Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

a ja dzisiaj chora jestem,

zjadłam 3 kromeczki pieczywa gruboziarnistego z czosnkiem, potem zjem gorący rosół a na kolację gotowane mięso z kury.

I tu MBZ na mnie nakrzyczy, ale ja jutro muszę być zdrowa.

Idę zaraz do łóżeczka, tylko naszykuję sobie szklankę mleka z czosnkiem, i herbatkę z miodem i cytrynką.

Zdrowie najważniejsze . :wink:

• Odpowiedzi 1,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Zbyszku - poczytalam Twoj nowy wpis w dzienniku - jest super - przez miesiac 3 punkty BMI - gratulacje!!!

Tak sie tylko zastanawiam, czy to z zalecen jakiejs diety wynika - bo moim zdaniem powinienes jednak cos lekkostrawnego jesc ok. 18.00 ( czyli zachowac 5 posilkow: 3 glowne i 2 przekaski).

Zbyszku - poczytalam Twoj nowy wpis w dzienniku - jest super - przez miesiac 3 punkty BMI - gratulacje!!!

Tak sie tylko zastanawiam, czy to z zalecen jakiejs diety wynika - bo moim zdaniem powinienes jednak cos lekkostrawnego jesc ok. 18.00 ( czyli zachowac 5 posilkow: 3 glowne i 2 przekaski).

Dziekuję 8)

Czasami moje obiady to obiadokolacje, dlatego koacji nie jadam. / raczej / :wink:

Ile kalorii spala się przy odśnieżaniu?

Otwieram ośrodek do zwalczania otyłości i nadwagi - zapraszam wszystkich!

Zapewniam nocleg, zajęcia ruchowe na świeżym powietrzu pod okiem właściciela, dietetyczne wyżywienie! Na śniadanie - godzina odśnieżania, na obiad - dwie godziny, na kolację...

A przy okazji - na allegro sprzedają śnieg, chyba też zacznę sprzedawać, może ktoś wie jak przetransportować go do Vancouwer?

Oh Zbysiu! Ale ja się naprawdę cieszę z tej zimy - może jestem nieco rąbnięta... albo mocno, powiedzą niektórzy :wink: Świetnie się czuję! Nie boli mnie głowa, mam dobry nastrój.

Jesień jest szara, ponura, przygnębiająca. Bardzo szybko wpadam w stany depresyjne. A zima jest cudowna! :lol:

Zwłaszcza taka - z dużą ilością śniegu :lol: :lol: :lol: Sporo ruchu na świeżym powietrzu! Tony śniegu przewalamy, codziennie z podwórka wywozimy taczkami - żeby na wiosnę w błocie nie utonąć. W weekendy kulig, wojna na śnieżki (aż wstyd się przyznać - stare konie a szaleją jak dzieci), ognicho, kiełbachy, chlebek ze smalcem, grzane winko :oops: Nie siedzi człowiek z nosem przy lodówce, tylko sypie żarełko ptakom i podgląda (zapraszam do dziennika AgaJeżyk - piękne zdjęcia kobietka zrobiła :D )

I nie martwię się, że do pracy nie dojadę - a mam 20 km do przejechania. Co dzień łopata do bagażnika i jadę. Mój mały czołg się tak świetnie spisuje, że jeszcze nie musiałam się odkopywać - a nieraz jest bardzo ciężko 8) Jak pierwsze 8km dam radę i do głównej dojadę - to już połowa sukcesu jest :lol:

Taka zima to wspaniała jest do odchudzania - wysiłek fizyczny, pozytywne nastawienie... wiosna się zbliża, a wiadomo, nasze organizmy na wiosnę lubią gubić sadełko!

P.S. Czy góry smalcu, który Delfina Ci pokazała, podziałały motywująco? Mam nadzieję! W Wątku o odchudzaniu, jedna z pań opisała przebieg odchudzania, jest kilka etapów. Tak w skrócie - gubienie sadełka, pauza, gubienie sadełka... itd Nie przejmuj się że waga stoi! Szykuj się do wiosny!

Zbigniew mam do Ciebie małe pytanko

żeby dom przeszedł pozytywnie wszystkie odbiory to jakie muszą być zasady jeżeli chodzi o drzwi do kotłowni? a może nie ma to znaczenia? pomyslałam sobie że Ty jako kier. bud. będziesz wiedział :D

To zależy od mocy i rodzaju paliwa. :roll:

http://www.ogrzewnictwo.com/?a=article&id=24

generalnie w domach jednorodzinnych to raczej spotyka się piece mniejszej mocy więc wymogi ppoż nie obowiązują.

Jestem ... :wink:

Wieczór dobry.

Za Zbyszkiem przytuptałam, bo jakbym na siebie nie spojrzała khm khm - jestem we właściwym miejscu :oops:

Jeszcze się nie przyznam ile BMI ...bo mi oczy wyszły :o

Muszę się otrząsnąć :wink:

Najlepiej z tym przespać ...

Witam serdecznie :p :p :p