aga_kraków 13.01.2004 10:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2004 ...tylko jak to zrobić?czy moglibyście mi doradzić jak oświetlić świałem dziennym korytarz w części nocnej domu?(przeszklone drzwi sypialni odpadają) chodzą nam po głowie takie pomysły:1.świetlik rurowy-ale czy efekt wart jest kosztów, iczy po pierwszym śniegu nie zamieni się w "ciemnik rurowy"?(dach 25 st.)2.naświetla nad drzwiami-otwory drzwiowe byłyby od podłogi do sufitu, a strop drewniany.... jakoś taka ściana nie wydaje się zbyt "spójna" może macie u siebie coś takiego , a może lepsze patenty?pomóżcie, proszęAga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karlos_m 13.01.2004 10:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2004 Ja zrobiłem okno dachowe w kołnierzu z gips płyty. Jestem b. zadowolony bo rzeczywiście ładnie doświetla mi schody. Teściowa jest bardzo niezadowolona bo : 1. jak to umyć (rzeczywiście jest wysoko nad schodami) 2. ciepło idzie do góry i zostaje w tym kołnierzu. Walczyła ze miną o to okno z 6 miesięcy. Nieładem się...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga_kraków 13.01.2004 11:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2004 sorry, zapomniałam dodać-parterówka z podd. nieużytk., więc okna połaciowe nie wchodzą w grę ale dzięki, że wspomniałeś o myciu- ten mój świetlik myłby chyba kominiarz pozdrawiam.Aga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zbigniew Rudnicki 13.01.2004 12:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2004 Można w czasie wykonywania ścian nad nadprożami (nad drzwiami) dać naświetla ze szklanych luksferów. Kłopotliwe tylko w tym przypadku będzie prowadzenie instalacji elektrycznych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bachac 13.01.2004 13:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2004 Aga dlaczego nie przeszklone drzwi? Przecież szyba może być nieprzezroczysta i bezpieczna i nie muszą być przeszklone od góry do dołu. Można dać jakieś wąskie przeszklenia albo tylko do połowy drzwi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga_kraków 14.01.2004 06:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2004 bachac - są wśród nas nocne marki i ranne ptaszki - nie chcemy sobie przeszkadzać chyba jedyna rada to,jak pisze Zbigniew,umieścić naświetla nad nadprożami.tylko że jak sobie odejmę ściany na nadproże,przejście elektryki,i pasek przy suficie żeby jakoś wyglądało, to zostaje jakieś 20-30 cm naświetla.wiele ono chyba nie naświetli zatem albo rybki albo akwarium? Pozdr.Aga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Juras XR4Ti 14.01.2004 07:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2004 Ja bym zrobił ładne,subtelne oświetlenie stałe na diodach LED. Nie musi być przecież cały czas widno. Chodzi chyba o to żeby sobie mor... nie nabić. A prąd pobierany przez coś takiego jest znikomy.Można też zastosować lampki neonowe. Moc pobierana - 1W. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga_kraków 16.01.2004 12:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2004 A czy nikt nie ma świetlika rurowego?Pytam np. budujących domy Lipińskich, tam w wielu projektach są świetlikiAga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GrzegorzS 16.01.2004 13:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2004 Buduję dom Lipińskich, świetlik w projekcie ale jeszcze nie zainstalowany... Na pewno będzie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JerzyB 16.01.2004 14:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2004 Jest też takie coś: PHU Sunflower FarmStryszów k/Krakowa34-146 Stryszów 156Tel/fax: 033-8797114E-mail: [email protected]Sunflower Farm On-line: http://www.sfo.plStrona o świetlikach Sun Tunnel: http://www.sfo.pl/suntunnel/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga_kraków 16.01.2004 16:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2004 O, właśnie coś takiego! Dziękuję, Jerzy B. Zastanawiam się jakie toto może mieć wady?( u producenta mi nie powiedzą).Czy taka rura może stać się"kominem cieplnym".Albo przez pół zimy przykrywa ją śnieg?Na logikę jedno albo drugie może znajdzie się użytkownik? jak nie- poczekam, Grzegorz, na twoje doświadczenia Pozdr.Aga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts