AiRnEssT 24.12.2009 05:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Grudnia 2009 Dobra tak to leciało : 1.kupiłem teraz - tuż przed świętami 2009 stary dom do remontu, dom jest bliźniakiem z miejscem na zabudowę z drugiej części działki tak żeby zrobić z niego 2 szeregówki. 2.Liczba tych postów na forum jest kosmiczna ( i zresztą dobrze bo to największe kompendium wiedzy budowlanej jaką widziałem ) wiec spytam wprost o co mi chodzi chociaż pytań mam z milion 3. Wiem że to trochę wcześnie ale chciałbym tak mniej więcej dowiedzieć się jakie powinny być koszta do SSZ. 4.Nie mam jeszcze projektu ani starej dokumentacji ( architekt ma cos pokazac po nowym roku a poprzedni wlasciciel nie ma ) ale z google earth wychodzi ze mogę zabudować kwadrat ok 12x12 m x 3 kondygnacje 5. W związku z tym serdecznie proszę o następujące informacje : ile myślicie potrzebuje kasy przy budowie metodą gospodarczą bo czytałem o jakiś super niskich kosztach na tym forum i nie wiem czy to sa wirtualne czy faktycznie można za tyle zbudować ile kosztuje stan zero ( wylanie fundamentów pod taki budynek itd) ile kosztuje SSO ile kosztuje i ew namiar na kierownika budowy który będzie codziennie w Krakowie na budowie czy ja tez mam wykonać badanie geotechniczne gruntu ? ( jak na razie zapłaciłem 1000 pln brutto geodecie za mape do celów projektowych i to jest jedyny wydatek na ten dom poza zakupem ) no i z takich ciekawostek na pootem to gdzie kupilibyście najtaniej okna drewniane WK2 z szybą p4 bo takie chcę mieć, jaki alarm i ew instalatora byście polecili i ceny potem za ochrone( kraków). Z ostatnich moich pytań myślałem tez od 2 kamerach z rejestratorem takie żeby nagrywały też w nocy i ile to może kosztować czy sie opłaca czy sie nie psuja itd... pozdrawiam i Wesołych Świąt wszystkim życzę !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mymyk_KSK 24.12.2009 13:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Grudnia 2009 ile myślicie potrzebuje kasy przy budowie metodą gospodarczą bo czytałem o jakiś super niskich kosztach na tym forum i nie wiem czy to sa wirtualne czy faktycznie można za tyle zbudować to zalezy od wielu czynników w Krakowie cięzko jest tanio budować. przede wszystkim zajrzyj tu: http://forum.muratordom.pl/grupa-krakowska,t934-27360.htm Pytania są zbyt ogólne by dało się udzielić precyzyjnej odpowiedzi. Wiesz, to jak - tradycyjnie już przywoływane na forum - pytanie ile może kosztować czerwony samochód Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AiRnEssT 24.12.2009 14:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Grudnia 2009 dzieki wielkie za odpowiedz to może rozpocznę od pytania o te fundamenty przy 12x12 tak żeby wytrzymały 3 kondygnacje . Jak myślicie jakie są koszta ? może ktoś wylewał już podobny rozmiar i ile go wyszło ? pozdrawiam i dziękuje za zrozumienie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Vafel 24.12.2009 15:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Grudnia 2009 Koszt fundamentu zależy przede wszystkim od tego jaką masz działkę. Czy jest spadek, jak duży, jaki grunt (piasek, glina, margiel, skała, mieszany), jak głęboko wody gruntowe itp. Fundament tego samego budynku na piasku będzie kosztował 20 tys. zł, a na torfach 80 tys. zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts