malka 29.12.2009 23:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2009 Rom-Kon, we wrześniu dwóch chłopaków i jedna dziewczyna, wszystko wypadki samochodowe, wszędzie znacznie przekroczona prędkość, wszędzie zerwanie rdzenia - kalectwo na zawsze ale wiesz co...nie umiem im współczuć.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 29.12.2009 23:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2009 [ Byłoby to wykonalne, oczywiście w formie wprowadzenia obowiązku takiego wyposażenia w nowych samochodach, a nie doposażenie już dopuszczonych do ruchu. Tak jak dało się wprowadzić na przykład pasy bezpieczeństwa, albo ostrzejsze wymogi środowiskowe silników. No. ale w skali zysków i strat popularności politycznej byłby to strzał w kolano. myślę, że nawet w samo serce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
m.k.k 29.12.2009 23:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2009 Sprzedawca w komisie zachwalał mi samochód: 160 jedzie bez kłopotu, mogę panu zdjęcie z fotoradaru pokazać na dowód Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom-Kon 29.12.2009 23:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2009 jestem zdania że należy ograniczyć prędkość samochodów do np. 130km/h i w każdym samochodzie tachograf!!! A najlepiej wizualny rejestrator... teraz to kosztuje około 2000zł ale jeśli będzie to obowiązkowe cena spadnie pewnie poniżej 500zł (masowa produkcja) a to koszt do przełnięcia.... ale równiez nie zgadzam się na obniżanie prędkości do np. 50 czy nawet 40km/h na drogach krajowych czy ważniejszych powiatowych... niech będzie te 50km/h w gęsto zamieszkanej okolicy ale leci się 90km/h (dozwolona) i na odcinku 200m obowiązuje 50km/h bo stoją 3 chatki i niby wieś - oczywiście dalej jest 90km/h... Dlaczego mnie zmusza się do jazdy 30km/h? Tylko dla tego że może zaistniec taki wypadek? wiem przy 20km/h będą mieć mniejsze obrażenia.... przy 50km na pewno większe.... ...ale jadąc nawet 10km/h takiego wypadku się nie uniknie... to jest postęp cywilizacji... z jego zaletami i wadami.... 50km/h to przecież dobrze konia z rzędem wysmagać batem i szybciej pojedzie... 53km/h to w Górach Świętokrzyskich na rowerze jechałem... na Bodzentyn... a z Barwinka na Duklę pomykałem 68,7km/h!!! Rowerem!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
m.k.k 30.12.2009 00:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2009 Dużo w tym racji. Z tym ograniczeniem na dużych drogach. I taka skrzywiona mentalność: postawimy 70 (jak na Gierkówce), to zwolnią do 100, postawimy 40, to zwolnią do 70 itd. W Norwegii, jak stało ograniczenie do 70, to przed takim zakrętem, że go przejeżdżałem wolniej. I nie ma bata, każdy zwalnia i przestrzega, albo ląduje na barierce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
m.k.k 30.12.2009 00:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2009 j ...ale jadąc nawet 10km/h takiego wypadku się nie uniknie... to jest postęp cywilizacji... z jego zaletami i wadami.... Makabra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 30.12.2009 00:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2009 j ...ale jadąc nawet 10km/h takiego wypadku się nie uniknie... to jest postęp cywilizacji... z jego zaletami i wadami.... Makabra i znów nikt nie udzielił pierwszej pomocy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom-Kon 30.12.2009 00:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2009 Rom-Kon, we wrześniu dwóch chłopaków i jedna dziewczyna, wszystko wypadki samochodowe, wszędzie znacznie przekroczona prędkość, wszędzie zerwanie rdzenia - kalectwo na zawsze ale wiesz co...nie umiem im współczuć.... malka źle robisz.... ja im współczuję... to jest odwieczna rywalizacja o samicę (rodzaju ludzkiego ) lub o dominację w stadzie (tez ludzkim) miliona lat na sawannie nie jest wstanie przekreślić 10 000lat względnej (bardzo względnej!) cywilizacji! to jest instynkt! Tego rozum nie ogarnia! Poczytaj trylogię "Naga Małpa" (tak - to o nas!) Desmonda Morrisa.... i odcedź "przegięcia" bo jest ich tam trochę a zrozumiesz że nasze zachowania stadne prawie niczym się nie różnią od naszych Braci Mniejszych.... tylko że my władamy techniką... nie polujemy i nie zbieramy pożywienia i nasze instynkty "przekierowały" się na pęd ku karierze zawodowej... a brutalna rywalizacja o samicę w wyścig samochodowy... ...a swoją drogą ciekawe czy wiecie "Ludki Forumowe" że Homo sapiens sapiens (czyli człowiek współczesny) wśród prymatów czyli naczelnych ma największy mózg? Tak Szanowni Forumowicze My wśród prymatów mamy największy MÓZG! ...ale to wie każdy kto przebrnął przez pierwszych 6 klas szkoły podstawowej... ale czy wiecie że człowiek ma ma również NAJWIĘKSZEGO PENISA wśród prymatów? ...tego już raczej nigdzie nie uczyli!!! Taki goryl (dużo większy od nas!) ma penisa 5-6cm długości! Więc nie dziwmy się że faceci myślą ch***m! Bo przez cały milion lat na sawannie myśleli NIM i dzięki temu DOMINUJEMY na świecie!!!! ...i nie wymagajcie by z dnia na dzień (to jest właśnie te 10 tysięcy lat) byśmy nagle przestali nim myśleć.... smutne to ale prawdziwe... * polecam lekturę trylogii Desmonda Morrisa "Naga Małpa" , "Zachowania Intymne" , "Ludzkie ZOO" ...streszczenie trylogii - taką kwintesencję "Zwierzę Zwane Człowiekiem" ...oj daje do myślenia... oj daje... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 30.12.2009 01:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2009 malka źle robisz.... ja im współczuję... to jest odwieczna rywalizacja o samicę (rodzaju ludzkiego ) lub o dominację w stadzie (tez ludzkim) miliona lat na sawannie nie jest wstanie przekreślić 10 000lat względnej (bardzo względnej!) cywilizacji! to jest instynkt! Tego rozum nie ogarnia! Poczytaj trylogię "Naga Małpa" (tak - to o nas!) Desmonda Morrisa.... i odcedź "przegięcia" bo jest ich tam trochę a zrozumiesz że nasze zachowania stadne prawie niczym się nie różnią od naszych Braci Mniejszych.... tylko że my władamy techniką... nie polujemy i nie zbieramy pożywienia i nasze instynkty "przekierowały" się na pęd ku karierze zawodowej... a brutalna rywalizacja o samicę w wyścig samochodowy... ...a swoją drogą ciekawe czy wiecie "Ludki Forumowe" że Homo sapiens sapiens (czyli człowiek współczesny) - mała dygresja sapiens - to znaczy rozumny, myślący wśród prymató w czyli naczelnych ma największy mózg? Tak Szanowni Forumowicze My wśród prymatów mamy największy MÓZG! ...ale to wie każdy kto przebrnął przez pierwszych 6 klas szkoły podstawowej... ale czy wiecie że człowiek ma ma również NAJWIĘKSZEGO PENISA wśród prymatów? ...tego już raczej nigdzie nie uczyli!!! Taki goryl (dużo większy od nas!) ma penisa 5-6cm długości! Więc nie dziwmy się że faceci myślą ch***m! Bo przez cały milion lat na sawannie myśleli NIM i dzięki temu DOMINUJEMY na świecie!!!! ...i nie wymagajcie by z dnia na dzień (to jest właśnie te 10 tysięcy lat) byśmy nagle przestali nim myśleć.... smutne to ale prawdziwe... * polecam lekturę trylogii Desmonda Morrisa "Naga Małpa" , "Zachowania Intymne" , "Ludzkie ZOO" ...streszczenie trylogii - taką kwintesencję "Zwierzę Zwane Człowiekiem" ...oj daje do myślenia... oj daje... a poczytam, skoro twierdzisz ,że warto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom-Kon 30.12.2009 01:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2009 j ...ale jadąc nawet 10km/h takiego wypadku się nie uniknie... to jest postęp cywilizacji... z jego zaletami i wadami.... Makabra i znów nikt nie udzielił pierwszej pomocy no cóż... mnie nigdzie nie uczyli... może zamiast paru lekcji religii w szkole powinni tego uczyć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom-Kon 30.12.2009 01:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2009 ...a swoją drogą ciekawe czy wiecie "Ludki Forumowe" że Homo sapiens sapiens (czyli człowiek współczesny) - mała dygresja sapiens - to znaczy rozumny, myślący homo sapiens - człowiek (istota) rozumna ale homo sapiens sapiens tłumaczą już jako "współczesny" edit: szybko sprawdziłem w wiki... homo sapiens sapiens - podgatunek człowiek współczesny ...czyli dobrze zapamiętałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 30.12.2009 01:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2009 nie czytaj wiki, słownik łaciński mówi jasno, sapiens - myślący,myśleć, rozumny,rozumieć, mądry no chyba, ze duet sapiensów to jeno li tylko współczesny ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom-Kon 30.12.2009 01:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2009 ...wcześniej już się spotkałem z tym że "wyodrębnili" podgatunek "współczesny"...od czasów Linneusza i Darwina trochę się zmieniła systematyka... ja już nie nadążam... w owadach to dopiero się dzieje!!! raz jest tu raz gdzie indziej ...a co do wiki to mam dystans... niestety... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 30.12.2009 01:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2009 Rom- Kon, mów mi tak, mów...jak ja lubię słuchac mądrych ludzi dzień bez wazeliny to dzień stracony - zarcik taki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom-Kon 30.12.2009 07:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2009 ...bardzo bardzo dawno temu... no będzie już z 5 lat jak nic... pisali a raczej było napisane w albo Wiedzy i Życiu albo Świecie Nauki... no cóż... bywa że czytam również inne czasopisma oprócz Muratora... ...a słyszałaś o hobbitach? I to nie tych od Tolkiena? Wymarły gatunek człowieka Homo floresiensis (człowiek z Flores)... też podeprę się wiki bo ciężko linkować do gazet i czasopism drukowanych http://pl.wikipedia.org/wiki/Homo_floresiensis ...a za wazelinkę dziękuję wolę bicie pokłonów na kolanach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marek-B 30.12.2009 07:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2009 ...no dobra.... ale kierowców ciężarówek nauczyli jeździć 90km/h*.... faktycznie w terenie zabudowanym też ale jednak! *nie dotyczy ciężarówek litewskich Wiem coś o tym . Jadę sobie tak 100-ką , wieczorem...coś mi miga długimi , mijał będzie... no i mija mnie TIR z PRZYCZEPĄ !!!! Leciał przynajmniej ze 130 km/h. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość coolibeer 30.12.2009 09:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2009 Koleżanko... tych akurat na oiom-ie nie spotykasz... prędzej tych co 40km na godzinę jechali w niedzielę do kościoła... przy powyżej 100km/h zbierają do worków... moze nawet lepiej - mniejsze koszta. ten na pewno nie jechał 40 i na pewno go nie zebrali do worka... Kierowca stoi obok i pisze smsa http://www.ciekawostki.org/wp-content/gallery/rs6/rs6_ciekawostkiorg-1.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daggulka 30.12.2009 09:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2009 To: powinni puszczać zamiast reklam w tv .... o siostrach nie obejrzałam ... mam za słabe serce .... zawsze powtarzam ... samochód w rękach osoby brawurowej, bez wyobraźni jest jak broń .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom-Kon 30.12.2009 09:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2009 ...no dobra.... ale kierowców ciężarówek nauczyli jeździć 90km/h*.... faktycznie w terenie zabudowanym też ale jednak! *nie dotyczy ciężarówek litewskich Wiem coś o tym . Jadę sobie tak 100-ką , wieczorem...coś mi miga długimi , mijał będzie... no i mija mnie TIR z PRZYCZEPĄ !!!! Leciał przynajmniej ze 130 km/h. Tirolot! ...a za nim jadą kaszlakiem tzn.maluchem!!!! ...jadę starą dwójką od Sochaczewa... patrze w lusterko i oczom nie wierzę... tirolot na litewskich blachach wyprzedza lewą stroną wysepki!!! ...jadę sobie od Gniezna na Trzemeszno... już 20min z prędkością 65km/h za gruchą z betonem nasrali tych wysepek od groma jestem już trzeci na gruchą i widzę że z naprzeciwka WOLNE ale wysepka ...redukcja na 3 gaz decha i oczywiście lewą stroną wysepki Wrażenia zajefajne taka adrenalinka bo gdyby co to nie miałem gdzie się schować ...ci co jadą wolniej od nas to są cioty a ci co wyprzedzają nas to skończeni debile! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom-Kon 30.12.2009 09:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2009 (...) o siostrach nie obejrzałam ... mam za słabe serce .... (...) Smoczyco to ogląda się jak dobry film! Przecież to nie my ani nie nas! Oglądamy z boku... gapimy się... ktoś robi fotki... inny nagrywa film może wstawi na youtuba? Oczywiście tłum już wie kto jest winien! Kierowca ...bo jechał... a pierwsza pomoc? ...a czemu akurat ja? ...inni nie mogą? ...a jesli mu zaszkodzę? ...a jeśli ma ejca? ...wokół tyle krwi ...zresztą nikt mnie tego nie uczył ...na pewno zaraz przyjedzie pogotowie.... długo jeszcze tak można ...niestety. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts