tautek3 22.12.2009 16:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2009 Witam, chciałbym zrobić wylewkę na poddaszu, i zastanawiam się jakiego materiału użyć, aby skutecznie wyciszyć podłogę? można dać 5 cm styropianu, ewentualnie wełny ale też ponoć są specjalnego rodzaju maty, które mają szczególne właściwości jeśli chodzi o wyciszanie właśnie chciałbym zrobić tak: najpierw ta mate, potem wełnę, na to wylewka, później korek i na to panele lub deska, z tym, że właśnie " ponoć są specjalnego rodzaju maty" - słyszał Ktoś może o takowych? pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
FlashBack 22.12.2009 17:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2009 o co chodzi z ta wylewka na poddaszu?posadzki wykonuje sie na stropach podlogach. jaki masz strop? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tautek3 22.12.2009 17:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2009 strop betonowy wylewany, beton B20 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
FlashBack 22.12.2009 18:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2009 izolacja scian (1cm pas welny od poziomu stropu do wysokosci nad przyszla posadzke - spelnia role izolacji posadzki od sciany - dylatacji) nastepnie 5cm welny na strop. po wykonaniu posadzek wystajacy nadmiar pasa obciac. mozna tez (choc to na parterach i/lub piwnicach) przed wylozeniem weny polozyc min 2cm arkusze styro z jednostronna folia aluminiowa - folia do gory . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 22.12.2009 20:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2009 nie rozumiem, dlaczego ludzie się tak boją o akustykę betonowych stropów... Nie sam strop sprawia problemy. Bardziej zależy, co na nim położysz, jak będą panele albo deski na legarach to będzie akustyczny i już... A i tak większym problemem jest nie to, co dochodzi z góry na dół, ale to, co idzie z dołu na górę przy otwartej klatce schodowej.. szczególnie jak na dole są gresy i dużo otwartych przestrzeni Trzeba robić dużo dzwi i kłaść dywany, to będzie cicho Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tautek3 23.12.2009 06:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2009 dziekuje za zainteresowanie wątkiem, tz dla mnie nie jest to żadnem problem, bo ja będe mieszkał u góry, natomiast Ci z dołu mogą mieć gorszy komfort życie przez dochodzące z góy odgłosy, chociaż kulturalny i spokojny ze mnie człowiek a więc chciałbym maksymalnie wyciszyć całą górę, a jako że wylweki robi się raz to najlepiej od razu tak jak ma być, i stąd moje pytanie odnośnie tych mat lub innego bardziej niż wełna dzwiekoszczelnego materiału, ktory mozna pod wylewke rzucic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts