Barbossa 07.01.2010 07:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2010 Adamiestyro jest izolacją akustyczną, tylko nie każdy wie, że nie każdygeneralnie ten miękki, stąd dorabianie filozofii do nowych typów izolacji, typu 44/40 czy jak tam to robiąpierwsza pozycja to grubość przed położeniem, druga po odciśnieciu posadzkąa chodzi o to, że jest to materiał miekkikupując najprostszy miękki styro uzyskamy ten sam efekt pozostawiając trochę keszu w kieszenito tak jak z tą pianką pod panele i inne wynalazki tu nie chodzi nawet o tłumienie, tylko odizolowanie materiałem nieprzenoszącym dgrań na strop, ściany, taka jest idea pływających podłóg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wozio 07.01.2010 08:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2010 tu nie chodzi nawet o tłumienie, tylko odizolowanie materiałem nieprzenoszącym dgrań na strop, ściany, taka jest idea pływających podłóg Właśnie dlatego pytałem o te instalacje ułożone w wyciętym styropianie i na to wylewka betonowa w tych wycięciach łącząca się ze stropem tworząca mostek akustyczny. Czy zważywszy na to, nie lepsze rzeczywiście byłoby zastosowanie jakiejś lekkiej wylewki, perlit, polytech? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbossa 07.01.2010 08:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2010 nie bardzo kumam o co Ci chodzijak masz komfort nie cięcia styro to go nie tnij, ale z reguły się to robi dlatego, ze nie ma miejsca na poprowadzenie instalacji inaczej niż w styro, to jest jedymy powód prowadzenia w taki sposób instalcji, a nie że taka jest idea i filozofia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wozio 07.01.2010 09:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2010 No widzisz, niby nie kumasz, a dokładnie odpowiedziałeś mi na pytanie Rozważam też pomieszanie technologii, tam, gdzie zależy mi najbardziej na cieple (podłoga na gruncie) zastosuje tradycyjne styropian + wylewka betonowa, a tam gdzie zależy mi na jak najlepszym wyciszeniu (strop poddasza użytkowego) zastosuję wylewkę perlitową, jak uda mi się znaleźć wykonawcę który mi to zrobi i ma w tym doświadczenie. Fajnie by było zrobić wszędzie perlitową, ale jednak 14 cm perlitowej jest znacznie zimniejsze od 8 cm styropianu + 6 cm wylewki betonowej. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_mk 08.01.2010 03:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2010 "..ale jednak 14 cm perlitowej jest znacznie zimniejsze od 8 cm styropianu + 6 cm wylewki betonowej. " Jesteś tego ABSOLUTNIE pewny?Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wozio 08.01.2010 07:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2010 Po Twojej PW i poczytaniu trochę więcej. Jednak nie jestem aż tak pewny Wyglada to to całkiem nieźle, nie powiem, pytanie tylko czy znajdę wykonawcę który będzie chciał mi to zrobić, jak na razie w internecie lipa - nie znalazłem nikogo kto by miał wykonawstwo z perlitobetonu w swojej ofercie Ktoś chętny? Mam około 180 m2 wylewki do wykonania na wiosnę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbossa 08.01.2010 07:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2010 a co to za filozofia, dodać perlit do mixokreta tyle, że po co tak sobie komplikować życie, tego nie rozumiem perlit to nie soja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wozio 12.01.2010 10:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2010 Jeju jak mnie denerwują takie odpowiedzi... To jest to problem z tym dorzuceniem do mixokreta zamiast piasku czy nie ma? Jeszcze jedno: wyczytałem że perlit ma sporą nasiąkliwość. Czy jest to porównywalne z nasiąkliwością normalnego betonu czy o wiele większa i trzeba zachować ostrożność w stosowaniu na przykład w garażu na wylewkę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts