Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

malowanie dachu

lisek2009

Recommended Posts

kuzwa niechce teraz malowac jestescie troszke niepowazni pytam teraz bo mam czas sa swięta to przynjmniej dzis moge zapytac o takie zeczy

a tak z okazji świąt nie chciałbyś się uśmiechnąć? :D

PS, jakbys dziś zaczynał malować, to se żagiel weź na dach. posurfujesz, aż miło!

:D :D :D :D :D

Odtłuścić zawsze warto. Deszcz i wiatr zwykle nie odtłuści, zwłaszcza jeśli jeszcze palisz węglem, a do tego jeśli mieszkasz przy ruchliwej drodze czy jakimś zakładzie przemysłowym, to nie licz na to, że deszcz odtłuści, bo zwykle w takich warunkach deszcz działa wręcz przeciwnie. A benzyna ekstrakcyjna to nie jest duży koszt przy malowaniu dachu.

Co do farby się nie wypowiem, bo nie używałem. Jeśli chodzi o koszty wynajęcia ludzi (niekoniecznie firmy) to licz zwykle co najmniej 10 pln za 1 m2.

kuzwa niechce teraz malowac jestescie troszke niepowazni pytam teraz bo mam czas sa swięta to przynjmniej dzis moge zapytac o takie zeczy

a ja tak trochę z innej beczki ... fajnie byłoby używać znaków przestankowych .... typu przecinek, kropka, wielokropek ....

i piszę to całkiem poważnie :-? :roll:

a ja tak trochę z innej beczki ... fajnie byłoby używać znaków przestankowych .... typu przecinek, kropka, wielokropek ....

i piszę to całkiem poważnie :-? :roll:

O właśnie, jak już ta inna beczka wyskoczyła, to ja mam pytanie odnośnie niżej cytowanego zdania: co autor chciał przez to powiedzieć? Bo czytałem to z 10 razy i nadal nie wiem:

a odczego tak zapytam ile blacha lezy juz okolo 10 lat

Do kol. Liska - moje pytanie nie jest złośliwe, naprawdę jestem ciekaw, a przy okazji dołożyłbym małą radę: przed kliknięciem w "wyślij" warto czasem przeczytać choć raz, co się nasmarowało i zastanowić się, co się chciało napisać, a co wyszło.

J.

Do kol. Liska - moje pytanie nie jest złośliwe, naprawdę jestem ciekaw, a przy okazji dołożyłbym małą radę: przed kliknięciem w "wyślij" warto czasem przeczytać choć raz, co się nasmarowało i zastanowić się, co się chciało napisać, a co wyszło.

Ale wtedy "złotych myśli" by nie było... :D :D :D