Zbigniew100 27.12.2009 11:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2009 Pozazdościlem innym zmagań z problemami budowlanymi i postanowiłem załżyć własny dziennik. Bilans otwarcia ; Wskaźnik BMI wynosi 38.5 !!! poniżej 15 - wyniszczenie 15,0 - 17,4 - wychudzenie 17,5 - 19,4 - niedowaga 19,5 - 24,9 - waga prawidłowa 25,0 - 29,9 - nadwagę 30,0 - 34,9 - I stopień otyłości 35,0 - 39,9 - II stopień otyłości 40,0 i więcej - otyłość kliniczna Aby się nie zniechęcać na początku ogromem pracy, może zrobię po pierwszych sukcesach. Może ktoś pomyśli że to maly dołek po świętach, ale skoro " nasz mały Franio " tak dzielnie walczył o życie i teraz cierpi / gimnastyka, badania itp. / aby żyć pełnowartościowo to postanowiłem jako osoba myśląca dobrowolnienie nie doprowadzać się do nieszczęścia . Franek zdopingowałeś mnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
galka 27.12.2009 11:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2009 Zbigniew100 byś przynajmniej w święta nie przypominał temat mi bliski-bo ja już urodziłam się z nadwagą jutro jest już po świętach i nadejdzie chwila prawdy. zaglądać i kibicować będę tylko nie wiem czy będą komentarze do dziennika,czy wpisywać się tutaj? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zbigniew100 27.12.2009 12:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2009 Zbigniew100 byś przynajmniej w święta nie przypominał Już po świetach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zbigniew100 27.12.2009 18:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2009 No i będziesz chłopie zdrowy ? Wieczorna wizyta u teściów; - teściowa pracuje w sklepie mięsnym - boczuś że palce lizać - puste kalorie z teściem jak tu się odchudzać ? Nic, idę na spacer z moją Beatką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zbigniew100 28.12.2009 06:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2009 No nic . Wczoraj to był falstart. Dzisaj pierwszy dzień na roboczo. Tak sobie myślę ,że jakieś diety cud to zostawie na walkę aby zejść poniżej BMI 30. Na początek; - pozostajemy przy wyżywieniu które przygotowuje mój osobisty dietetyk, czyli Beatka. Tak sobie myślę ,że posiłki są prawidłowe bo tylko ja mam kłopoty z nadwagą w mojej rodzince. A - 22,6 K - 19,5 M - 22,4 B - 21,1 Trzeba skończyć z podjadaniem. - więcej ruch, a może nie więcej bo 0 x 100% dalej daje 0 . Czyli jakikolwiek ruch. Pół godziny rano i godzina wieczorem O , jest wiadomość od duchowego opiekuna; Jest nadzieja. W moim przypadku kluczem do sukcesu była szczerość i uczciwość wobec siebie. Łatwo powiedzieć. Zacznę od tego; Aby stosować się do wytycznych diety Montignaca należy stosować następujące zasady: • Nigdy nie łączyć produktów o wysokim IG z tłuszczami w jednym posiłku, • Unikać jedzenia produktów węglowodanowo-tłuszczowych (pełne mleko, czekolada, awokado, wątróbka, orzechy laskowe, herbatniki), • Wyeliminowanie z diety cukru (sacharozę), • Jeść chleb tylko pełnoziarnisty i tylko na śniadanie, • Wyeliminowanie z diety ziemniaków pod każdą postacią, • Wyeliminowanie z diety białego ryżu, • Makaron powinien być gotowany tylko na półtwardo (aldente) lub razowy, • Owoce jeść oddzielnie, najlepiej na czczo i ze skórką, • Rezygnacja z alkoholu (w szczególności z piwa), • Unikanie mocnej kawy i herbaty, • Jeść co najmniej trzy razy dziennie, nie omijać posiłków, • Ograniczenie spożywania "złych" tłuszczów nasyconych, na korzyść "dobrych" nienasyconych, • W czasie posiłku nie pić wody, nie pić też bezpośrednio przed posiłkiem, • Nie spieszyć się jedząc, przeżuwać dokładnie każdy kęs, • Przygotowywać soki owocowe w domu, bezpośrednio przed spożyciem, • Całkowicie wyeliminować słodzone napoje gazowane, • Po posiłku składającym się z węglowodanów poczekać 3 godziny, zanim zje się coś zawierającego tłuszcze, • Po posiłku składającym się z produktów tłuszczowych poczekać 4 godziny, zanim zje się coś zawierającego węglowodany, • Jeść warzywa bogate w błonnik: sałatę, pory, bakłażany itp, • Między posiłkami pić wodę mineralną niegazowaną - od 1,5 do 2 litrów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zbigniew100 29.12.2009 10:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2009 Ssie mnie. Pani dietetyk dostała wytyczne diety Montignaca , ale mówi że zaopatrzeniowiec ma jej zapewnić produkty. Pyta czy ma założyć kłódkę na lodówce ? w pracy na biurku 2 l wody niegazowanej zamiast pepsi Kawa z jednej łyżeczki i łyżeczka cukru, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zbigniew100 29.12.2009 11:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2009 (edytowane) Od tej czystej wody to mi się żaby zalęgną . Nooooo , na koniec dnia jest -2,50 Ale podobno to woda i dalej tak nie będzie. Edytowane 10 Kwietnia 2010 przez Zbigniew100 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zbigniew100 30.12.2009 18:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2009 Kolejny dzień Wypiłem ze 4 litry wody Moja połowa skolowała od sąsiadki jakieś ustrojstwo , niby rower a się idzie a nie jedzie Godzinka treningu i komisyjne ważenie i ...... jest - 3,40 BMI = 36.9 http://emoty.blox.pl/resource/lalala.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zbigniew100 01.01.2010 17:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2010 Witam w Nowym Roku Wszystkiego najlepszego dla wszystkich odwiedzających. Aby marzenia sie spełniły a postanowienia zostały dotrzymane. Jeszcze godzinę tej niby jazdy narowerze i zobaczymy jak skutki przyniosla zabawa sylwestrowa . http://www.bibliotekazpszio.republika.pl/nedza.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zbigniew100 02.01.2010 20:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2010 Witam To nie do wiary ile kalori można spalic na zakupach w hipermarkecie Dzisiaj mamy - 4,00 Uczynienie mojej średniej córki osoba odpowiedzialna za dopilnowywanie mojego odchudania bylo bardzodobrym pomyslem. Nie odpusc ,żadnego punktu programu. Z Beatą czasmi mówimy na nią "prokurator". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zbigniew100 05.01.2010 20:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2010 (edytowane) Oj nareszcie kończy sie ten dzień. Maly kryzys. Woda wychodzi uszami. No ale są efekty -4,60. Jedyne co przyjemne w tej diecie to moment odczytywania wskazania wagi, no oczywiście wtedy gdy wskazuje mniej niż wczoraj. Sprzęt się sypie. Coś strzela w Orbiteku, trzeba pospawać i wzmocnić, pewnie nie jest dla mojej wagi. Jeszcze soczek wielowarzywny i nyny. Edytowane 10 Kwietnia 2010 przez Zbigniew100 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zbigniew100 07.01.2010 21:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2010 (edytowane) Kolejny dzień za nami. Dzisiaj zaparzyłem herbatkę zieloną, rewelacja to nie jest ale może lepsze od czystej wody. w sumie jak sobie zanotowalem to dziennie idzie około 2 litry wody plus kawa i herbatka. Nieźle co. Czym zastąpić ziemiaki ? Muszę znaleść coś stosownego. 12 dni i - 5,10 kg , tak mogę sie odchudzać. Edytowane 10 Kwietnia 2010 przez Zbigniew100 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zbigniew100 08.01.2010 10:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2010 Przydatne na zakupy zestawienie produktów z diety Montignaca Spis produktów „dobrych” - apetina feta Arla - Boiguretta 0% - bułeczki żytnie Stanisławowska - cieciorka ProVita - ciecierzyca Polgrunt - chleb żytni pełnoziarnisty Mastermacher - chleb żytni Mestermacher - chleb Mestermacher Light (niebieski) - chleb wielozbożowy Mastermacher - chleb razowy Dariusz Wójcicki - chleb Dar zdrowia - curry appetita - czekolada gorzka Dark Wawel - czekolada 0% cukru "WAWEL" II faza - czekolada delicate 77% Terravita - czekolada Moser Roth 70% - drożdże Babuni - dżem truskawkowy Diavita - dżem truskawkowy i malinowy Dietto - dżem Melangere Diat porzeczkowy (Lidl) - finn crisp Original - finn crisp Caraway - fruktoza krystaliczna - fruktoza Biofan - galaretka bez cukru Dr.Oetker - granulat sojowy Sante - herbata pu erh Bio Active - herbata Klimuszko Bio Active - herbata Klimuszko Pandino - herbata zielona Telety - herbata zielona Dilmah - herbata Vanilia Dilmah - herbata zielona z opuncją Teekanne - jogurty naturalne 0% Sanok - jogurt naturalny sokólski - jogurt naturalny "1" Carrefour - jogurty owocowe Sanok - jogurt Jogo Vita 1% Zott - jogurt owocowy Jogobella Light - jogurt naturalny "Czarnoleski" Rolmlecz - jogurt naturalny Siedlce - jogurt naturalny Naturis - jogurt naturalny Pilos - jogurt naturalny bez cukru Bakoma - jogurt Jogobella Light ananasowy - kakao DecoMorreno - kakao naturalne Wawel - kapusta kwaszona Rolnik - kasza jeczmienna perłowa Kupiec - kasza pęczak Cenos - kawa bezkofeinowa Nescafe - kawa zbożowa Anatol - kawa zbożowa z cykorii - kawa sojowa Katarzyna - kawa bezkofeinowa Jacobs - kawa Nescafe Espresso - kawa Ricore Nestle - kawa Prima bezkofeinowa - kefir Zott - kefir Danone - kefir Dagny - kefir 0% Obory - kefir naturalny Kościan - kefir Robiło - kefir piątnica 0% - kefir bio Pilos (Lidl) - kefir Milko - kefir Ale! - kefir roztoczański Krasnystaw - kefir Włoszczowo - kefir Bio Pilos - koncentrat pomidorowy z cebulą Kotlin - koncentrat pomidorowy Pudliszki - koncentrat pomidorowy Międzychód - koncentrat pomidorowy z czosnkiem Pudliszki - konfitura ze śliwek Tarpa - konfitura wiśniowa Materne - konfitura truskawkowa Materne light - kostka sojowa błyskawiczna Polgrunt - kostka sojowa zwykła Sante - kotlety sojowe Sante - klinek Sokołów Podlaski - Leczo Hortex - łosoś z Alaski King Oscar - M&Ms (II faza) - majonez kielecki Społem Kielce - makaron Primo Gusto Melissa - makaron sojowy Tao Tao - makaron razowy Bio Ekoland - makaron razowy graham - makaron spaghetti SULMA - makaron pszenny razowy "Bio" - makaron Spaghetti Melissa - makaron Spaghetti - makaron łazanki Lubella - makaron Arrighi - makaron lasagne (koniec I fazy) - makaron razowy durum Castagno - makaron Corticella - makaron Fusilli Tricolore Gallo - makaron zytni razowy "Bio" - makaron razowy bio z ziołami Ekoland - maślanka naturalna 1,5% OSM Radomsko - maślanka Siedlce - maślanka "Mrągowska" Mlekpol - maślanka wiejska Rolmlecz - maślanka naturalna Milko - maślanka naturalna Robiło - maślanka naturalna Pilos - maślanka Freskovita Mlekovita - mąka gryczana (II faza) - mąka graham Asterix - mąka pszenna razowa Bio Babalscy - mąka pszenna razowa 2000 Biofuturo - mąka pszenna razowa 2000 Bio - mąka pszenna graham drobna Sante - mąka pszenna razowa graham BIO - mąka pszenna razowa graham 1850 Bio Babalscy - mąka pszenna graham 1850 Sante - mąka razowa Asterix - mąka żytnia razowa Polgreen - mąka żytnia pełnoziarnista Feliant - mąka żytnia razowa drobna 2000 Sante - mąka żytnia Bios - mąka żytnia razowa BioBabalscy - mieszanka chińska Mroźna Kraina - mleko 0% Łaciate - mleko odtłuszczone w proszku Krotoszyn - mleko odtłuszczone w proszku Gostyń - mozarella Zot - mozarella Santa Lucia - mozarella Grodzisk Mazowiecki - muesli Bio Czekoladowe Montignac - musztarda Dijon Develey - musztarda Dijon Horcice - musztarda Dijon Kamis - oliwa z oliwek Carapelli - olej roślinny Oliwier - oscypek - party vollkorn Mastermacher - pesto alla Genovese Anfosso - pieczywo Wasa żytnie - pieczywo pszenne Sonko - pieczywo żytnie Sonko - pieczywo Graftschafter (Lidl) - płatki owsiane górskie Stoisław - płatki owsiane górskie Melit - płatki owsiane górskie ekstra Stoisław - płatki owsiane drobne NATU - podpłomyk Piekarnia CARRE - pomidory krojone z bazylią Valfrutta - posypka do kanapek i innych dań Podlaska - pomidory krojone Valfrutta - pszenica BIO - przyprawy "Dary Natury" - przyprawy Kamis Specialite - przyprawa staropolska Podlaska - przyprawa do ryb Podlaska - przyprawa do mięs pieczonych i sosów Podlaska - przyprawa do ryb Podlaska - przyprawa do ryb i owoców morza Dary Natury - przyprawa do dań z drobiu Podlaska - przyprawa do potraw miesnych FitUp Kamis - przyprawa do zup i duszonych warzyw FitUp Kamis - przyprawa do sałatek FitUp Kamis - przyprawa do ryb i owoców morza FitUp Kamis - przyprawa do twarożków, jajek i kefirów FitUp Kamis - ryż naturalny brązowy Kupiec - ryż naturalny brązowy Cenos - ryż oryginalny basmati dystrybutor: Sea Foods Poland - ryż basmati Kupiec - ryż naturalny brązowy Kupiec - ryż basmati z soczewicą czerwoną Folger - ryż czarny Pełnoziarnisty Bio - ser Delfiko Starco - ser Brie Turek - ser Camembert Turek - ser Camembert Tesco - ser pleśniowy Camembert President - ser pleśniowy Brie Comte de