Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

okna, czym je zas?oni????

Gość

Recommended Posts

I jeszcze jedno ...

Aktualnie używam żaluzji zamontowanych między szybami. Niestety w nowych oknach ten wynalazek nie znajduje zastosowania. Jak bardzo się brudzą żaluzje zamonowowane na skrzydle (od strony wewnętrznej)?

Jak często trzeba je demontować i "kąpać", czy może inaczej radzicie sobie z tym "problemem"?

czesc!

ja mam podobny problem!

salon polaczony z kuchnia i na calej dlugosci mam piec 1metrowych okien a na drugiej scianie mam podwojne drzwi balkonowe 1,20cm jedno skrzydlo i wysokosc pewnie ze 2,2

okna sa ladne , drwniane, olcha lazur. Szkoda ich zaslaniac firanami czy zaslonami bo mieszkamy wysoko i nie musimy, ale balkon musimy bo stoi nastepny wiezowiec:) no a okna wypada bo TV stoi na przeciw i bedzie sie odbijac swiatlo.

Mysle o roletach tekstylnych, chyba wlasnie o takich jak wy piszecie, w kolorze sciany, takie capucino:)

cos takiego tylko w innym kolorze:

http://www.dekorator.net.pl/image/rolka-pink.jpg

a na balkon dwie podwojne? bo tak jak tu to sie nie otworzy:

http://www.dekorator.net.pl/image/rol-wew1.jpg

a moj maz upiera sie przy drewnianych zaluzjach.... co o tym myslicie?

pozdrawiam

Roletki sa spokojniejsze- takie w kolorze capucino zwlaszcza- no i mozna je samemu uszyc, jak ktos lubi. Ja szylam z naturalnego lnu i wyszlo fajowo. Zaluzje drewniane sa super! Stylowe i wogóle, ale sa dosc agresywne we wnetrzu- mocny rysunek, zdecydowane zaciemnienie,- i cena tez nie za bardzo. :roll: Chyba wiec jednak rolety!

Dużym minusem żaluzji drewnianych jest to, że zajmują dużo miejsca po zwinięciu, więc jeśli zamontujesz je we wnęce okiennej - możesz mieć problem z otwarciem okna, jeżeli na szybie - złożone zabierają sporo światła. Na początku też się nad nimi zastanawiałam, ale w końcu kupiliśmy rolety. I nie żałujemy.