Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

RATUNKUUU - NOWICJUSZ Z KRAKOWA - POMOCY

AiRnEssT

Recommended Posts

Dobra tak to leciało :

1.kupiłem teraz - tuż przed świętami 2009 stary dom do remontu, dom jest bliźniakiem z miejscem na zabudowę z drugiej części działki tak żeby zrobić z niego 2 szeregówki.

2.Liczba tych postów na forum jest kosmiczna ( i zresztą dobrze bo to największe kompendium wiedzy budowlanej jaką widziałem ) wiec spytam wprost o co mi chodzi chociaż pytań mam z milion :D

3. Wiem że to trochę wcześnie ale chciałbym tak mniej więcej dowiedzieć się jakie powinny być koszta do SSZ.

4.Nie mam jeszcze projektu ani starej dokumentacji ( architekt ma cos pokazac po nowym roku a poprzedni wlasciciel nie ma ) ale z google earth wychodzi ze mogę zabudować kwadrat ok 12x12 m x 3 kondygnacje

5. W związku z tym serdecznie proszę o następujące informacje :

ile myślicie potrzebuje kasy przy budowie metodą gospodarczą bo czytałem o jakiś super niskich kosztach na tym forum i nie wiem czy to sa wirtualne czy faktycznie można za tyle zbudować :D

ile kosztuje stan zero ( wylanie fundamentów pod taki budynek itd)

ile kosztuje SSO

ile kosztuje i ew namiar na kierownika budowy który będzie codziennie w Krakowie na budowie

czy ja tez mam wykonać badanie geotechniczne gruntu ? ( jak na razie zapłaciłem 1000 pln brutto geodecie za mape do celów projektowych i to jest jedyny wydatek na ten dom poza zakupem )

no i z takich ciekawostek na pootem to gdzie kupilibyście najtaniej okna drewniane WK2 z szybą p4 bo takie chcę mieć, jaki alarm i ew instalatora byście polecili i ceny potem za ochrone( kraków).

Z ostatnich moich pytań myślałem tez od 2 kamerach z rejestratorem takie żeby nagrywały też w nocy i ile to może kosztować czy sie opłaca czy sie nie psuja itd...

pozdrawiam i Wesołych Świąt wszystkim życzę !!!

ile myślicie potrzebuje kasy przy budowie metodą gospodarczą bo czytałem o jakiś super niskich kosztach na tym forum i nie wiem czy to sa wirtualne czy faktycznie można za tyle zbudować :D to zalezy od wielu czynników ;-) w Krakowie cięzko jest tanio budować.

przede wszystkim zajrzyj tu:

http://forum.muratordom.pl/grupa-krakowska,t934-27360.htm

Pytania są zbyt ogólne by dało się udzielić precyzyjnej odpowiedzi. Wiesz, to jak - tradycyjnie już przywoływane na forum - pytanie ile może kosztować czerwony samochód ;-)