jaką znalazłam to Samsung RSE8KPUS ,gł.62,5 za jedyne 4797 zł. Trochę dużo, no ale cóż. W sobotę przyjeżdża do mnie projektant od kuchni, bo myślę intensywnie nad tym, gdzie by ją przerzucić-myśle o scianie 166cm. Co do podkuwania tejże ściany, to też kombinowałam, ale okazała się ona nośną, więc niema co kombinować 8)

• 2 weeks później...
  • 2 weeks później...