Trebon - ser pleśniowy Lazur Blue & Pearl - ser pleśniowy President Light - ser feta 45 % Mlekovita - ser camembert Napoleon - ser twarogowy chudy Krasnystaw - ser twarogowy chudy Cuiavia - ser twarogowy chudy SM Michowianka - ser Weichkase peperoni (Lidl) - ser Ołomunicki - ser Harceński - ser Camembert From'Dor - ser Parmino Perla Italia - serek homogenizowany 0% Maćkowy - serek homogenizowany 0% Ostrowia - słodzik SussStoff - słonecznik łuskany Tesco - słonecznik łuskany Bakal Country - sojowy granulat pro Natura - sok pomarańczowy 100% Tymbark - sos pomidorowy Mutti - sos pomidorowy Pummaro Star - sos sojowy Kikkoman - sos sojowy Tamari - sos sojowy - spoko tea Vitax - surimi - paluszki krabowe - szczaw konserwowy Mosso - szpinak rozdrobniony Hortex - śmietana luksusowa 18% Zott - śmietana homogenizowana Mildes - śmietana wiejska 18% - śmietanka łaciata 18% - śmietana Bio 18% Maluta - śmietanka 18% Mlekovita - śmietanka tortowa Delik - twaróg wiejski 0% Piątnica - twaróg wiejski chudy z Jasienicy - twaróg wiejski lekki 0% Piątnica - twaróg chudy TSM - twaróg chudy OSM Konin - twaróg Leader Price - twaróg chudy Piaski - twaróg Pilos - twaróg sernikowy Wieluń - tuńczyk Helcom - tuńczyk wsw Meg - tuńczyk w sw Black Rose - warzywa na patelnię z bazylią i tymiankiem Hortex - woda mineralna pu-erh Bio Active - ziarno soi Polgrunt - zioła do sałatek Kamis - Zottarella - zsiadłe mleko Krasnystaw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zbigniew100 08.01.2010 20:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2010 Dzisiejszy pomiar mnie zaskoczył. Jest już - 6,0 kg Aż sie boję. dziwne ale nie jestem głodny. Jadłospis dzisiejszy; - grejfrut - ćwiczenia 20 min - talerz płatków owsianych, dodatek musli z mlekiem 1,5 % - kanapka chleba z pełnego przemiału z białkiem jajka - kawa - II śniadanie - bułka razowa z wędliną - jabłko, 3 mandarynki - herbata zielona - obiad - rosół z kluskami lanymi /wczorajszy / fasolka po bretońsku kanapka chleba z p p - 1 godzina "orbitek" - 300mil soku wielowarzywnego bez cukru w międzyczasie około 2 litry wody niegazowaniej Nie tak mało tego. BMI 36.3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zbigniew100 11.01.2010 07:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2010 No i była niedziela i kawusia u teściowej i ciasteczko i obiadek i popołudniowe owoce i waga staneła. Czas do roboty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zbigniew100 13.01.2010 10:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2010 Dzisiaj już środa a waga jak staneła tak stoi. Pomału brak motywacji. A może organizm też ma zaskórniaki i je teraz wyciąga ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zbigniew100 13.01.2010 20:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2010 Jest stan - 6,90 http://emoty.blox.pl/resource/yahoo.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zbigniew100 14.01.2010 07:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2010 Witam. Idzie dobrze, ale coś z tymi badamiami można zrobić. Co ważne, po wynikach można by sądzić że sie głodzę ale nie.Poprostu troche oporządkowanie w jedzeniu i ruch. Mój wczorajszy jadłospis; 5.00 Pomarańcza1/2 godziny ćwiczeń6.00 śniadanie - mleko 1,5 % +płatki owsiane + otręby pszenne =musli owocowe kromka chleba pp + ser biały+ sałata 7.00 Kawa 9.00 II śniadanie - bułka razowa z wędliną + sałata 12.00 Jabłko+3 mandarynki 13.00 Herbata zielona z 15.30 Obiad pieczęń wieprzowa duszona + ryż brązowy + surówka z sałaty pekińskiej 19.00-20.00 1 godz "orbitek" 21.00 sok wielowarzywny 300 ml Przez cały dzień około 2 l wody niegazowanej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aaggaa 15.01.2010 21:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2010 zazdroszczę zacięcia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Łukasz789 17.01.2010 09:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2010 moje BMI 35,9 i nie wiem co z tym zrobić . Testowałem różne diety ale u mnie niem ma ŻADNYCH rezultatów. dobrze ,że po nich nie tyje. Mam pytanko ( może dziecinne ) pomagają te pasy wibrujące??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts