Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

korytarz-jasne że jasny

Recommended Posts

...tylko jak to zrobić?

czy moglibyście mi doradzić jak oświetlić świałem dziennym korytarz w części nocnej domu?(przeszklone drzwi sypialni odpadają)

chodzą nam po głowie takie pomysły:

1.świetlik rurowy-ale czy efekt wart jest kosztów, iczy po pierwszym śniegu nie zamieni się w "ciemnik rurowy"?(dach 25 st.)

2.naświetla nad drzwiami-otwory drzwiowe byłyby od podłogi do sufitu, a strop drewniany.... jakoś taka ściana nie wydaje się zbyt "spójna"

może macie u siebie coś takiego , a może lepsze patenty?

pomóżcie, proszę

Aga

Ja zrobiłem okno dachowe w kołnierzu z gips płyty. Jestem b. zadowolony bo rzeczywiście ładnie doświetla mi schody.

Teściowa jest bardzo niezadowolona bo :

1. jak to umyć (rzeczywiście jest wysoko nad schodami)

2. ciepło idzie do góry i zostaje w tym kołnierzu.

Walczyła ze miną o to okno z 6 miesięcy. Nieładem się......

:p

bachac - są wśród nas nocne marki i ranne ptaszki - nie chcemy sobie przeszkadzać

chyba jedyna rada to,jak pisze Zbigniew,umieścić naświetla nad nadprożami.tylko że jak sobie odejmę ściany na nadproże,przejście elektryki,i pasek przy suficie żeby jakoś wyglądało, to zostaje jakieś 20-30 cm naświetla.

wiele ono chyba nie naświetli

zatem albo rybki albo akwarium?

Pozdr.Aga

O, właśnie coś takiego! Dziękuję, Jerzy B.

Zastanawiam się jakie toto może mieć wady?( u producenta mi nie powiedzą).Czy taka rura może stać się"kominem cieplnym".Albo przez pół zimy przykrywa ją śnieg?Na logikę jedno albo drugie :)

może znajdzie się użytkownik? jak nie- poczekam, Grzegorz, na twoje doświadczenia

Pozdr.Aga