janlog1 23.12.2009 15:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2009 Witam, Mam 200 metrowy domek - w instalacji c.o. stary piec na węgiel kamienny - dotychczas używany antracyt ze względu na kaloryczność. Piec jest zwykły bez zadnych automatycznych ulepszeń - trzeba latać do niego i doglądać 5-6 razy na dzień. Rury do grzejników są też stare żeliwne a grzejniki płaskie z lat 91-92 chyba żeliwne. Chciałbym wymienić piec - też na węgiel kamienny gdyz na koszt modernizacji całej instalacji na razie mnie nie stać. Chciałbym by był to piec z jakąś automatyką by nie trzeba było latać do niego co chwilę tylko raz na 4 lub 7 dni. Doradźcie Państwo jaki to powinien być piec i jakiej firmy jest niezawodny ? Pozdrawiam Jan S. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mały Mariusz 24.12.2009 04:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Grudnia 2009 Witam. Proponuję poczytać ten temat http://forum.muratordom.pl/ekonomiczne-spalanie-wegla-kamiennego,t118247.htmdużo ludzi zmodernizowała swoje kotły i po małych przeróbkach i zmianie sposobu palenia sa naprawde zadowoleni. Tak żeby nie latać to chyba kocioł z podajnikiem alena tym sie nie znam to nie pomogę. Co jeszcze grube rury i duża ilość wody w instalacji nie jest wadą .pozdrMariusz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robercikzs 24.12.2009 07:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Grudnia 2009 Mały dobrze radzi. Ja mam tez stary kociol i tylko zmiana sposobu palenia w tym kociolku spowodowala, ze w kotlowni na dobe jestem 2 razy - jak rozpalam rano i wieczorem, czyli razem moze z 15 minut obslugi kotla. Tez mialem kupowac nowy, ale na razie uszczelnie sobie ten co mam, zamontuje miarkownik i bedzie gites Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Repugnant 25.12.2009 15:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Grudnia 2009 kup poprostu piec na mial zaoszczedzi ci to wizyt w kotlowni ale czy raz na 7 dni przy 200m i tonach wody w co da sie osiagnac to watpie:)pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts