Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

a ja muszę się pochwalić.:cool:

Zrobiliśmy sobie wczoraj z Beatką małą wycieczkę w Pieniny.:yes:

Pieniny 2011.jpg

Szczawnica-Sokolica-Czertezik-Kurnikowa Skała-Sromowce Niżne-spływ Dunajcem-Szczawnica.

Na koniec oczywiście pstrąg z Dunajca.

Pogoda śliczna.:)

Możecie zazdrościć.:D

Spało się jak nigdy.

Żadnych głupot.;)

a ja muszę się pochwalić.:cool:

Zrobiliśmy sobie wczoraj z Beatką małą wycieczkę w Pieniny.:yes:

Chyba moje najulubiensze miejsce w Polsce - tylko tam mozna posmakowac w 100% owczego oscypka i bunca. Zazdroszcze. Niestety my chyba nigdzie nie pojedziemy w tym roku. 13 tydzien sie zaczyna, a budowa ruszyla pelna para. I do tego jeszcze "sprzedali" mojego wioslarza w robocie i teraz zapierniczam sam, po godzinach :(

Dupa blada. Co tydzien to samo. Dni robocze - zrzucanie wagi, pelna kontrola nawet pomimo czasu na jakikolwiek sport. Niestety poziom stresu i wysilku przez te dni wymaga resetu weekendowego, a to wymaga sporej ilosc kalorii wynikajacych z zapotrzebowania na piwo i dobre zarcie. Wciaz te +/- 103kg.

Ha! Udalo sie dzis troche pobiegac. Na poczatek bardzo niskim tempem, ale za to 7.5km. Mialem na poczatku tygodnia mocne postanowienie zrobic 100km do konca miesiaca, ale budowa i sajgon w robocie nie pozwolily :( Trzymajcie kciuki, zeby mimo wszystko sie wyrobic. Zostalo 11 dni, czyli jakies 8.5km dziennie. Malo prawdopodobne, ale mozliwe.

• 2 weeks później...
Swietnie. Caly dlugi weekend choroba. Nastepne 5 dni robota i nadgodziny, zejscie do 101,9kg przy wzrastajacej infekcji gardla od weekendu i dzis potrojne imieniny. Jutro, najdalej pojutrze znow bedzie pewnie 103,5 :(

oj... Wyjdę na wredniaka, ale napiszę coś... Traktujesz odchudzania i dietę jako zło konieczne do osiągnięcia celu (jakaś waga czy wygląd)? Mniej kalorii nie oznacza paskudnego żarcia, co najwyżej inne i na pewno nie gorsze :) Przez pierwsze miesiące rzeczywiście czasami brakuje jakiegoś fastfooda, słodyczy czy coli. Później prędzej brakowało mi mineralki jak zabrakło czy banana do codziennego "szejka" ;)

Na imieninach jedź mniej, w domu więcej poruszaj się jak puści przeziębienie. Nie ma lekko, na wykręty nas nie złapiesz :) Chcesz szybko schudnąć, kup skakankę ;)

Suplementów (sprawdzonych) przyspieszających spalanie tłuszczu także jest kilka, choć tani chrom i zielona herbata też dają radę. Wysiłek fizyczny 2-3 razy na tydzień, jedzenie rozłożone na 5-6 posiłków dziennie i jedziemy :) Pół godziny temu skończyłem robić obiad na jutro do pracy - 100dkg piersi z indyka w ziołach, 100dkg brązowego ryżu i 100dkg fasolki szparagowej plus ogórek małosolny. 20 minut pichcenia i gotowy wysokobiałkowy posiłek, wystygnie i myk do pudełka.

Trzymaj się :D

Oj TMK, jakbym siebie czytal ;) Ja doskonale wiem, jak mozna sobie smacznie, a nieszkodliwie podjesc, wiem tez ile ruchu mi potrzeba, a zarowno sposob odzywiania i trybu zycia zmienilem dawno temu, tyle ze z tym ruchem konsekwencji brak, za to przeszkod nie brakuje. Na imieninach bynajmniej duzo nie jadlem, ale popic.. no jak nie popic??? ;) Nie jest zle: 103.3kg, do wtorku/srody zbije. O ile mnie w tygodniu do Szwecji nie wysla :(

tyle ze z tym ruchem konsekwencji brak, za to przeszkod nie brakuje.

Wykręcasz się :D Mi życie codzienne, praca, dojazdy, dzieci także nie służą ćwiczeniom, dlatego... ćwiczę co drugi dzień (domowa siłownia) najczęściej od 21:30 do 22:30 (+/-). Reszta tygodnia fitnes ze szpadlem w ogrodzie, z psem na polnej drodze etc :)

Na imieninach bynajmniej duzo nie jadlem, ale popic.. no jak nie popic??? ;)

Kiedyś była plotka, że przy sporym zapasie tłuszczu w organizmie można więcej wchłonąć alkoholu. Jak obserwuje niektórych chudzielców, chyba ważniejsza jest praktyka ;) Choć... rzadko bo rzadko, ale kondycja też mi się poprawiła :)