slaweks1 22.12.2009 08:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2009 Witam.W dokumentacji dotyczącej stropów Teriva na każdym kroku mówi się o konieczności wykonania wzmocnionego żebra pod ściankami działowymi usytuowanymi równolegle do belek stropowych, nie mówi się zaś nic na temat żeber pod ściankami usytuowanymi prostopadle do belek. Można z tego wnioskować, że dla ścianek przebiegających prostopadle do belek nie trzeba wykonywać dodatkowych wzmocnień i mnie się też tak wydaje, ale nie mam stuprocentowej pewności, dlatego chciałbym zapytać Was, co Wy o tym sądzicie. PozdrawiamSławek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 22.12.2009 08:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2009 sądze, ze masz racje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaltam 22.12.2009 08:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2009 W poprzek nie trzeba bo obciążenie rozkłada się na kilka belek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
slaweks1 22.12.2009 12:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2009 Tak też myślałem. Dziękuję Wam za odpowiedzi Sławek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arturromarr 22.12.2009 13:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2009 Ważne tylko żeby nie przekroczyć dopuszczalnych nacisków na m2. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts