acca5 23.12.2009 11:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2009 Mam spore zapasy przetworów owocowych-dżemy, konfitury itp. Pytanie jak długo mogę je trzymać w słoikach, zawekowane?Temp. ok. 10 stczy 2005 rok jemy czy już do kosza? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aha26 23.12.2009 11:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2009 najlepiej to otworz i sprobuj,mogą byc dobre jeszcze:-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
acca5 23.12.2009 12:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2009 i tak robię ale poszukuję informacji fachowych co mi grozi jak zjem stary dżem. Otwórz i spróbuj to nie jest pewna metoda bo jadu kiełbasianego nie czuć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aha26 23.12.2009 12:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2009 nie no wiem ,ze to nie jest pewna metoda,ale wiem tez ,ze ja otworzylam wek po roku i byl nie do zjedzenia wiec nie ma na to reguly....a to jad kielbasiany jets tez w dzemie? ...myslalam,ze w kielbasie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
acca5 23.12.2009 12:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2009 no właśnie -bakterie beztlenowe mogą być wszędzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość coolibeer 23.12.2009 13:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2009 Mam spore zapasy przetworów owocowych-dżemy, konfitury itp. Pytanie jak długo mogę je trzymać w słoikach, zawekowane?Temp. ok. 10 st czy 2005 rok jemy czy już do kosza? Ja konfitury takie jak kompoty czy soki zlewam do balonu i smakowite winko robi się Polecam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madd 23.12.2009 20:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2009 Jedz i popij wodka od razu A tak na powaznie to ogorki kiszone kiedys po dwoch latach otwarlam i byly ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 25.12.2009 13:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Grudnia 2009 Kurczę, 2005 to chyba już nie ryzykowałabym. Mogą nie być zdrowe, a po co to sprawdzać na sobie...? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
acca5 25.12.2009 16:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Grudnia 2009 O rany znalazłam takie ok. 2000r chyba wszystko wyrzucę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mirek_Lewandowski 25.12.2009 16:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Grudnia 2009 Jasio wysłał list do swoich dziadków.Dziadek czyta list babci na głos: "Kochani dziadkowie. Wczoraj poszedłem pierwszy raz do szkoły i miałem godzinę wychowawczą. Wychowawczyni powiedziała, że musimy zawsze mówić prawdę, więc się wam do czegoś przyznam. W te wakacje jak byłem u was to wszedłem do piwnicy nasrałem do słoika z kompotem i odstawiłem go z powrotem na półkę. Jasio" Dziadek skończył czytać, trzasnął babkę w twarz i mówi: A mówiłem ci "Gówno"! A ty "scukrzyło się, scukrzyło się!!" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
acca5 25.12.2009 19:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Grudnia 2009 O kurna zacznę wszystko wyrzucać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
retrofood 25.12.2009 21:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Grudnia 2009 O kurna zacznę wszystko wyrzucać A A po co? Ja w piwnicy znalazłem jeszcze z 1996 roku. Otwarłem, zapach swietny, więc... do balona!!!! (jak coolibeer) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
LukaEgon 26.12.2009 10:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2009 Ja konfitury takie jak kompoty czy soki zlewam do balonu i smakowite winko robi się PolecamMoże nie winko ale napój winopodobny potocznie nazywany winem Ale co do zasady to racja..nie ma sensu wyrzucać bo takie winko może być całkiem dobre Ja już swojego nie mogę się doczekać, ale dopiero 4 miesiące stoi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts