Frantz 23.12.2009 11:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2009 Witam,Oddałem dom do użytkowania w lipcu a po, tym okresie zakupiłem jeszcze sporo materiałów na wykończenie. Czy mogę to wrzucić do jednego wniosku o zwrot Vatu czy trzeba składać dwa wnioski: pierwszy dotyczący budowy (do lipca), adrugi - remontu (faktury późniejsze)?Z góry dziękuję za odpowiedź i Wesołych Świąt!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robert8888 23.12.2009 12:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2009 Witam, Oddałem dom do użytkowania w lipcu a po, tym okresie zakupiłem jeszcze sporo materiałów na wykończenie. Czy mogę to wrzucić do jednego wniosku o zwrot Vatu czy trzeba składać dwa wnioski: pierwszy dotyczący budowy (do lipca), adrugi - remontu (faktury późniejsze)? Z góry dziękuję za odpowiedź i Wesołych Świąt!!! wszystko w jednym wniosku należy wykazać, i budowe i tzw. remont Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frantz 29.12.2009 11:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2009 Dzięki, W takiej sytuacji pewnie nie będę mógł odliczyć Vatu za panele podłogowe, bo kupiłem je po oddaniu domu a remont podłóg nie figuruje zakresie prac remontowych podawanych przez ministerstwo Czy w urzędzie żądają informacji (pisma) kiedy zakończona została inwestycja budowlana?[/b] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frantz 29.12.2009 18:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2009 podciągam temat. Potrzebne jest pismo o zakończreniu inwestycji? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
irreality 29.12.2009 19:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2009 Z tego co wiem to w przypadku inwestycji zakończonej składa się uprawomocnione zawiadomienie o zakończeniu robót budowlanych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mynia_pynia 29.12.2009 20:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2009 Skoro musiałam dać oświadczenie kierownika budowy o zaawansowaniu robót (i koleżanka krzyczała żebym wpisała że 90% to jeszcze sobie coś odliczę w późniejszym terminie) to logiczne jest że jak masz już odbiór to "budowy" nie odliczysz. Chyba nie chcecie oszukiwać US ... Bo oni jak mają coś oddać to sprawdzają, sprawdzają, sprawdzają, a jak przeoczą - w co nie wierze, to pewnie po 4 latach sobie przypomną żę jednak nie powinni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts