Gość 21.04.2002 19:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2002 Sorry,ze ja tak juz ide do przodu, ale chociaz w marzeniach....... Co planujecie na taras. Mnie sie bardzo podoba klinkier brukowy. Widzialam taki w domu modelowym Muratora i wygladalo to bardzo dobrze, schludnie i mysle,ze jest łatwe w utrzymaniu. Z tego co widzialam na ulotce, to naklada sie go na warstwe piachu i podsypke.Mam wrazenie,ze sama bym dala radę to ułożyć Terakoty i gresy mają tendencje do pękania-widzialam wiele razy. Jak ja bym chciala usiasć na takim tarasie i na drewnianym krześle przy drewnianym stoliku z gazeta w łapce nad kawą................................ A co Wy planujecie na taras?? a nad głowę?Markizy? Napiszcie, robi sie ciepło....... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alicjanka 22.04.2002 13:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2002 Jak już tak marzymy (o tarasie na gruncie jak rozumiem), to podoba mi się również bruk drewniany. Fakt, że tam gdzie go widziałam był położony idealnie, ale wyglądał super! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yemiołka 22.04.2002 14:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2002 TYLKO DREWNO!!i dach nad głową, żadne tam markizy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alicjanka 22.04.2002 14:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2002 A propo's tarasu: czy widział ktoś takie bujane siedziska (ławeczki) do ogrodu/tarasu robione GUSTOWNIE z drewna?Wszystko co widziałam w Polsce jest OHYDNE, a wiem że bardzo miło się na czymś takim odpoczywa. Czy muszę to zamiawiać u stolarza? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
buber 22.04.2002 14:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2002 Alicjentka myślę że stolarz ciebie nie minie popatrz na parę filmów amerykańkich będziesz wiedziała co chcesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
buber 22.04.2002 14:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2002 A codo wątku to oczywiście drewno . Mam taką sytuację że napewno będę robił taras i będzie on w powietrzu ( z tyłu domu mamy spadek i 1 metr do okien). Oczywiście cała konstrukcja z drzewa z pergolą z jednej strony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alicjanka 22.04.2002 14:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2002 I pnącza, mnóstwo różnych pnączy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 22.04.2002 14:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2002 yemiołko, ale jak sie nie ma dachu to co ? pozostaja inne rozwiazania-wlasnie markizy, sa tymczasowe, mozna regulowac-niestety bardzo drogie lub dobudowa rodzaju werandy. ale to zmienia juz wyglad i taka weranda zaciemnia pokój. ew. mozna pergolę nad glowę i obsadzic pnączami... alicjentko to kiedy te pnącza u Ciebie?? chyba juz niedlugo... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
buber 22.04.2002 15:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2002 On 2002-04-22 16:40, Alicjanka wrote: I pnącza, mnóstwo różnych pnączy... i niech sąsiadow szlak trafi bo nie widzą co się u nas dzieje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 22.04.2002 15:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2002 On 2002-04-22 16:58, opal wrote: yemiołko, ale jak sie nie ma dachu to co ? aaa, to się robi tak, żeby był ja mam fioła na punkcie tarasu - będzie klasycznie country , do siedzenia dniami i nocami i kimania w przypływie fantazji!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yemiołka 22.04.2002 15:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2002 no i znów to samo to byłam ja.......... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majka 22.04.2002 16:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2002 U nas taras ma być drewniany, mamy spadek /do drzwi tarasowych około 2 m wysokości/. pod tarasem będzie schowek na drewno do kominka, zejście schodkami drewnianymi, z tarasu widok na staw, na rogu tarasu rośnie duża wierzba, która będzie zacieniać, ale nie będzie chronic od deszczu.To narazie w planach, nie wiem, czy uda nam sie go zrobić do jesieni - kiedy zamierzamy się wprowadzić. Majka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 22.04.2002 16:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2002 bardzo lubie takie tarasy, uwielbiam taki jeden znajomy domek, ale jak sobie poradzicie z ciemnoscia w pokoju-czy to nie za bardzo zaciemnia?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majka 22.04.2002 17:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2002 Wierzba jest na tyle duża, że będzie dawała półcień. Taras jest od południa i pokojach od tej strony jest bardzo jasno nawet w pochmurny dzień. Opal odwiedź kiedyś Kraków, to z wielka przyjemnością pokaże Ci naszą "hacjendę". pozdr. Majka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 23.04.2002 07:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2002 kraków moja droga to mi sie sni po nocach... ale na razie mam takiego małego ssaczka (no juz nie takiego malego, ale ssaczka)i wszedzie z nim, jak kangurzyca. ale czas pomyslec o odstawce, to kto wie, czy krakow nie utuliłby zalu... a wtedy przy okazji, chetnie.. a zdjeć kolezanka nie ma przypadkiem a gdzie ta wierzba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alicjanka 23.04.2002 07:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2002 Opalko, Pnącza zasadziłam dwa lata temu w dużych donicach na balkonie. Były to tylko trzy gatunki powojników na początek. Przeżył jeden i mam zamiar go jesienią przesadzić. Reszta zieleni jest na razie wirtualna ponieważ moja dzika działka wymaga całkowitego remontu - podwyższenia itp. Natomiast uwielbiam jak się coś po domach pnie, bo to dodaje im moim zdaniem charakteru. Ściskam,A.PS. Trzymaj za mnie kciuki bo jestem na granicy załamania nerwowego z powodu betonu!A. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 23.04.2002 08:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2002 Ali, co sie stalo!!!! Czy to cos powaznego...Wchodze na Twoj pamietnik, moze tam napisalas.Przyjedz do Kampinosu-odetchniesz.i powiesz mi jak te pnacza , moze ja tez sprobuje, bo ogrodniczo to ja jestem ZERO.wiem jak wyglada doniczka i grabki... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Macias 23.04.2002 08:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2002 Do tematu pnaczy, mam zamiar na swoim tarasie tez cos takiego zrobic.Mam pytanie, czy zastosowac taka drewniana "palisadke" lub cos podobnego zeby cokolwiek w przyszlosci pielo sie po tym.Czy wystarcza sznurki a moze nic?Ogrodnikiem to ja nie jestem.PomocyPa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alicjanka 23.04.2002 08:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2002 Przepraszam resztę za to śmiecenie ogrodnicze, przy okazji tarasów, ale nie mogę się powstrzymać żeby się nie pośmiać z moich umiejętności ogrodniczych. Otóż gdy kupowałam działkę to była ona obsadzona do okoła kilkoma rzędami drzew. I te wciąż są, (oprócz kilku modrzewi które się utopiły...). Było również poletko truskawek, dobrych, dorodnych itp. Kiedyś pojechałam tam oplewić te truskawki, bo wymagały już tego. Po jednym krzaczku stwierdziłam, że w zasadzie wolę chyba sobie te truskawki kupić niż się tak męczyć. Teraz, po dwóch latach, nie ma nawet ŚLADU po truskawkach. A kawałek dalej ode mnie jedna kobitka taką samą działkę potrafi utrzymać w postaci pola uprawnego z grządkami (ziemniaczki, marcheweczka, selerek...) tylko "temi ręcami". Nie ma tam jednego chwastu (ani trawki...).Ale całe popołudnia kobitka zgięta w pół plewi. No więc u mnie takich talentów brak. Jest tylko chęć jak słabe perfumy - ulotna... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bacha 23.04.2002 10:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2002 pozdrowiam marzycielki i marzycieli no ja bym też chęnie już przysiadła na dtewnianej ławeczce ze szklaneczką, eh kiedy to będzie? ) sobie planuję, że taras i podmurówke i ogrodzenie zrobię z tłuczonych otoczaków, konicznie zostanie zadaszony ( w projekcie jest odkryty). Z tego co słyszałam fanaberia taka tzn. z polnych kamieni jest mocno droga, trzeba mi więc chyba udać sie na Mazury w poszukiwaniu taniej ekipy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts