blekitna 20.01.2011 08:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2011 WitamChciałabym z mężem wziąść kredyt 150 000 na 12 lat, na wykończenie domu, mamy dom SSO w papierach dochody 4000 netto we dwoje, nie mamy narazie dzieciale jest jedno ale mamy zaciągnięty kredyt inwestycyjny do 2014 roku którego zabezpieczeniem jest nasz niedokończony dom ( wycena domu z działką była 330 000, hipoteka na ww kredyt zabezpiecza 190 000) rata tego kredytu teraz wynosi 2 000 zł miesięcznie, w banku którym braliśmy kredyt inwestycyjny odpada kredyt na dom bo zaproponowali nam kosmiczne warunki.pytanie: czy jest możliwość dostania drugiego kredytu? najlepiej gdyby był z dwuletnią karencją, wówczas tylko przez jeden rok musielibyśmy spłacać dwa spore kredyty.z góry dziekuje za odp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
orion4321 28.01.2011 23:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2011 WItamZbyt mało danych np. ile możecie przeznaczyć na spłatę miesięczneAby zrobić tak, żeby było dobrze i nikt z was nie zdarł najlepiej zobić analizęChętnie pomogę prosze o kontakt mailowy[email protected]Pozdrawiam Wojtek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bozenata 10.02.2011 18:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2011 Witam.Chcemy z mezem zaciagnac kredyt na mieszkanie i mam mnostwo pytan.wartosc mieszkania 150000zl;wartosc kredytu 100000zl;miesieczne dochody wspolne netto ok 9000zl miesiecznie( pracujemy za granica, ja mam umowe stala od 5 lat, maz na okres 3 m-cy);na okres 10 do 15 lat.szczerze mowiac to nie wiem z ktorej to strony zaczac zalatwiac, w kraju bede dopiero w kwietniu. czy wniosek musze skladac osobiscie w banku? czy moge upowaznic kogos? czy moze byc upowaznienie wystawione przez notariusza irlandzkiego?prosze o pokierowanie w tej kwestiii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
IZA30 14.02.2011 10:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2011 (edytowane) Proszę o poradę ws.kredytu. Sytuacja ma się tak: Zaczynamy na wiosnę budowę : dom 125 m -działka jest (darowizna od teściowej),na stan surowy zamknięty fundusze mamy .Potrzebujemy max 150tys. na wykończenie. Sytuacja finansowa: *2 dorosłych + 3 letnie dziecko * ja umowa na stałe,mąż na czas określony * bez kredytów * ok 3200 tys netto miesięcznie. * 30 lat w PLN * RNS * rata 700-800zł. Dopiero zaczynamy szukanie,nawet nie badaliśmy jeszcze zdolności.Dziękuję z góry Edytowane 14 Lutego 2011 przez IZA30 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawelchc 15.02.2011 09:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2011 witam. szukałem w wyszukiwarce mojejgo tematu ale są stare tematy. otóż będę wymienaił dach (z dachówki na blachę) i docieplał ściany i strop w domu no i może jak mi wystarczy kasy chciałby dobudować ganek (ale bez pozwolenia raczej się nie obędzie) w moim ok 40 letnim domu i napewno będe musiał wziąść kredyt ok 40 000 i teraz moje pytanie -czy ktoś korzystał z kredytu termomodernizacyjnego, -jakie jest oprocentowanie i zwrot premi w takim kredycie --jakie śą koszty takiego kredytu (prowizje , zrobienie audytu itp)- co wogóle jest potrezbne do takiego kredytuczytałem trochę o tym ale może ktoś coś napisze na swoim przykładziedzięki za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
frelka 18.02.2011 19:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2011 Mam pytanie, jak może wpłynąć na moją ocenę, jako kredytobiorcy, jednodniowe opóźnienie w spłacie części raty (zabrakło 61 zł na kocie )? Pozostałe kredyty spłacane bez tego typu ekscesów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
santiro 19.02.2011 23:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2011 (edytowane) Iza 30przy tych parametrach zdolność na wnioskowaną kwotę jest. Do kiedy jest umowa na czas nieokreślony?Jeżeli bedziesz zainteresowana moge przygotować zestawienie banków. PozdrawiamDoradca Santiro Edytowane 19 Lutego 2011 przez santiro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
santiro 19.02.2011 23:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2011 Mam pytanie, jak może wpłynąć na moją ocenę, jako kredytobiorcy, jednodniowe opóźnienie w spłacie części raty (zabrakło 61 zł na kocie )? Pozostałe kredyty spłacane bez tego typu ekscesów. przy jednym dniu i to jeszcze przy takiej kwocie nie masz sie co martwić. co innego gdyby to było 90 dni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
IZA30 25.02.2011 13:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2011 Iza 30 przy tych parametrach zdolność na wnioskowaną kwotę jest. Do kiedy jest umowa na czas nieokreślony? Jeżeli bedziesz zainteresowana moge przygotować zestawienie banków. Pozdrawiam Doradca Santiro Umowa na czas nieokreślony kończy się za 4 lata Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
santiro 25.02.2011 14:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2011 Iza,jak przygotuję zestawienie do dam Ci znać na priv. będzie w pdf Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
IZA30 26.02.2011 07:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2011 Iza, jak przygotuję zestawienie do dam Ci znać na priv. będzie w pdf Wielkie dzięęki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
santiro 28.02.2011 08:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2011 Iza info na priv. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hary2006 28.02.2011 16:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2011 Witam, zaczynamy sie interesować kredytem na budowę domu. dochód z żoną 5000netto, dzieci brak, ja mam umowę na czas nieokreślony, żona na określony-do lipca. póki co spłacamy 2 kredyty, raty odpowiednio 660 i 580zł, w razie potrzeby istnieje możliwość ich wcześniejszej spłaty, mamy działkę 1150m2-wartość ok 100tys, dom ok 100m2 uzytkowej-projekt jeszcze niekupiony, kredyt 280-300tys, RNS,30lat, jakieś podpowiedzi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
santiro 28.02.2011 17:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2011 Hary, jutro sprawdzę zdolność i przygotuję zestawienie. Jeżeli Ci się nie spieszy to proponuję zaczekać 1-2 tyg. Rozpoczął sie właśnie sezon na promocje i codziennie dostajemy informacje z banków o ich promocjach równieź tych, które mają sie rozpocząć za tydz. PozdrawiamDoradca Santiro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hary2006 28.02.2011 18:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2011 jasne, rozglądamy się dopiero, ze względów logistycznych rozpoczęcie budowy pewnie się odwlecze o kilka tygodni, tak że bez pośpiechupozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
santiro 01.03.2011 19:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2011 Hary, tak na podstawie ogólnych informacji jakie podałeś to np. w Millenium zdolność jest na 300 tys. a w Lukasie na 260 tys. Lukas i Millenium na chwilę obecną marża 1,7%. W BZWBK marża zaczyna się od 0,99% ale ostateczną poznasz dopiero po analizie przez bank. Odezwę się do Ciebie za tydzień. Zrobię Ci wtedy pełne zestawienie aktualnych promocji (koszty i wymogi banków). PozdrawiamDoradca Santiro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mektranzz 08.04.2011 09:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2011 (edytowane) Polecam aukcje-Klient (potencjalny kredytobiorca) ustala warunki kredytowania, natomiastBanki współzawodniczą ze sobą o klienta starając sie przedstawić muatrakcyjniejszą ofertę niż konkurencja!Korzystanie z tego typu serwisu pozwala nam wynegocjować niższą marżękredytową, a tym samym niższe oprocentowanie kredytu!W aukcjach uczestniczą największe banki w Polsce. http://nizszamarza.com/ Edytowane 16 Września 2011 przez mektranzz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
azja100 19.08.2011 10:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2011 Witam, ja również chciałabym skorzystać z porad ekspertów i zapytać o kredyt rodzina na swoim, mamy projekt domu ale według projeku powierzchnia użytkowa wynosi 152,3 m poddasze 68,6 i parter 83,7 m mam skany tego projektu i chciałabym żeby ktoś na to rzucił okiem i poradził czy mimo takiej powierzchni łapiemy sie na rodzinę na swoim ( słyszałam że niektóre pomieszczenia wykluczane są z powierzchni, od której liczony jest limit ) czy mógłby mi ktoś pomóc? chętnie prześlę skany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Murator FINANSE 19.08.2011 12:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2011 Witam, ja również chciałabym skorzystać z porad ekspertów i zapytać o kredyt rodzina na swoim, mamy projekt domu ale według projeku powierzchnia użytkowa wynosi 152,3 m poddasze 68,6 i parter 83,7 m mam skany tego projektu i chciałabym żeby ktoś na to rzucił okiem i poradził czy mimo takiej powierzchni łapiemy sie na rodzinę na swoim ( słyszałam że niektóre pomieszczenia wykluczane są z powierzchni, od której liczony jest limit ) czy mógłby mi ktoś pomóc? chętnie prześlę skany Za powierzchnię użytkową lokalu nie uważa się powierzchni balkonów, tarasów i loggii, andresol, szaf i schowków w ścianach, pralni, suszarni, wózkowni, strychów, piwnic, komórek, przeznaczonych do opału. Reszte liczymy:) Jak będą jeszcze problemy, prosze o skany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
greg98 20.08.2011 09:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2011 Za powierzchnię użytkową lokalu nie uważa się powierzchni balkonów, tarasów i loggii, andresol, szaf i schowków w ścianach, pralni, suszarni, wózkowni, strychów, piwnic, komórek, przeznaczonych do opału. Reszte liczymy:) Jak będą jeszcze problemy, prosze o skany. Witam, Ta odpowiedź jest tylko w części prawdą. Wystarczy poszukać w internecie -istnieją trzy odrębne ustawy regulujące te kwestie http://pl.wikipedia.org/wiki/Pomiar_powierzchni_użytkowej http://www.studioatrium.pl/dokumenty/O-projektach/Powierzchnia-uzytkowa-sposoby-liczenia-,583.html Moim zdaniem w domu jednorodzinnym piwnice są jak najbardziej powierzchnią użytkową. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts